به گزارش خبرنگار ایرنا؛ ۱۴ کرمانشاهی فقط در ۲۴ ساعت گذشته مقابل «کرونا» زانو زدند و در میان اشک و آه، عزیزانشان را ترک کردند تا آمار قتلهای این ویروس وحشی در استان به ۲ هزار و ۱۷۷ نفر برسد.
یکی از این جانباختگان مادر ۳۲ سالهای بود که ۱۵ مرداد و در همان روز زایمانش راهی بخش آیسییو در بیمارستان فوق تخصصی گلستان شد اما با وجود تلاش شبانه روزی کادر درمان و وجود تجهیزات مدرن پزشکی تنها ۲۳ روز دوام آورد و صبح امروز روحش به پرواز درآمد، بی آنکه حتی یک بار نوزاد دخترش را ببیند. ساعاتی بعد یک کرونایی بدحال دیگر بر روی تخت او جای گرفت که معلوم نیست چه سرنوشتی در انتظارش است.
«از همان زمان بستری این مادر، خیلی برای او زحمت کشیدیم اما متأسفانه روزبهروز حالش وخیمتر شد و متأسفانه ساعت هشت و نیم صبح امروز دوشنبه او را از دست دادیم؛ امیدوارم دیگر هیچ فرزندی بهخاطر کرونا سایه سر و پشتیبان خود را از دست ندهد.» این جملات را «پرستو غلامی»، مدیر خدمات پرستاری بیمارستان گلستان با بغض و ناراحتی میگوید و با لحنی سرشار از خواهش از همه کرمانشاهیها میخواهد که بیشتر به فکر سلامتی و جان خود و عزیزانشان باشند.
دقایقی بعد صدای گریه خانم «جعفرپناه»، پرستار بخش مراقبتهای ویژه مرکز گلستان، همه را متأثر میکند. او میگوید از اینکه بخشی از شهروندان اعتنایی به رعایت شیوهنامههای بهداشتی نمی کنند، روح و روانش بهمریخته است: «وقتی در خیابان مردم را بدون ماسک میبینیم، انگیزه مان تحلیل میرود.»
در لبه پرتگاه
بخش آیسییو در بیمارستان فوق تخصصی گلستان مملو از بیمارانی است که بر اثر یک سهل انگاری زمینگیر شده و بدون دستگاه هم قادر به نفسکشیدن نیستند؛ بسیاری از آنها تا لبه پرتگاه می روند، بخشی سقوط می کنند و تسلیم مرگ می شوند و بخشی هم با تلاش کادر درمان به آغوش خانواده برمی گردند.
خانم فاطمی، مادر حدود ۶۰ سالهای است که میگوید: بعد از رفتن به مراسم ختم خواهر زادهام درگیر کرونا شدم و کارم به بستری در بیمارستان گلستان کشید.
«برای یک کار اداری مجبور به رفتوآمد زیادی به خارج از منزل شدم اما گرچه تلاش کردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنم اما مبتلا و در بیمارستان بستری شدم.» این را هم خانم میانسالی می گوید که در همان اتاق خانم فاطمی بستری است.
یک زن میانسال هم که در تهران درگیر کرونا شده، کارش به بستری در مرکز گلستان کشیده است: «پزشک به من گفت که در منزل استراحت کنم و بیشتر به خودم برسم اما من گوش نکردم و اکنون اینجا هستم.»
حسن یزدانی، پرستار مرکز گلستان میگوید: بیشتر بیمارانی که در اینجا بستری هستند، در دورهمیهای خانوادگی یا مراسمهای شلوغ مبتلا شدهاند و این یک هشدار برای همه ماست تا توصیههای بهداشتی را جدی بگیریم.
کرونا در اوج
با شروع پیک پنجم شیوع کرونا از ماه گذشته ضریب اشغال تختهای بیمارستانی در استان بهشدت روبهافزایش است و روزبهروز بر تعداد بستری ها افزوده میشود بهطوریکه هماکنون هزار و ۵۲۶ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند؛ ۲۱۲ نفر از آنان در بخش مراقبتهای ویژه و ۴۳ بیمار هم اینتوبه (اتصال دستگاه اکسیژن به نای) هستند که بازگشتشان به زندگی پر از ابهام است.
این تعداد بیمار بستری در استان، بالاترین آمار از زمان آغاز شیوع کرونا در کرمانشاه است و همین موضوع نگرانیها را از افزایش تقاضا برای بستری و شاید احتمال کاهش میزان خدمات افزایش داده است.
«لیلی ناطق»، سوپر وایزر آموزشی بیمارستان گلستان میگوید: با توجه به حجم زیاد بیماران و محدودیت اورژانس مرکز گلستان، اورژانس این مرکز به بیمارستان امام رضا منتقل شده که امیدواریم ورودی بالای بیماران با همکاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یابد و ما دوباره شاهد روزهای خوبی در استان باشیم.
ارائه خدمات مطلوب به کرونایی ها
بیمارستان سوانح و سوختگی گلستان سال ۱۳۹۸ در مجتمع بیمارستانی امام رضا(ع) به بهرهبرداری رسید اما شیوع گسترده ویروس کرونا کاری کرد که چند ماه بعد این بیمارستان تبدیل به مرکز تخصصی بیماران مربوط به کرونا شد.
گرچه هم اکنون میزان شیوع کرونا در استان به بیسابقهترین وضعیت خود رسیده اما کیفیت خدمات مرکز گلستان پایین نیامده است.
با این حال رییس مرکز گلستان به کرمانشاهیها هشدار میدهد که شرایط بحرانی کنونی را جدی بگیرند و با سهلانگاری، سلامتی خود و عزیزانشان را در معرض خطر جدی قرار ندهند.
دورهمیها، متهم اول
دکتر «سیاوش وزیری»؛ رییس مرکز گلستان، گفت: هماکنون بخش عمومی و ۲ بخش آیسییو بیمارستان گلستان بهطور کامل پر شده و بیشتر بستری ها هم کسانی هستند که در مهمانیها، دورهمی ها و مراسمهای شلوغ در فضای سربسته درگیر کرونا شدهاند.
او توصیه کرد که شهروندان برای هیچ کار غیرضروری از منزل خارج نشوند و در فضاهای سربسته اجتماع نکنند و به هر دلیلی که مجبور به قرار گرفتن در کنار دیگران شدند، فاصلهگذاری ۲ متر را رعایت کنند.
وزیری با تاکید بر اهمیت و ضرورت تزریق واکسن کرونا عنوان کرد: شهروندانی که امکان تزریق این واکسن را دارند در سریعترین زمان ممکن اقدام به دریافت آن کنند و امیدوارم با تزریق گسترده واکسن بتوانیم طی ماههای آینده مانع شکلگیری بحران جدید یعنی موج ششم کرونا در کشور شویم.
به گزارش ایرنا، مجتمع بیمارستانی امام رضا (ع) بزرگترین، مجهزترین و مدرنترین مرکز آموزشی درمانی و تحقیقاتی منطقه غرب و شمال غرب کشور است که در ۱۵ بهمن ۱۳۸۴ به طور رسمی به بهرهبرداری رسید. این مجتمع بیمارستانی کار خود را با ۵۱۵ تخت شروع کرد و اکنون با وجود ۷۱۴ تخت مصوب، دارای ۸۴۰ تخت فعال است.
اکنون ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شامل فوق تخصص، متخصص، پرستار، ماما و سایر پرسنل در بخش های مختلف در این بیمارستان به صورت شبانه روزی در راستای ارایه خدمات به مردم تلاش میکنند.
۲ هزار و ۶۸۰ تخت بیمارستانی اکنون در قالب ۱۸ بیمارستان دولتی دانشگاه علوم پزشکی، ۲ بیمارستان خصوصی، سه بیمارستان نظامی و ۲ بیمارستان تامین اجتماعی در استان کرمانشاه فعال است که مجتمع امام رضا یکی از بزرگترین بیمارستان های استان و منطقه غرب کشور است.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس رنگبندی جدید وضعیت ۱۰ شهرستان استان را از ۱۶ مرداد قرمز، یک شهرستان نارنجی و سه شهرستان را زرد اعلام کرد.
نظر شما