جواد تیموری بامداد شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: استان گلستان ۱۴ سد کوچک و بزرگ با مجموع ظرفیت ۲۴۵ میلیون متر مکعب ذخیره آب دارد که هم اکنون ۸۰ درصد ظرفیت آنها معادل ۲۰۰ میلیون متر مکعب خالی است.
وی افزود: در صورت تحقق بارشهای رگباری پیش بینی شده در گلستان، ظرفیت خالی سدهای استان آمادگی ذخیره روان آبهایی که به ورودی سدها منتهی شوند، را ذخیره خواهند کرد.
تیموری اضافه کرد: با توجه به کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی بارشهای سال آبی جاری (اول مهر ۹۹ تا کنون) نگرانی از ذخیره نشدن آب ناشی از بارشهای تابستانه در استان نیست.
به گزارش ایرنا، مدیرکل هواشناسی گلستان ساعاتی پیش، نسبت به جاری شدن روانآب، سیلاب محلی و نقطهای در اوایل جمعه شب به ویژه در دامنهها و ارتفاعات جنوبی استان هشدار داد.
نوربخش داداشی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، به ورود سامانه ناپایدار جوی و شکل گیری جریانات مرطوب شمالی همراه با عبور متناوب امواج در تراز میانی جو اشاره کرد و گفت که براثر فعالیت این سامانه احتمال بارشهای رگباری و وقوع سیل ناگهانی در گلستان محتمل است.
وی گفت که بر اثر فعالیت این سامانه بارشی که تا روز شنبه در گلستان ادامه خواهد داشت، احتمال بارشهای نقطهای بین ۳۰ تا ۴۰ میلیمتر در بازه های زمان کوتاه و احتمال آبگرفتگی معابر وجود دارد.
داداشی، رگبار و رعد و برق، وزش باد نسبتاً شدید، کاهش محسوس دما و در برخی مناطق احتمال بارش تگرگ را از پیامدهای این سامانه دانست و از مردم و به ویژه گردشگران خواست که از تردد و اسکان در حاشیه رودخانهها، مسیلها و صعود به کوهستان خودداری کنند و دامداران از جابجایی احشام و گله برای چرای دام به علت احتمال برخورد صاعقه در مناطق مرتفع خودداری کنند.
هواشناسی گلستان ۱۱ ایستگاه سینوپتیک، ۲۱ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۱ ایستگاه باران سنجی، ۲۶ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه کت وان (فرودگاهی)، دو سامانه پایش گرد و غبار، دو سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی دارد.
گلستان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد می باشد که بارندگی آن از ۱۵۰ تا ۸۵۰ میلی متر متغیر و موقعیت طبیعی این استان شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست...
در گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر در ۳۳ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا سکونت دارند که از طریق کشاورزی و دامپروری تامین معاش می کنند.
نظر شما