دکتر محمودرضا مرادی روز پنجشنبه به ایرنا افزود: این در حالی است که بالاترین تعداد موارد بستری که در پیک سوم بیماری داشتیم، حدود یک هزار و ۲۸۰ نفر بود.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود در همین هفته و هفتههای آینده روند صعودی موارد ابتلا و بستری ادامه داشته باشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تمام بیمارستانهای استان به غیر از بیمارستانهای تک تخصصی که امکان خارج ساختن آنها از چرخه خدمات رسانی وجود ندارد، به درمان بیماران کرونایی اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: در بیمارستانهای دانشگاهی، غیردانشگاهی و خصوصی استان در مجموع سه هزار و ۳۰۰ تخت وجود دارد که از این تعداد هم اکنون هزار و ۳۵۰ تخت در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد.
مرادی تاکید کرد: این مساله باعث می شود خدمات رسانی به بیماران غیرکرونایی با تاخیر انجام شود، باید ارایه خدمات اورژانس به بیماران قلبی، ترومایی، سرطانی و دیالیز در بیمارستانها همچنان انجام شود، اما اعمال جراحی الکتیو و غیراورژانسی در بیمارستانهای استان کاملا متوقف شده است.
وی تصریح کرد: با تداوم روند صعودی تعداد موارد ابتلا و بستری به طور قطع در ارایه خدمات پزشکی با مشکل جدی مواجه خواهیم شد. بنابراین از مردم تقاضا داریم پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: به مردم هشدار می دهم، شرایط بیمارستانها به گونه ای نیست که بیش از این امکان پذیرش بیماران کرونایی را داشته باشیم و باید حتما رعایت شیوه نامه های بهداشتی را جدی بگیرند.
کرمانشاه با مشکل جدی دارو روبرو نیست
وی مشکل کمبود دارو را یک مساله کشوری دانست و گفت: خوشبختانه با توجه به پیش بینی هایی که در ماه های گذشته صورت گرفت، تاکنون در استان کرمانشاه در خصوص کمبود دارو با مشکل جدی مواجه نشده ایم.
وی اضافه کرد: با حمایت مجموعه استانداری، استاندار، فرمانداران و سایر سازمان ها اکنون ۴۱ مرکز تجمیعی واکسیناسیون در استان راه اندازی شده است و وضعیت خوبی داریم و در این زمینه کرمانشاه در کشور همواره رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: تنها مشکلی که در برخی از مراکز تجمیعی وجود دارد، مراجعه افراد اعلام شده براساس گروه سنی، بدون ثبت نام در سامانه سلامت و بدون مشخص شدن زمان و مکان واکسیناسیون می باشد که موجب ازدحام در این مراکز می شود.
وی اظهار داشت: از مردم می خواهیم برای جلوگیری از ازدحام در مراکز تجمیعی واکسیناسیون پیش از مراجعه به این مراکز در سامانه سلامت ثبت نام نمایند و اگر به هر دلیلی امکان ثبت نام در سامانه را ندارند در ساعات اولیه صبح برای دریافت واکسن به این مراکز مراجعه کنند.
مرادی افزود: همچنین براساس تمهیدات اندیشیده شده، شیفت عصر نیز در برخی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون استان، برای تسریع در روند واکسیناسیون و جلوگیری از ازدحام مراجعین، راه اندازی شده است.
تزریق روزانه ۳۵ هزار دُز واکسن کرونا در استان کرمانشاه
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی کرمانشاه در ادامه گفت: تنها راه کنترل بیماری کووید ۱۹ و مهار کامل آن این است که واکسیناسیون عمومی انجام شود که خوشبختانه هم اکنون در حال انجام است و امیدواریم تا مهر ماه این اتفاق در کشور بیفتد و اکثر مردم واکسن کرونا را دریافت کنند.
وی افزود: اما از همه مهمتر همان رعایت پروتکل ها است که متاسفانه همانطور که می بینیم روز به روز رعایت پروتکل ها کمتر می شود و مردم توجه زیادی به این مساله ندارند و بدون توجه به رعایت شیوه نامه های بهداشتی در آیین ها شرکت می کنند و به رستوران ها و باشگاه های ورزشی می روند.
مرادی تاکید کرد: اما باید از حضور در مکان هایی که امکان خطر ابتلا خیلی بالاتر است خودداری کنند و حتما در هنگام خروج از منزل از ماسک استفاده نمایند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند، اگر این موارد رعایت شود به طور قطع عوارض و عواقب در هر موج بیماری، کمتر خواهد بود.
وی اظهار داشت: اکنون در راستای مقابله با کرونا ۲ اقدام باید انجام شود. اولین اقدام که توسط ما در حال انجام است، واکسیناسیون است که در صورت افزایش ورود واکسن به استان، ما این توانایی را داریم که روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار دوز واکسیناسیون در کرمانشاه انجام دهیم و در این صورت طی یک ماه آینده تمام گروه های هدف در استان واکسینه خواهند شد.
مرادی با بیان اینکه اکنون روزانه ۳۵ هزار دُز واکسن در استان کرمانشاه تزریق می شود، گفت: تاکنون ۷۱۲ هزار و ۵۰۰ دوز واکسن کرونا در استان تزریق شده است که از این تعداد ۵۲۶ هزار و دوز اول واکسن و ۱۸۶ هزار نفر نیز دوز دوم می باشد.
وی اعلام کرد: دستورالعمل جدید وزارت بهداشت انجام دوز سوم واکسن برای کادر بهداشت و درمان است اما هنوز نوع واکسنی که در نوبت سوم باید تزریق شود اعلام نشده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اگر واکسن های تولید شده به روزتر باشند و بر روی جهش های ایجاد شده نیز اثرگذار باشند به طور قطع در پیشگیری از ابتلا به سویه های جدید بیماری موثرتر خواهد بود.
وی عنوان کرد: بهترین واکسن اولین واکسنی است که در دسترس افراد قرار می گیرد و تمام واکسن های تولید شده یک رنج تأثیرگذاری دارند که قابل قبول است.
مرادی تاکید کرد: هدف از واکسیناسیون کاهش مرگ و میر و موارد بستری است و تزریق واکسن از شیوع بیماری و ابتلا به آن جلوگیری نمی کند.
وی با بیان اینکه ویروس تنها در بدن انسان قادر به زنده ماندن و تکثیر است، گفت: هرقدر میزان تزریق واکسن افزایش یابد جهش ویروس کمتر خواهد شد به گونه ای که اگر ۷۰ تا ۷۵ درصد از مردم دنیا واکسینه شوند حتما از جهش ویروس کاسته می شود.
نظر شما