۲۶ مهر ۱۴۰۰، ۱۶:۳۷
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 84509081
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح ارتقای سواد حرکتی در مدارس کردستان آغاز شد

۲۶ مهر ۱۴۰۰، ۱۶:۳۷
کد خبر: 84509081
طرح ارتقای سواد حرکتی در مدارس کردستان آغاز شد

سنندج - ایرنا - طرح بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی دانش‌آموزان کردستان روز دوشنبه همزمان با نخستین روز از هفته تربیت‌بدنی در مدارس استان آغاز شد.

به گزارش ایرنا، رشید قربانی روز دوشنبه در آیین نمادین افتتاحیه این طرح و افتتاح بیست و یکمین کلاس درس تربیت بدنی استان در سازه مدرسه در دبستان شاه نظری ناحیه منفصل شهری نایسر اظهار داشت: سال گذشته در معاونت تربیت بدنی و سلامت، طرح کوچ" تناسب سازی قد و وزن دانش‌آموزان" مطرح و عملیاتی شد و امسال نیز طرح "بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی دانش آموزان " در حوزه تربیت بدنی اجرا خواهد شد.

رشید قربانی درس خواندن برای آموختن، دانستن، به کاربستن و در نهایت درس خواندن برای زیستن را از تعاریف سواد در یونسکو اعلام کرد و گفت: از زوایای مختلف می‌توان به سواد حرکتی توجه کرد و مهم‌ترین هدف این است که دانش‌آموز این درک و فهم را پیدا کند که تحرک و جنب و جوش داشتن اهمیت دارد و باید نتایج این حرکت را بداند.

وی تاکید کرد: دانش آموز در طرح بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی علاوه بر اینکه حرکات را یاد می گیرد باید به نتایج تحرک خود هم پی ببرد.

طرح ارتقای سواد حرکتی در مدارس کردستان آغاز شد

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با بیان اینکه استان کردستان در اجرای طرح کوچ جزو پنج استان برتر کشور بوده است؛ ابراز امیدواری کرد بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی بتواند به نتایج مورد نظر برسد.

وی با اشاره به اینکه برای تجهیز کلاس درس تربیت‌بدنی در سازه مدرسه در دبستان شاه‌نظری نایسر اعتباری بالغ بر ۷۰۰ میلیون ریال هزینه شده است، افرود: توجه به ناحیه منفصل شهری نایسر همواره مدنظر مسوولان استان بوده و تجهیز مدارس و هوشمندسازی این منطقه جزو برنامه‌های اولویت دار مسوولان است.

اجرای طرح ارتقای سواد حرکتی در ۳۰ درصد مدارس ابتدایی کردستان

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان نیز در این آیین اظهار داشت: وظیفه و رسالت آموزش و پرورش و معاونت تربیت بدنی و سلامت،ارتقای سلامت جسمانی دانش،آموزان از طریق فعالیت،های ورزشی و فعالیت‌های همراه با نشاط در محیط مدرسه است.

افشین خوشگوار افزود: از ۲ سال پیش در وزارت آموزش و پرورش، طرحی تدوین و ابلاغ شده که با شناسایی فضای بلااستفاده و مازاد مدارس و تجهیز و تغییر کاربری این اماکن به فضاهای ورزشی، فضای ایمن و مسقفی را برای اجرای فعالیت‌های تربیت‌بدنی دانش‌آموزان مهیا کنیم و از همه مهم‌تر اینکه در قالب این پروژه که به عنوان کلاس درس تربیت بدنی در سازه مدرسه نام،گذاری شده است، مهارت‌های بنیادین را در دانش‌آموزان آموزش و به شکل سازمان یافته ارتقا داده می‌شود.

طرح ارتقای سواد حرکتی در مدارس کردستان آغاز شد

وی ادامه داد: مهارت‌های بنیادین در ورزش از راه رفتن، دویدن، پریدن، پرتاب کردن، دریافت کردن و حفظ تعادل و ارتقاء انعطاف پذیری، اساس و پایه  تمام مهارت‌های ورزشی پیچیده در رشته‌های مختلف است و این مهارت‌ها وقتی محقق خواهد شد که ما بتوانیم مهارت‌های حرکتی پایه را به خوبی به دانش‌آموزان آموزش داده باشیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان با اشاره به افتتاح بیست و یکمین کلاس درس تربیت‌بدنی در نایسر اظهار داشت: ۷۰۰ میلیون ریال اعتبار برای افتتاح کلاس درس تربیت بدنی در این آموزشگاه در نظر گرفته شده است،ضمن اینکه این فضا مکان مناسبی برای دانش‌آموزان این آموزشگاه و مدارس همجوار برای اجرای درس تربیت‌بدنی و آموزش مهارت‌های حرکتی پایه است.

وی افزود: در استان کردستان هر مدرسه‌ای که فضای حدود ۱۵۰ متر مربع داشته باشد ما آمادگی داریم کل اعتبارات مورد نیاز را برای تبدیل این فضا به کلاس درس تربیت بدنی تخصیص و آن را در اختیار مدرسه قرار دهیم.

معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش کردستان همچنین با اشاره به اجرای طرح بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی،گفت: از سال گذشته وزارت آموزش و پرورش ۲۳ بسته تحولی طراحی کرده است که معاونت تربیت‌بدنی بسته تحولی کوچ را اجرا کرد و کردستان از لحاظ کمیت و کیفیت اجرا جزو پنج استان برتر کشور بود.

وی با اشاره به اینکه معاون تربیت بدنی و سلامت امسال نیز بسته تحولی ارتقای سواد حرکتی دانش آموزان مقطع ابتدایی را اجرا خواهد کرد؛ افزود: سنجش و شناسایی وضعیت سواد حرکتی دانش‌آموزان، توسعه ویژگی‌های جسمانی و سواد حرکتی،افزایش سرانه فعالیت بدنی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به دانش آموزان، اولیا و جامعه و گرایش به فعالیت بدنی از اهداف عمده طرح است.

خوشگوار با اشاره به  اجرای طرح ارتقای سواد حرکتی دانش‌آموزی در ۳۰ درصد مدارس دوره ابتدایی شهری استان، اظهار داشت: مرحله اول این طرح که برای دوره اول ابتدایی هفت آزمون  و برای دوره دوم هم هشت آزمون اجرا می شود؛ امروز در سراسر استان آغاز خواهد شد و غربالگری اولیه خواهد بود و تا ۲۰ آبان طول خواهد کشید.

وی افزود: ابتدا پیش آزمون از دانش‌آموزان اتخاذ خواهد شد و نتایج آزمون‌ها در سامانه پادا توسط مدیر مدرسه، معاون اجرایی ثبت می‌شود و وضعیت سوادحرکتی دانش‌آموزان مشخص شده و دانش‌آموزان در بازه زمانی آذر، دی و بهمن اگر مدارس بازگشایی شود توسط معلمان تربیت بدنی و اگر غیرحضوری باشد توسط کلیپ و فیلم های تهیه شده در اختیار خانواده ها قرار می گیرد که تمرینات لازم برای ارتقای سواد حرکتی را انجام بدهند و اسفند باردیگر پس آزمون برگزار می،شود.

معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش کردستان، وضعیت دانش‌آموزان و مشاوره‌های حرکتی آنها را در فاصله بین سنجش اولیه و ثانویه از مهم‌ترین بخش‌های این بسته تحولی اعلام کرد و یادآورشد: آموزگاران تربیت بدنی و پایه و  والدین نقش مهمی در اجرای موفقیت‌آمیز این طرح ملی دارند.

۲۶ مهر تا دوم آبان با عنوان هفته تربیت‌بدنی و ورزش نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha