به گزارش خبرنگار ایرنا؛ کریم رسولی روز چهارشنبه در نشست خبری بمناسبت روز خبرنگار در اداره کل گمرک آستارا گفت: در چهار ماه نخست امسال در صادرات غیرنفتی که زمینه ساز اشتغال و توسعه و ارزآوری است، ۱۲ هزار و هفت فقره اظهارنامه صادراتی به گمرک وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد رشد داشته است.
وی افزود: با این تعداد اظهار نامه صادراتی، ۲۸۵ هزار و ۵۱۰ تن کالا به ارزش ۱۵۴ میلیون و ۸۰۵ هزار و ۴۰۹ دلار صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۱۰ درصد و از حیث ارزش دلاری ۱۳ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: مرز زمینی آستارا ۸۱ درصد، مرز ریلی ۱۲ درصد و مرز دریایی این شهرستان هفت درصد صادرات را به خود اختصاص داده اند و عمده کالاهای صادراتی شامل محصولات کشاورزی و مصنوعات پلاستیکی بوده و با ۵۶۲ دستگاه واگن، ۴۲ فروند کشتی و بیش از ۱۰ هزار کامیون صادر شده است.
رسولی گفت: در حوزه واردات در چهار ماه نخست سال جاری ۶۳۰ فقره اظهارنامه تسلیم گمرک شده و مربوط به ۷۵ هزار تن کالا بوده و از نظر ارزش دلاری، میزان صادرات از آستارا پنج برابر واردات بوده است و این، تراز تجاری مثبت با رقم بیش از ۱۰۰ میلیون دلار را نشان می دهد.
ترانزیت خارجی ۲۲۰ درصد رشد داشته است
مدیرکل گمرک آستارا اظهار کرد: در حوزه ترانزیت خارحی ۲ هزار و ۴۴۸ فقره اظهارنامه ترانزیت کالا وصول شده و این میزان اظهارنامه نسبت به چهار ماه نخست سال قبل، ۲۲۰ درصد رشد داشته و ۶۹ میلیون ۲۸۶ هزار تن کالا به ارزش ۳۱۵ میلیون دلار ترانزیت شده و از نظر وزن،۲۵۹ درصد و از نظر ارزش دلاری ۲۷۳ درصد رشد داشته است.
رسولی ادامه داد: ترانزیت کالاها یکی از سیاست های کشورها برای ارزآوری است و فقط لازمه رونق ترانزیت، تامین زیرساخت و راه است و در آینده با تکمیل شدن کریدور ریلی شمال - جنوب، میزان ترانریت از گمرک آستارا ۲۰ تا ۳۰ برابر مقدار کنونی خواهد شد.
به گفته او ورود موقت ۱۰ هزار و ۲۸ کامیون خارجی حامل کالاهای صادراتی نیز ثبت شده که نسبت به چهار ماه نخست سال قبل ۵۷ درصد رشد داشته و ارزش این میزان کالای ترانزیتی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده و از نظر ارزش دلاری نیز ۵۶ درصد رشد را تجربه کرده است.
وی افزود: در ترانزیت داخلی که شبیه واردات است و در واقع کالاهای وارداتی از یک گمرک به گمرک دیگر منتقل می شود، ۲۷۹ اظهارنامه با ۳۶ درصد رشد ثبت شده و شامل هشت هزار و ۸۸۰ تن کالا با ۴۲ درصد رشد نسبت به دوره مشابه سال قبل بوده است.
مدیرکل گمرک آستارا تصریح کرد: در ترانزیت خارجی که کالاها به طور مستقیم از مرز مبدا یعنی آستارا به یک مرز مقصد منتقل می شود، ۷۲۷ فقره اظهارنامه برای ۳۷ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیون دلار ثبت شده است و این رویه گمرکی در تراز تجاری تاثیر چندانی ندارد اما از نظر درآمدهای حاصل از کرایه حمل که راهداری و حمل و نقل جاده ای از آن برخوردار می شود حائز اهمیت است.
رسولی بیان کرد: در حوزه راه آهن نیز هزار و ۷۹۹ واگن تردد داشته و ۵۶۲ واگن حامل کالاهای صادراتی، ۸۰۰ واگن حامل کالاهای وارداتی و ۴۳۷ دستگاه واگن حامل کالاهای ترانزیتی بوده است و با تکمیل زیرساخت های راه آهن آستارا، رونق رویه های گمرکی آن افزایش خواهد یافت.
او گفت: درآمد گمرک، بیشتر از محل واردات است و صادرات و ترانزیت کالاها درآمد بیشتری برای گمرک ندارند و ۹۰ تا ۹۵ درصد درآمد از محل کالاهای وارداتی است و به دلیل کاهش واردات، درآمد کمتری داشته ایم و میزان درآمد گمرک آستارا در چهار ماه نخست امسال نزدیک به ۸۰۰ میلیارد ریال بوده و مقدار درامدهای مالیاتی نیز ۳۹۰ میلیارد ریال بوده است.
به گفته مدیرکل گمرک آستارا این گمرک از لحاظ فعالیت در سه حوزه زمینی، دریایی و ریلی، در کشور منحصر بفرد است و گمرک منطقه ویژه آستارا نیز در آینده نزدیک افتتاح خواهد شد و این مرز از میهن اسلامی آینده ای به مراتب درخشان تر از امروز خواهد داشت.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در حاشیه دریای خزر، منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما