معاون بهداشتی دانشگاه علم پزشکی مازندران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هرساله آیینی با عنوان جاماندگان اربعین حسینی با برپایی موکب در نقاط شهری و روستایی مازندران برگزار میشود که در اربعین سال جاری باتوجه به اینکه کرونا ویروس همچنان در استان شایع است ، نیاز است مراسم عزاداری با سبک متفاوت از سالهای گذشته و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی برای مدیریت مقابله با کرونا ویروس برگزار شود.
دکتر قاسم اویس با بیان اینکه از اول مرداد ۱۴۰۰ تاکنون بیش از یکهزار و ۶۱۰ نفر از مردم مازندران به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند، افزود : احتمال موج ششم کرونا در صورت رعایت نشدن دستورالعملهای بهداشتی در عزاداریهای پیش رو در استان مازندران در آینده نزدیک محتمل است.
وی تصریح کرد: تجربه موج های گذشته شیوع کرونا ویروس نشان می دهد که مازندران در همه گیری و ابتلا مردم آن به این ویروس مستعد است که دلیل آن هم سبک و محیط زندگی و همچنین آسیبپذیری بیشتر گروههای خاص جامعه با توجه به اینکه مازندران دارای افراد چاق، فشار خون و بیماران زمینهای بیشتری در مقایسه با آمار کشوری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر ۵۷ درصد مردم مازندران دُز اول و ۳۲ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردند، خاطر نشان کرد: برای این که خیالمان از ایجاد نشدن موج جدید کرونا ویروس در مازندران راحت شود ، باید واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت استان انجام شود که با این رقم فاصله زیادی وجود دارد.
اویس اضافه کرد: به شرایط اطمینان بخش واکسیناسیون در مازندران نرسیدیم و برگزاری هرگونه مراسم بدون ضابطه میتواند خسارتهای جبران ناپذیری از حیث شیوع کرونا در پی داشته باشد.
وی ادامه داد: در زمان حاضر میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مازندران ۵۰ درصد است که به هیچ عنوان رضایت بخش نیست و به عزادرانی که در اربعین حسینی سوگواری خواهند داشت، توصیه می کنیم که از پخش نذورات به صورت سر باز و ایجاد تجمع بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اطراف موکب ها به صورت جدی خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: الگوی عزاداری باتوجه به شرایط کرونایی همان طور که در بحث آموزش و پرورش، ورزش و محیط اداری در دستور کار قرار گرفت، تدوین شود تا براساس سند جامع موکب داران به عزاداری در شرایط کرونایی بپردازند.
تعداد جانباختگان کرونا در مازندران در روز ۲۸ شهریور به ۶ نفر و تعداد مجموع بستریشدگان نیز به ۶۳۰ نفر رسید.
بیماری کووید ۱۹ از تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ با شناسایی ۲ بیمار در بابل به مازندران رسید. این استان تاکنون پنج موج شیوع این بیماری را پشت سرگذاشته است.
نظر شما