۲۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۳:۱۱
کد خبر: 84503001
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

وعده‌های گروه-۲۰ برای کمک به افغانستان

۲۱ مهر ۱۴۰۰، ۱۳:۱۱
کد خبر: 84503001
وعده‌های گروه-۲۰ برای کمک به افغانستان

تهران - ایرنا - سران کشورهای گروه -۲۰ در نشست مجازی روز سه‌شنبه بدون حضور روسیه و چین وعده‌هایی برای ارائه کمک به مردم افغانستان مطرح کردند و قرار است نشست دیگری نیز بزودی در مسکو برگزار شود.

به گزارش ایرنا به نقل از اوراسیا ریویو ، روسای دولتها و وزرای خارجه ۲۰ اقتصاد برتر جهان موسوم به گروه بیست( G-۲۰) روز سه‌شنبه در یک گردهمایی ویدئویی موافقت کردند که راههای تزریق پول بیشتر به افغانستان را بررسی نمایند. این مذاکرات بعد از آن انجام شد که آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل هشدار داد که اقتصاد این کشور جنگزده که اکنون تحت کنترل طالبان است به یک فاجعه انسانی نزدیک می‌شود.

گوترش در نیویورک چند ساعت پیش از نشست فوق‌العاده رهبران گروه-۲۰ درباره افغانستان به میزانی "ماریو دراگی" نخست وزیر ایتالیا گفت: اگر اقدام نکنیم و به افغان‌ها برای مهار این توفان کمک نکنیم نه تنها آنها بلکه کل جهان بهای سنگینی پرداخت خواهد کرد.

این اولین نشست و گردهمایی ثروتمندترین کشورهای جهان برای بحث درباره پیامدهای خروج آمریکا از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور در ماه اوت بود.

در ادامه گزارش اوراسیا ریویو به نقل از صدای آمریکا آمده است: هشدارهای دبیر کل سازمان ملل توسط "دراگی "و سایر رهبران گروه ۲۰ هم در جریان نشست این گروه تکرار شد. "لوییجی دی مایو" وزیر امور خارجه ایتالیا گفت: باید اطمینان حاصل کنیم که دولت در افغانستان دچار فروپاشی نمی‌شود.

اتحادیه اروپا در جریان نشست مزبور یک بسته کمک ۱.۱۵ میلیارد دلاری برای افغانستان را اعلام کرد که هدف از این کمک نیز جلوگیری از فروپاشی بزرگ انسانی و اجتماعی – اقتصادی عنوان شده است.

رهبران گروه-۲۰ علاوه بر بررسی راههای حمایت فوری انسانی برای مردم افغان همچنین مبارزه با تروریسم و چگونگی تشویق طالبان به اجازه دادن برای آزادی تردد در داخل کشور و عبور آزاد برای کسانی که می‌خواهند کشور را ترک کنند نیز مورد بررسی قرار دادند.

آمار جدید سازمان ملل حاکی است که بیش از نیم میلیون افغان آواره شده اند و تقریبا ۱۷ میلیون نفر نیز با بحران ناامنی غذایی رو به رو هستند.

در حالی که افغانستان به کمکهای خارجی وابسته بوده است اکنون کشورهای سراسر جهان از شناسایی دولت طالبان خودداری کرده‌اند و در نتیجه اعتبارات بین‌المللی نیز راکد (فریز) شده است. آمریکا ۹.۵ میلیارد دلار ذخایر افغانستان را توقیف کرده است. تحلیلگران مستقل هشدار داده اند تا زمانی که اعتبارات از توقیف خارج نشوند جلوگیری از فاجعه اقتصادی در افغانستان غیرممکن خواهد بود .

در همین حال رئیس دولت ایتالیا به خبرنگاران گفت که حقوق بشر یکی از موضوعات اصلی بحث رهبران گروه-۲۰ بوده است .

جامعه بین‌المللی در ارتباط با افغانستان در یک وضعیت دشوار قرار گرفته است. "راتانا داون" معاون اندیشکده چتم هاوس انگلیس گفت: به رسمیت شناختن طالبان ریسک سرکوب وحشیانه و حتی  مرگ هزاران تن از زنان و کودکان و مردان افغانستان  را دارد.شناسایی رسمی دولت تحت رهبری طالبان حتی برای کشورهایی مانند چین ، ایران ، پاکستان و روسیه که در کابل حضور دیپلماتیک دارند، یکی از گزینه‌ها نیست.اما تزریق نکردن پول به افغانستان موجب سوق یافتن این کشور به سمت فاجعه خواهد شد.

رهبران گروه-۲۰ روز سه شنبه درباره نحوه برخورد درست با طالبان و خارج شدن از این وضعیت دشوار بحث و بررسی کردند. به بیان دیگر در این باره بحث کردند که چگونه پول به افغانستان تزریق کنند و در عین حال تلاش کنند که طالبان را به پایبندی به تعهدات حقوق بشری ترغیب نمایند. رهبران گروه-۲۰ می‌گویند که طالبان اقدام زیادی برای اثبات اینکه تغییر کرده انجام نداده است.

نخست وزیر ایتالیا به شبکه تلویزیونی "رای" گفت که او خواستار افزایش اعتبارات برای همکاری بین‌المللی و کمک به غیرنظامیان افغان شده است. وی افزود: باید مکانیسمی برای فاینانس دولت افغانستان بدون دادن مستقیم پول به طالبان پیدا کنیم.

اما در پایان نشست روز سه شنبه گروه-۲۰ روشن نشد که آیا توافق رسمی و مشخصی درباره انتقال کمک به افغانستان حاصل شده است یا خیر . مقامات سازمان ملل می‌گویند که این امکان وجود دارد که کمکهای مالی از طریق نهادهای سازمان ملل به افغانستان ارائه شود.

در برلین نیز آنگلا مرکل کفیل صدراعظمی گفت که این کشور هنوز آمادگی شناسایی طالبان را ندارد.

در همین حال ، دیپلمات‌های آمریکا روز شنبه در دوحه نشست‌های دوجانبه‌ای با طالبان برگزار کردند و این مذاکرات را "صریح و حرفه‌ای" توصیف کردند.  طرف آمریکایی در این نشست خواستار تضمین این مساله بود که افغانستان به پایگاهی برای جهادیون بین‌المللی تبدیل نشود. طالبان نیز خواستار پایان تحریم‌های اقتصادی شد.

از سوی دیگر روسیه و چین با طرحهای گروه ۲۰ برای تعیین شرط و شروط  به منظور ارائه کمک مخالفت کرده اند. سران روسیه و چین در نشست مجازی روز سه‌شنبه مشارکت نکردند.

در همین ارتباط ، کرملین هماهنگی لازم را برای برگزاری یک اجلاس رقیب درباره افغانستان انجام داده است که قرار است روز ۲۰ اکتبر برگزار شود. کشورهای پاکستان و هند و ایران برای شرکت در کنفرانس مسکو دعوت شده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha