به گزارش روز دوشنبه ایرنا، برگزاری این مراسم به اهتمام خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور مرکز ایالت پنجاب صورت پذیرفت. «محمدرضا ناظری» سرکنسول ایران و «جعفر روناس» رئیس نمایندگی فرهنگی کشورمان در لاهور به همراه شخصیتهای هنری، دانشگاهی، مسوولان فرهنگی و اساتید پاکستانی گروه زبان و ادبیات فارسی در این برنامه حضور یافتند.
پیام ویدیویی دکتر «غلامعلی حداد عادل» رئیس بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نیز به مناسبت روز بزرگداشت حافظ برای شرکت کنندگان پخش شد.
سخنرانان در این مراسم، دیوان "آوای دل" سرودههای دکتر «وحید الزمان طارق» شاعر، اندیشمند و اقبال شناس معروف پاکستانی را کتابی ارزشمند و بزرگ در زبان و ادبیات فارسی در پاکستان عنوان کرده آن را نتیجه علاقه مردم این کشور به فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی و آشنایی با میراث مشترک دو کشور همسایه عنوان کردند.
رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور طی سخنانی به جایگاه حافظ شیرازی در ایران، پاکستان و جهان پرداخت و پس از قرائت غزلی از دیوان حافظ و تشریح و توضیح آن به اقدام بزرگ دکتر وحید الزمان در سرودن کتاب شعر "آوای دل" پرداخت و گفت: خواننده در نگاه اول به کتاب شعر فارسی آوای دل، به مهارت و تسلط شاعر به زبان و ادبیات فارسی و بکارگیری درست استعارهها و تشبیهات و کلیه فنون ادبی پی میبرد.
ناظری، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه در تقویم ایران بیستم مهرماه با عنوان روز بزرگداشت حافظ نامگذاری شده است، گفت: ایران و پاکستان دو کشور دارای یک روح هستند که سند آن عشق و علاقه مردم دو کشور به حافظ شاعر بزرگ فارسی گوی میباشد، زیرا حافظ یک شخصیت تمدنی مشترک بین دو کشور است.
وی با بیان اینکه حافظ در حوزه ادبیات و تمدن منطقه و جهان از شهرت بسزایی برخوردار است، گفت: در خانه اکثر ایرانیان علاوه بر کتاب مقدس قرآن مجید، کتاب دیوان حافظ نیز وجود دارد و این عشق و ارادت مردم ایران را به این شاعر بزرگ میرساند. زیرا بسیاری از ایرانیان با خواندن غزلیات حافظ با بسیاری از اصول زندگی آشنا میشوند.
دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی نیز در پیام ویدیویی خود گفت: حافظ در زمان حیاتش در هند و پاکستان امروز شناخته شده بود به نحوی که از وی برای سفر به هند دعوت میشود و این نشان دهنده تاثیر پذیری شعر حافظ در شبه قاره بوده است.
وی با بیان اینکه امروزه نیز حافظ جاذبه زیادی برای فارسی آموزان در هند و پاکستان دارد افزود: درک زیباییهای حافظ پاداش و جایزهای است که دانشجوی زبان فارسی بعد از تسلط بر این زبان دریافت میکند.
دکتر حداد عادل با تبریک به دکتر وحید الزمان طارق از ساکنان و ادیبان پنجاب در مراسم رونمایی کتاب شعر وی بنام "آوای دل" در شهر لاهور مرکز فرهنگی پاکستان گفت: لاهور و ایالت پنجاب در قرون گذشته و همواره مرکز و پرچم دار زبان و ادبیات فارسی بوده است.
دکتر «اقبال شاهد» رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جی سی لاهور با بیان جایگاه رفیع حافظ در ادبیات جهان، کتاب شعر "آوای دل" از پروفسور دکتر وحید الزمان طارق را اقدامی بزرگ در احیاء و رشد زبان و ادبیات فارسی در پاکستان دانست و خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب شعر "آوای دل" تسلط دکتر طارق به زبان و ادبیات فارسی کلاسیک را بوضوح نشان میدهد.
در ادامه این برنامه دکتر بابر نسیم آسی رئیس بخش ایران شناسی دانشگاه جی سی و دکتر طاهره انجم از استادان فارسی دانشگاه بانوان لاهور نیز هر یک با قرائت اشعاری از دیوان حافظ، از تلاش خستگی ناپذیر دکتر وحید الزمان طارق در سرودن اشعاری به سبک کلاسیک به صورت کتاب شعر با نام"آوای دل" تقدیر کرده و به وی تبریک گفتند.
نظر شما