حدود ۴۹ هزار هکتار از اراضی استان همدان کانون مولد گرد و غبار است

همدان- ایرنا- معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: طبق مطالعات صورت گرفته از سوی دبیرخانه ملی مقابله با پدیده گرد و غبار ۴۸ هزار و ۹۰۰ هکتار کانون مولد گرد و غبار و فرسایش خیز در استان همدان شناسایی شده است.

سید عادل عربی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطالعه کانون های گرد و غبار در ۲۳ استان درگیر پدیده آلودگی هوا توسط سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان دبیر کارگروه ملی مقابله با پدیده گرد و غبار انجام شده که همدان در بین این استان ها رتبه ۲۲ را دارد.

وی اضافه کرد: هر چند استان همدان در رتبه های آخر از نظر وسعت و میزان کانون های مولد گرد و غبار قرار دارد اما جزو استان های غبار خیز بوده یعنی منشاء گرد و غبار این استان داخلی است.

معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان بیان کرد: نتیجه مطالعه صورت گرفته موید این استان که کانون های گرد و غبار این استان بیشتر در شهرستان های فامنین، همدان، کبودراهنگ و ملایر قرار دارد.

عربی اظهار داشت: بعد از شناسایی کانون های مولد گرد و غبار و اراضی فرسایش خیز نوع کاربری آنها از جمله مرتع، منابع طبیعی، اراضی کشاورزی و شوره زار نیز مشخص شد.

وی ادامه داد: به دنبال اتمام مطالعات صورت گرفته نتیجه این مطالعه در قالب و عنوان «برنامه عمل مقابله با پدیده گرد و غبار در استان همدان» تحویل محیط زیست این استان شد و در نشست کارشناسان این برنامه تشریح، تحلیل و بررسی شد.

معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان اظهار داشت: این برنامه دارای سه بخش مدیریتی، اجرایی و نظارتی از جمله وظایف و تکالیف دستگاه ها و اعتبار مورد نیاز برای اجرای آن مشخص شده است.

عربی گفت: این برنامه در نخستین نشست کارگروه مقابله با پدیده آلودگی هوا در همدان مورد بررسی قرار گرفته و تکالیف دستگاه ها برای تحقق این برنامه به مدیران آنها اطلاع رسانی و ابلاغ می شود.

وی اضافه کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست همدان مکلف به ارائه گزارش هر ۶ ماه یکبار از روند اجرای «برنامه عمل مقابله با پدیده گرد و غبار در استان همدان» به دبیرخانه ملی این طرح است.

همدان از ابتدای سال تاکنون کمتر از پنج روز هوای آلوده را تجربه کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha