به گزارش روز سهشنبه ایرنا از سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور،مهراله رخشانیمهر در جلسه بررسی آخرین وضعیت بازسازی مدارس آسیبدیده ناشی از زلزله سیسخت در ستاد سازمان نوسازی مدارس کشور افزود: عملیات بازسازی، مقاومسازی و تعمیرات مدارس آسیب دیده زلزله سیسخت به طور مستمر پیگیری و ارزیابی میشود. با اقدامات انجام شده، در آغاز سالتحصیلی آینده، ۲۶ مدرسه که نیازمند تعمیرات اساسی و جزیی بود و ۴ مدرسه مقاومسازی شده آماده پذیرایی از دانشآموزان هستند.
وی به اقداماتی که پس از زلزله شهرستان دنا به انجام رسید اشاره کرد و گفت: از همان دقایق ابتدایی پس از زلزله سیسخت، کارشناسان و ارزیابان نوسازی مدارس در کانون اصلی زلزله حضور یافتند و نسبت به بررسی تمام مدارس موجود در این مناطق اقدام کردند.
وی افزود: تمام فضاهای آموزشی که از زمینلرزه ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۹ آسیب دیدند، سریعا کار بازسازی آنها آغاز شد و با تلاش و کوشش همکارانم در اداره کل نوسازی مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد، استانهای معین خوزستان، آذربایجانشرقی و فارس و تمامی ارکان حاضر در شهرستان دنا، آماده حضور دانشآموزان میشود.
رخشانیمهر با تأکید بر اینکه، برای آغاز سال تحصیلی جدید تلاش شده تا مدارس آماده حضور دانشآموزان باشند، خاطرنشان کرد: تمامی مدارسی که از زلزله آسیب جزیی دیدند و نیاز به تعمیرات جزئی و اساسی داشتند، کار تعمیرات آنها به پایان رسید و از اول مهرماه در اختیار دانشآموزان خواهند بود. همچنین چهار مدرسه نیازمند مقاومسازی بودند که تا آغاز سال تحصیلی جدید این فضاهای آموزشی هم آماده و در اختیار ادارهکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد قرار خواهند گرفت.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین بر تسریع در آمادهسازی پروژههای در دست بازسازی شهرستان دنا تأکید کرد و افزود: اداره کل نوسازی مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد با تمام ظرفیت و با همکاری استانهای معین خوزستان، آذربایجان شرقی و فارس نسبت به اتمام عملیات عمرانی هشت مدرسه نیازمند تخریب و بازسازی که روند اجرایی خوبی دارد، اقدامات لازم را به سرعت انجام دهند تا دانشآموزان بتوانند در مدارس نوساز حضور یابند.
داریوش ورناصری معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور اظهار داشت: طی بازدیدهای فنی انجام شده از ۱۶۰ فضای آموزشی مناطق زلزلهزده، میزان خسارت وارده برای بازسازی، مقاومسازی و تعمیرات مدارس مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: بر اثر این زلزله، ۴ فضای آموزشی نیازمند مقاومسازی، ۲۶ فضای آموزشی نیازمند تعمیرات جزیی و اساسی و هشت فضای آموزشی و خوابگاهی هم نیازمند تخریب و بازسازی هستند که البته پیشتر نیز در فهرست فضاهای فرسوده و نیازمند تخریب و بازسازی قرار داشتند و عمر بنای آنها حدود ۴۰ سال است.
ورناصری استفاده از ظرفیت استانهای معین را تجربه موفق و موثر در هنگام بروز سوانح طبیعی برشمرد و گفت: بدین منظور استانهای خوزستان، فارس و آذربایجانشرقی در کنار ادارهکل نوسازی مدارس کهگیلویه و بویراحمد مسئولیت بازسازی و مقاوم سازی مدارس آسیب دیده را برعهده گرفتند تا روند کار با سرعت بیشتری انجام شود. از اواخر اسفند ۱۳۹۹ تاکنون، فضاهای نیازمند بازسازی، پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظهای داشتهاند که به مرور به بهرهبرداری میرسد و فضاهای نیازمند مقاومسازی نیز آماده بهرهبرداری هستند.
مدارس سیسخت آماده استفاده دانشآموزان شد
هادی زارعپور، مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه وبویراحمد نیز در این جلسه گفت: در همان شب وقوع زلزله، معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور به همراه پنج تیم از ارزیابان در محل وقوع زمینلرزه حضور یافتند تا ضمن بررسی وضعیت فضاهای آموزشی پس از این زلزله، عملیات عمرانی و بازسازی در سریعترین زمان به انجام برسد.
زارعپور با اشاره به اقدام قابل توجهی که در جریان بازسازی مدارس آسیبدیده ناشی از زلزله رخ داد، اضافه کرد: با ابتکار عمل نوسازی مدارس، سه استان معین برای بازسازی مدارس نیازمند تخریب و بازسازی در سیسخت مشخص شدند و استانهای خوزستان، آذربایجان شرقی و فارس در کنار امکانات استان کهگیلویه و بویراحمد برای تسریع در عملیات بازسازی، کار خود را آغاز کردند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: ۲۶ مدرسهای که پس از زلزله سیسخت نیازمند تعمیرات جزیی و اساسی بودند، باجدیت و تلاش نوسازی مدارس تکمیل و اکنون آماده استفاده دانشآموزان هستند؛ همچنین چهار مدرسه نیازمند مقاوم سازی بودند که عملیات عمرانی ۳ فضای آموزشی به اتمام رسیده و یک پروژه نیز بدون وقفه در حال انجام عملیات عمرانی پایانی و تحویل قرار گرفته است.
۷۰ میلیارد تومان برای بازسازی مدارس سیسخت اختصاص یافت
عبدالحمید پناهی فرماندار شهرستان دنا نیز خاطرنشان کرد: در زمینه تأمین اعتبارات بازسازی مدارس آسیبدیده از زلزله سیسخت مقرر شد تا هر میزان که اعتبارات استانی پیشبینی میشود، به همان میزان اعتبارات ملی در نظر گرفته شود که سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ۷۰ میلیارد تومان برای این کار پیش بینی کرد که قدردان هستیم.
پیروز کرمی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در گزارشی در خصوص مدارس شهر سیسخت، اظهارداشت: از همان دقایق ابتدایی کارگروههای تخصصی و بررسیهای تکمیلی آسیب به مدارس تشکیل و در ابتدا ارزیابی کاملی از وضعیت به انجام رسید. در پی این زمینلرزه هیچکدام از مدارسی که در ۲۰ سال اخیر ساخته شدهاند آسیبی ندیدند و حتی از این مدارس به عنوان محل امن برای اسکان زلزلهزدگان و امدادرسانی به آسیبدیدگان استفاده و تبدیل به پایگاه مدیریت بحران شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از حمایتهای همیشگی خیّرین مدرسهساز ادامه داد: تعمیرات جزیی و اساسی مدارس آسیب دیده ناشی از این زلزله با سرعت انجام شد و در این راه نیز همراهی همیشگی خیرین مدرسهساز را به همراه داشتیم که از این بزرگواران تشکر میکنم.
شبانگاه ۲۹ بهمنماه ۱۳۹۹ بود که زلزلهای به بزرگی ۵.۶ در مقیاس ریشتر استان کهگیلویه و بویراحمد، شهرستان دنا و به طور ویژه شهر سیسخت را لرزاند و خساراتی برجای گذاشت. پس از وقوع این زمینلرزه، تیمهای ارزیاب سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور سریعا وارد عمل شدند و تمامی فضاهای آموزشی شهرستان دنا و ویژه شهر سیسخت را بازدید و مورد ارزیابی قرار دادند.
از آن زمان تاکنون نیز جلسات مستمر و منظمی در ستاد سازمان نوسازی مدارس و همچنین در محل شهر سیسخت به جهت بازسازی مدارس آسیبدیده ناشی از زلزله مذکور تشکیل و کار بهسازی این فضاها با سرعت و جدیت در حال انجام است.
نظر شما