حجتالاسلام سید ابوالقاسم کاظمی روز دوشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: تمامی نیروهای اداره کل و ادارات تبلیغات اسلامی شهرستانها با همکاری نیروی انتظامی و مراکز بهداشت بر روند برپایی مراسم سوگواری سالار شهیدان امام حسین (ع) در هیاتهای مذهبی نظارت دارند و در این مدت ۳۵ مورد تذکر شفاهی و چهار مورد تذکر کتبی نیز به ثبت رسیده است.
وی با بیان به اینکه مسئولیت برگزاری عملیات محرم بر عهده اداره کل تبلیغات اسلامی است، تصریح کرد: به منظور اغناسازی مداحان و مسوولین هیاتهای مذهبی، جلسات توجیهی متعددی به صورت حضوری و مجازی در استان برگزار شده است اما به منظور تحقق کامل این موضوع مطابق با دستورالعملهای ابلاغی، همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی و رسانهها به ویژه صداوسیما ضروری است، چرا که اگر این امر محقق نشود، اجرای این دستورالعملها با مشکل مواجه خواهد شد.
کاظمی همچنین به فعال بودن سامانه صدای مردم از طریق پایگاه اینترنتی بیرق اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ گزارش مردمی در مورد برگزاری و یا رعایت دستورالعملهای بهداشتی در هیاتهای مذهبی به این اداره کل ارسال شده است که موارد با همکاری مراجع و ادارات شهرستانی پیگیری میشود.
وی در ادامه ممنوعیت دستهروی هیاتهای عزاداری را نیز یادآور شد و افزود: اجرای این برنامه در ابتدا به صورت محلهای مجاز اعلام شده بود که با توجه به تصمیم جدید ستاد ملی مقابله با کرونا از ۲۴ مرداد این ممنوعیت به تمامی هیاتهای مذهبی استان ابلاغ شد.
کاظمی اظهار داشت: تغییر یکباره دستورالعملها در برگزاری مراسم سوگواری ایام محرم، هیاتهای مذهبی را در آمادهسازی زیرساختهای و تطبیق با شرایط اعلام شده با سختیهایی مواجه کرده است اما تاکنون مسوولین هیاتها همکاری مطلوبی را در اجرای این دستورالعملها داشتهاند.
وی برپایی مراسم «روضهٔ محله» را از جمله اقدامات موثر در پر کردن خلا ناشی از محدودیتهای کرونایی و ممنوعیت مراسم تجمیعی در محرم امسال دانست و افزود: این برنامه در فضای باز محلات و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی اجرا میشود.
کاظمی همچنین بر ممنوعیت برپایی هرگونه مراسم تعزیه در استان تاکید کرد و گفت: از هیاتهای مذهبی خواسته شده است تا نذورات را نیز به صورت بستهبندی شده و بیرون بر توزیع کنند و در صورت امکان آن را در جهت تهیه بستههای معیشتی، آزادسازی زندانیان جرایم غیر عمد و یا تهیه جهیزیه برای خانوادههای بیبضاعت و رفع مشکلات مردمی به کار گیرند.
به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری بیش از یک هزار و ۷۰۰ هیات مذهبی فعالیت میکند که از این تعداد ۵۲۲ هیات در سامانه بیرق به ثبت رسیدهاند.
بر اساس آخرین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی ۱۰ شهرستان چهارمحال و بختیاری در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) شیوع کرونا قرار دارد.
هماینک تمامی تختهای بیمارستانی ویژه بیماران کرونایی این استان تکمیل شده و بیمارستان صحرایی در شهرستانهای شهرکرد و فارسان برای خدماترسانی به بیماران برپا شده است.
از ابتدای شیوع کرونا تاکنون (۲۵ مرداد) ۱۷۵ هزار و ۸۱۷ تست PCR کرونا در این استان گرفته شده است که بر اساس آن ۶۳ هزار و ۲۳۶ نفر مبتلای به بیماری کووید ۱۹ شناسایی شده است.
نظر شما