«سعد رسول» روز یکشنبه طی مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا در اسلامآباد اظهار داشت: عضویت در سازمان شانگهای یک پیروزی دیپلماتیک دیگر برای ایران محسوب میشود و طبیعتاً در کنار حمایتهای اقتصادی و نظامی، حمایت دیپلماتیک نیز برای ایران رقم میخورد.
وی تقویت جایگاه ایران در سازمان شانگهای را به سود منطقه دانست و افزود: ایران در ۴۰ سال گذشته به عنوان کشوری که با سیستم تک قطبی آمریکا روبرو است بیشترین آسیب را دید این درحالی است که جهان شاهد مداخله همیشگی آمریکا بر روابط اقتصادی دیگر کشورها و حتی تعاملات دیپلماتیک بوده که با تهدید مداخله نظامی گاه و شاید در آخر تجاوز نظامی گسترش یافته است.
تحلیلگر امور سیاسی در شبکه پاکستانی "دنیا نیوز" افزود: اکنون در دنیای جدید به ویژه طی دو تا سه سال گذشته و با خروج آمریکا از افغانستان که مشخص شد پیروزمندانه نبوده است، پس از این تحولات مشخص شد که زمان جهان تک قطبی گذشته است و دیگر وجود ندارد.
وی گفت: جهان در حال حرکت به سمت نظم جدید جهانی است که در آن یک کشور قادر نخواهد بود بر سیاست، اقتصاد و ارتش جهان تسلط داشته باشد، در حال حاضر مراکز قدرت جدیدی به ویژه چین و روسیه وجود دارند که هر دو بخشی از همکاری سازمان همکاری شانگهای و ایران هستند.
سعد رسول خاطر نشان کرد: در سازمان همکاری شانگهای و تبدیل شدن ایران به یک عضو دائمی آن به تقویت روابط فی مابین کمک می کند و امیدواریم این تحول به ایجاد یک اتحاد منطقهای کمک کند.
وی گفت: ایران و پاکستان نگرانی های مشابهی از طرف غرب دارند و اکنون پس از خروج آمریکا و متحدان آن از افغانستان و منطقه همکاریهای ایران و پاکستان در جبهه های دیپلماتیک، اقتصادی و دیگر موارد بسیار مهم خواهد بود.
این حقوقدان پاکستانی افزود: ایران و پاکستان باید همکاری خود را به یک بلوک منطقهای بسیار بزرگتر با متحدان مشترک مانند چین تبدیل کنند.
وی گفت: عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری شانگهای نه تنها همکاری منطقه ای را تقویت می کند بلکه بستر مشترکی را برای دو همسایه اسلامی برای پرداختن به نگرانیهای مشترک خود در منطقه، اطمینان از ایجاد استراتژی های منسجم و جامع در جهت همین امر فراهم می آورد.
نظر شما