به گزارش خبرنگار ایرنا، استاد مرادی در ۱۵ اسفند سال ۱۳۳۶ خورشیدی در روستای «بانزلانی» در نزدیکی شهر گهواره در استان کرمانشاه در خانوادهای کرد یارسان به دنیا آمد.
وی نزد استادان برجسته تنبور همانند سید ولی حسینی، سید محمد علوی و دیگر استادان بنام این ساز در کرمانشاه به تکمیل هنر پرداخت و در سن ۳۰ سالگی نواختن تمامی ۷۲ مقام موسیقی مقامی کردستان را با تنبور آموخت و از سال ۱۹۷۱ زندگی حرفهای خود را آغاز کرد که از آن زمان تا کنون موفق به دریافت جوایز مهمی از جشنوارههای ایرانی شده است.
این استاد برجسته موسیقی در کرمانشاه فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۰ با تکنوازی تنبور در فرهنگ و هنر کرمانشاه آغاز و در سال ۱۳۵۱ به همراه دوستان هنرمند خود، القاصی و خادمی اولین گروه تنبور را در کرمانشاه تشکیل دادند و بعد ار آن در سال ۱۳۵۹ گروه تنبور شمس، تشکیل شد و علیاکبر مرادی هم یکی از اعضای تشکیلدهندهٔ آن گروه بود.
مرادی در سال ۱۳۷۲ کار موسیقی خود را به صورت مستقل ادامه داد و جمعآوری، فراگیری و ثبت مقامات کهن تنبور را آغاز نمود و این مقامات (۷۲ مقام) سالها بعد توسط خانهٔ فرهنگهای جهان در پاریس و بعد از آن در ایران در چهار سیدی انتشار یافت، به گونهای که باعث شد مرادی را برای جایزه «گرمی» کاندیدا کنند.
در بازار چاپ و نشر کرمانشاه در کنار کتابهای داستان و مجموعه اشعار و کتابهای پژوهشی تاریخی که این روزها رونق بیشتری دارد، گاهی انتشار کتابهای سرگذشتنامه و خاطرات نیز به چاپ میرسد که خواندن آنها خالی از لطف نیست و میتواند حین این که سرگرم کننده و لذت بخش باشد، سرمشق و پند آموز باشد برای افرادی که خواهان موفقیت و فتح قلههای رشد و تعالی در زندگی شخصی علمی و هنری هستند.
نظر شما