مهران چراغپور روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: چهارمحال و بختیاری در سال آبی ۹۹-۱۴۰۰ یکی از کمبارشترین ۵۰ سال اخیر را تجربه کرده و خشکسالی تاثیر عمیقی بر این استان بر جا گذاشته است.
وی با بیان اینکه خشکسالی ۹۲ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری را در برگرفته است، تصریح کرد: استان تا پایان سال آبی جاری درگیر خشکسالی هواشناسی میشود و منابع آب استان با کاهش شدیدی مواجه میشود.
چراغپور، میانگین بارشهای سال آبی جاری را ۳۷۶ میلیمتر اعلام کرد و گفت: این بارشها در مقایسه با میانگین دوره مشابه میانگین بلندمدت حدود ۳۰ درصد کاهش دارد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بارشهای اردیبهشت در حد معمولی(نرمال) خواهد بود، افزود: با این وجود تاثیری بر روند خشکسالی استان نخواهد داشت.
چراغپور همچنین از افزایش یک تا ۲ درجهای دمای هوای استان در سال آبی جاری خبر داد و گفت: یکی از علل کاهش بارندگیها، افزایش هوا و تغییرات اقلیمی است.
وی با بیان اینکه سه استان خشک و کمبارش کشور شامل کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری و کردستان در اقلیم زاگرس قرار دارند، خاطرنشان کرد: گرم شدن هوا و تغییرات اقلیمی در سالهای اخیر به شدت بر استانهای زاگرسنشین تاثیر داشته است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تابستان امسال با تنش آبی ناشی از شرایط خشکسالی مواجه خواهیم شد بر ضرورت مدیریت مصرف آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
نظر شما