به گزارش ایرنا، «مهدی مجیدی» روز سه شنبه در دیدار با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان همدان، افزود: مجموعه تفریحی، توریستی غار علیصدر با موافقت ستاد مدیریت کرونا بازگشایی شده و در جریان حضور گردشگران تمامی پروتکل های بهداشتی به صورت کامل و دقیق اجرا و رعایت می شود.
وی با بیان اینکه این مجموعه در هشت ماه گذشته به دلیل مسایل ناشی از شیوع ویروس کرونا تعطیل بود، اظهار داشت: با پیگیری انجام شده و موافقت ستاد کرونا، غار علیصدر از ابتدای تابستان فعالیت خود را آغاز کرد و پذیرش گردشگر برای بازدید با اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی انجام می شود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه با بازگشایی غار علیصدر میزبان مسافران این مجموعه در فصل تابستان هستیم، افزود: تیرماه امسال ۳۲ هزار نفر از غار علیصدر بازدید کردند که این رقم در تیرماه سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۱۱۲ هزار نفر بود.
وی با بیان اینکه فعالیت این مجموعه موجب رونق گردشگری استان همدان و جبران بخشی از آسیب های وارده به این بخش از جمله اهالی بومی منطقه به دلیل شرایط ناشی از همه گیری ویروس کرونا می شود، عنوان کرد: غار علیصدر به طور میانگین سالانه ۶۰۰ هزار بازدیدکننده دارد که این رقم در سال ۹۹ به حدود ۸۰ هزار گردشگر کاهش یافت.
به گفته مجیدی، درآمد مجموعه غار از محل حضور گردشگران در سال ۹۹ حدود ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و هزینه های آن(نگهداری، تجهیز، توسعه و حقوق پرسنل) ۱۶ میلیارد تومان بوده است.
وی تصریح کرد: در سال ۱۳۹۸ درآمد شرکت علیصدر ۲۶ میلیارد تومان بود که البته مجموعه مدیران و کارکنان این شرکت با تحمل شرایط، زمینه برای بازگشایی و فعالیت مجدد آن را فراهم کردند.
به گفته وی، هزینه های شرکت علیصدر در سال ۱۳۹۸ حدود ۲۲ میلیارد تومان بود.
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان همدان نیز در این دیدار گفت: بیشترین آسیب در دوران شیوع ویروس کرونا به بخش خصوصی به ویژه حوزه گردشگری وارد شد.
محسن فتاحی افزود: غار علیصدر از مهمترین ارکان گردشگری استان همدان است که تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی منطقه دارد.
وی با بیان اینکه ایرنا در راستای حمایت از گردشگری در کنار شرکت سیاحتی علیصدر است، عنوان کرد: این رسانه در راستای بازتاب خبری و معرفی غار آبی علیصدر به عنوان نگین گردشگری استان همدان، آماده هرگونه همراهی و همکاری است.
به گزارش ایرنا، علیصدر تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی و بزرگترین غار آبی جهان در ۷۵ کیلومتری شهر همدان واقع در ارتفاعات ساری قیه نزدیک روستای علیصدر شهرستان کبودراهنگ در استان همدان واقع شده است.
این غار بی نظیر(با حدود ۱۱ کیلومتر طول) که در سال ۱۳۴۲ نخستین کاوش ها در آن انجام شد و در سال ۱۳۸۷ در فهرست میراث طبیعی ایران به ثبت رسید از سطح دریا ۲ هزار و ۱۰۰ متر ارتفاع دارد و دارای دالانهای پیچ در پیچ و دهلیزهای متعددی است.
از مجموعه رشته آب ها دریاچه بزرگی در درون غار بوجود آمده و از این رو نفوذ به عمق غار تنها با قایق میسر است.
غار علیصدر بر اساس نظر کارشناسان مطرح زمین شناسی دنیا یکی از بی نظیر ترین و بزرگ ترین غارهای آبی جهان است که شکل گیری آن به دوره ژوراسیک دوره دوم زمین شناسی بر می گردد.
این غار در سال های ۱۳۴۱ و ۴۲ توسط تعدادی از کوه نوردان و غار نوردان گروه سینا همدان شناسایی و قایقرانی در این غار شگفت آور با وسایل ابتدایی از سال ۴۶ به همت دست اندرکاران امر و تعریض دهانه آن امکان پذیر شد.
بر اساس تحقیقات و مستندات موجود، بخش های ورودی غار در دوره صفویان مورد استفاده مردمان آن زمان قرار می گرفته به طوری که از مدخل ورودی به عنوان پناهگاه و از آب آن به صورت آب انبار برای مصرف کشاورزی استفاده می شده است.
دمای داخل غار حدود ۱۶ درجه و دمای آب ۱۲ درجه سانتیگراد ثابت است، PH آب تقریبا خنثی است و عمق آب بین نیم تا ۱۴ متر اندازه گیری شده است.
سختی آب غار علیصدر بالا بوده و از نوع آهکی است بنابراین استفاده از آن برای آشامیدن توصیه نمی شود.
علیصدر غاری زنده است و هیچ گونه گاز سمی در آن یافت نمی شود و به علت وجود جریان هوا تنگی نفس در آن احساس نمی شود و همچنین به علت عدم وجود نور خورشید هیچگونه حیات جانوری در این غار دیده نشده است.
تاکنون ۳/۱۱ کیلومتر از مجموع دهلیزهای این غار در مراحل مختلف شناسایی و حدود ۲/۳ کیلومتر آن مورد بازدید علاقمندان قرار می گیرد.
نظر شما