اسماعیل نجار روز شنبه در جلسه شورای مدیریت بحران گلستان برای بررسی آخرین وضعیت آتشسوزی جنگل کردکوی اظهار داشت: این مبلغ صرف خرید تجهیزات مقابله با حوادث می شود تا در زمان بروز رخدادها، نگرانی از پشتیبانی نیروهای امدادی به حداقل برسد.
وی با بیان این که برای جلوگیری از حوادثی مانند آتشسوزی باید سطح آگاهی مردم بالا برود، گفت: این سازمان آمادگی دارد سازمان جنگلهای کشور را به امکانات پیشرفته مانند پایش و رصد عرصه های طبیعی مجهز کند.
وی با اشاره به این که بیش از ۹۰ درصد آتشسوزیهای عرصههای جنگلی و منابع طبیعی توسط عوامل انسانی است افزود: دستگاه قضایی باید با عاملان آتشزدن عمدی جنگل ها برخورد کند.
استاندار گلستان هم در این جلسه گفت که این استان بطور متوسط هر ۳۰ تا ۴۵ روز شاهد وقوع یک بحران یا حادثه طبیعی مانند دآتش سوزی جنگلی است.
هادی حقشناس کمبود امکانات را یکی از دلایل طولانی شدن روند مهار و کنترل حوادثی مانند آتش سوزی اخیر دانست و گفت: اگر هلیکوپتر اعزامی به گلستان کمی زودتر فعالیت خود را آغاز می کرد، آتش در منطقه مهار شده بود و گرفتار باد شدید و گسترش زبانه آتش نمیشدیم.
وی بیان داشت: با توجه به حادثهخیز بودن گلستان تشکیل کمیته بررسی نقاط حادثهخیز استان از جمله حوادثی مانند آتشسوزی و راه اندازی پایگاه اطفای حریق در این مناطق ضروری است.
وی همچنین گفت که روستاهای در جوار مناطق بحرانی و در معرض آتش مانند پارک ملی گلستان، توسکستان، درازنو و جهاننما، باید مجهز به امکانات لازم مجهز باشند.
منطقه ممنوع اعلام شدن مناطق حادثه دیده به شعاع چهار کیلومتر برای تسریع در روند امدادرسانی و جلوگیری از نیروهای اضافی در محل حادثه از مصوبات این جلسه بود.
به گزارش ایرنا، از حوالی ظهر روز پنجشنبه جنگل های محدوده یانه سر، رادکان و درازنو در کردکوی دچار حریق شد.
گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار هکتار عرصه مرتعی دارد که جزو مناطق پرخطر از نظر وقوع آتش سوزی هستند و گردشگران، دامداران و حاشیهنشینان جنگلها و مراتع نقش بسزایی در حفظ و نگهداری این نعمت خدادادی دارند.
خشکسالی های امسال موجب شد تا ریسک وقوع حریق در زیستگاه های استان افزایش یابد.
هواشناسی گلستان روز پنجشنبه با اعلام افزایش دما، نسبت به احتمال آتشسوزی در جنگلهای هیرکانی هشدار داده بود.
آتش سوزی، تخریب، تصرف و خشکسالی از جمله چالش های فراروی جنگلهای شمال ایران است که به تاکید کارشناسان باید برای رفع این معضلات این اکوسیستم ارزشمند تدابیری ویژه اتخاذ کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز وسعت آتشسوزی را تا ظهر جمعه ۱۵۰ هکتار اعلام کرده بود که این آتش باعث حریق چند صد اصله درخت از گونه کچف و اورس در منطقه شده است.
نظر شما