به گزارش روز سه شنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، حمله قلبی یا آنفارکتوس میوکارد زمانی رخ میدهد که قلب به دلیل انسداد جریان خون دچار کمبود اکسیژن شود. پس از حمله قلبی عضلات قلب آسیب میبینند و معمولا این آسیب به خودی خود ترمیم نمیشود. به گزارش سازمان جهانی بهداشت بیماریهای قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان هستند.
دو نوع اصلی حمله قلبی وجود دارد؛ نوع اول زمانی است که عاملی مانع از ضربان قلب میشود. مورد دوم زمانی اتفاق میافتد که جریان خون در قسمتهایی از قلب محدود شده و مانع از تپش میشود. نوع اول معمولا کشنده است؛ مگر اینکه به روشی بتوان قلب را احیا کرد. نوع دوم به آن اندازه جدی نیست، ولی معمولا به بافت قلب آسیب وارد میکنند.
محققان برای ترمیم بافت آسیبدیده قلب (یعنی حمله قلبی نوع دوم) راه حلی اندیشیدهاند. این روش بر مبنای یک مطالعه قدیمی قرار دارد که نشان میدهد اگر جنین در رحم مادر دچار آسیب قلبی شود، سلولهای کاردیومیوسیت در وضعیتی هستند که امکان ترمیم و جوانسازی را دارند. پس از تولد و در بزرگسالی سلولهای کاردیومیوسیت این توانایی را از دست میدهند.
محققان پس از مدتها مطالعه توانستند توانایی بازسازی و جوانسازی سلولهای کاردیومیوسیت را مشابه حالت جنینی، با استفاده از چند فاکتور احیا کنند. این برنامه ریزی مجدد در سلول با استفاده از آنتیبیوتیک داکسی سایکلین انجام میشود.
مرحله اول این روش در مدلهای حیوانی موفقیتآمیز گزارش شده است؛ ولی هنوز مشخص نیست که در انسان نیز کارآمد باشد؛ زیرا تجویز داکسی سایکلین در دراز مدت میتواند باعث ایجاد تومورهای سرطانی شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Science منتشر شده است.
تهران - ایرنا - نتیجه یک مطالعه بینالمللی آلمانی و کانادایی نشان میدهد با برنامهریزی مجدد عضلات قلبی میتوان آسیبهای ناشی از حمله قلبی را ترمیم کرد.
اخبار مرتبط
-
بازسازی بافت مرده قلب با استفاده از سلولهای بنیادی
تهران- ایرنا- محققان آمریکایی موفق شدند در یک مطالعه جدید با ترکیب سلولهای قلبی با سلولهای…
-
دستاورد جدید محققان در زمینه احیا بافت عضلانی قلب با کمک سلولهای بنیادی
تهران- ایرنا - محققین در یک مطالعه جدید، از یک پروتئین مربوط به عضلات قلبی موسوم به لامینین…
-
درمان نارسایی قلبی با یک راهکار جدید
تهران – ایرنا – مطالعات محققان مرکز تحقیقاتی یوتی ساوتوسترن در آمریکا نشان میدهد، تغییر انرژی…
-
رشد بافت دهلیز قلب در آزمایشگاه
تهران – ایرنا – محققان آلمانی موفق به رشد بافت دهلیز قلب در محیط آزمایشگاهی شدند. این بافت…
-
تبديل بافت زخم به عضلات قلب
تهران – ايرنا – محققان دانشگاه كاروليناي شمالي به راهكاري دست يافتند كه در آن سلول هاي بافت…
-
استفاده از وصله عضلاني براي ترميم عضلات آسيبديده قلب
تهران – ايرنا – مهندسان پزشكي دانشگاه دوك موفق به ساخت يك وصله از جنس ماهيچه شدهاند كه روي…
نظر شما