۳ مهر ۱۴۰۰، ۸:۳۹
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84482652
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تمام مناطق چهارمحال و بختیاری در معرض خطر سیلاب قرار دارد

شهرکرد- ایرنا- سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: در نیمه دوم سال تمامی مناطق استان در معرض خطر سیلاب قرار دارد که برای مهار و پیشگیری از وقوع احتمالی این رخداد طبیعی تاکنون ۶۰ درصد آمادگی ایجاد شده است.

خسرو کیانی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در استان نقطه امنی در خصوص خطر وقوع سیلاب وجود ندارد، اظهار داشت: هر چند می‌توان گفت شدت این رخداد طبیعی در برخی نقاط از جمله مناطق شمالی نسبت به مناطق جنوبی  کمتر است اما باید در تمامی شهرستان‌ها آمادگی کافی برای پیشگیری و کاهش خسارت‌های مالی ناشی از آن ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه سیلاب یک رخداد طبیعی قابل پیشگیری و پیش‌بینی است، تصریح کرد: با لایروبی مسیل‌ها، شناسایی و تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز، شناسایی نقاط حادثه‌خیز و سایر اقدامات پیشگیرانه می‌توان در وهله اول از وقوع خسارت جانی که خط قرمز این اداره‌کل است، جلوگیری کرد و سپس خسارت‌های مالی اجتناب‌ناپذیر را به حداقل رساند.

کیانی، تغییر اقلیم را عامل مهمی در وقوع سیلاب‌های ناگهانی دانست و گفت: اگر چه سازمان هواشناسی برای استان پاییز کم‌بارشی را پیش‌بینی کرده است اما به سبب تغییر اقلیم احتمال وقوع بارش‌های شدید در مدت زمان اندک وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود که در این خصوص احتیاط لازم را به کار گرفت.

سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: علاوه‌بر خطر وقوع سیلاب، تبعات ناشی از آن شامل رانش زمین و ریزش کوه نیز وجود دارد که برای مقابله با آن نیز باید آمادگی لازم ایجاد کرد.

کیانی با اشاره به شناسایی ۲۰۴ نقطه حادثه‌خیز در حاشیه رودخانه‌های استان، افزود: اسکان و ساخت‌ و ساز در این مناطق می‌تواند در هنگام وقوع سیلاب بسیار پرخطر باشد.

وی با بیان اینکه ۹۵ درصد رخدادهای طبیعی جنبه اقلیمی و جوی دارد و در نیمه دوم سال احتمال وقوع آن بیشتر است، تصریح کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و وجود مناطق سخت‌گذر برای مقابله با این حوادث به امکانات و تجهیزات قابل توجهی نیاز است و اگر چه در سالهای اخیر تجهیزات مناسبی در اختیار استان قرار داده شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد.

به گزارش ایرنا، ۲۵ مخاطره طبیعی در چهارمحال و بختیاری شناسایی و برنامه‌های آمادگی، پیشگیری، مقابله و تخصیص اعتبار در خصوص این مخاطرات اولویت‌بندی شده است.

بر اساس این برنامه، سیل، زمین‌لرزه و خشکسالی به ترتیب از مهمترین مخاطرات طبیعی اولویت‌دار در استان به‌شمار می‌رود.

چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یکی از استان‌های حادثه‌خیز کشور، دارای ۱۰ شهرستان با جمعیت ۹۷۹ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha