به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «جعفر روناس» رئیس خانه فرهنگ ایران در لاهور به عنوان مرکز فرهنگی پاکستان در دیدار با دکتر «اصغر زیدی» رئیس دانشگاه دولتی "جی.سی" لاهور در خصوص بازگشایی اتاق مولانا شناسی در پژوهشکده نو تاسیس عرفان و تصوف ابوالحسن شاذلی این دانشگاه گفتوگو کرد.
در این نشست رئیس دانشگاه دولتی لاهور از مولانا رومی به عنوان معلم بزرگ معرفت و عرفان نام برد و از همکاری با نمایندگی فرهنگی کشورمان در گشایش اتاق مولانا شناسی در پژوهشکده مذکور استقبال کرد.
وی با اشاره به اهمیت همکاری با خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در تعاملات فرهنگی دو ملت دوست و همسایه ایران و پاکستان افزود: ما از اینکه تاسیس مرکز تحقیقی پژوهشکده نو تاسیس عرفان در لاهور فرصتی برای گسترش همکاری های علمی و فرهنگی دو کشور باشد، بسیار خرسندیم.
این مقام دانشگاهی پاکستان با بیان اهداف تاسیس پژوهشکده ابوالحسن شاذلی توسط بانوی اول پاکستان (همسر نخست وزیر) در شهر لاهور گفت: این مرکز سعی دارد جایگاه مهم و حقیقی موضوع عرفان در جامعه پاکستان را تقویت بخشد، زیرا عارفانی صاحب نام مانند مولانا رومی، که علامه اقبال لاهوری از مریدان ایشان بوده است، با گذشت قرن ها سخنان عرفانی آنها در جامعه امروزی همچنان تازه و الهام بخش است.
رئیس دانشگاه جی سی با اظهار خرسندی عمیق از تلاش خانه فرهنگ ایران در تاسیس اتاق مولانا رومی گفت: آماده عقد تفاهمنامه رسمی با خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران با حضور مقامات دولتی و اصحاب رسانه هستیم تا زمینه برای بازگشایی اتاق مولانا رومی در این مرکز فراهم شود.
دکتر اصغر زیدی با بیان اینکه بارها به ایران سفر کرده و با موسسات تحقیقاتی دانشگاه های مهم ایران و ارگان های دولتی نیز همکاری های نزدیکی داشته است،گفت: علامه اقبال لاهوری و مولانا رومی هر دو میراث مشترک و ارزشمند دو کشور ایران و پاکستان هستند.
لزوم افزایش تعاملات دانشگاهی میان ایران و پاکستان
رئیس دانشگاه دولتی لاهور همچنین خواستار تقویت همکاری ها با دانشگاه ها و مراکز عالی ایران در حوزه مولانا شناسی شد و از برگزاری سمینار و همایش های مختلف با مبحث "عرفان مولانا" با حضور اندیشمندان و مولانا شناساسان ایرانی در دانشگاه جی سی استقبال کرد.
جعفر روناس رئیس خانه فرهنگ ایران با بیان اینکه تا کنون دو تفاهم نامه همکاری در حوزه ایران شناسی و تقویت جایگاه فارسی و فرهنگ و تمدن ایران اسلامی بین خانه فرهنگ لاهور و دانشگاه دولتی لاهور به امضاء رسیده است، گفت: باتوجه به رشد چشمگیر و افسار گسیخته فن آوری های مدرن که باعث دوری نسل جدید و جوان از فرهنگ و تمدن اصیل خود شده، تاسیس مرکز تحقیقاتی شاذلی در عصر حاضر از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با بیان جایگاه مولانا در ایران و دیگر کشورهای منطقه ای از جمله پاکستان گفت: سخنان مولوی محدود به زمان خود نبوده بلکه آثار غنی این عارف بزرگ باعث هدایت اخلاقی و روحانی نسل کنونی نیز می باشد.
نظر شما