گلستان نیازمند ترسیم نقشه راه جذب حداکثری سرمایه‌گذاران

گرگان- ایرنا- برنامه‌ریزی و تدوین نقشه راه علمی توسعه، ترسیم راهکار جذب حداکثری سرمایه گذاران و مشارکت نخبگان در اداره امور از جمله انتظارات صاحبنظران گلستانی از استاندار جدید است تا علاوه بر اعتمادافزایی، همراهی و پشتیبانی مردم در حمایت از دولت جهادی سیزدهم در این استان را محقق سازد.

به گزارش ایرنا، اهالی گلستان در انتظارند تا با سفر یکی از مدیران ارشد نظام به استان شاهد آغاز به کار دهمین استاندار این استان باشند، هیات دولت سیزدهم چهارشنبه گذشته به علی‌محمد زنگانه رای اعتماد دادند و او را به عنوان دهمین استاندار گلستان انتخاب کردند.

زنگانه متولد ۱۳۵۰ در شهرستان علی‌آباد کتول و دارای مدرک دکتری پزشکی و کارشناسی ارشد دوره عالی مدیریت بهداشت عمومی (mph) از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتری PHD مدیریت از دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی تهران است.

مشاور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه (از سال ۱۳۹۱ تاکنون)، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (۱۳۹۸) عضو ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و رییس کارگروه مشارکت های بین بخشی و پویش های مردمی ستاد (۱۳۹۸)، قائم مقام رییس سازمان بهزیستی کشور و معاون پیشگیری از آسیب های اجتماعی این سازمان (۱۳۸۹) و دبیر ستاد کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی قوه قضاییه (از سال ۱۳۹۵ تاکنون) از جمله سوابق اجرایی و مدیریتی زنگانه است.

گلستان نیازمند ترسیم نقشه راه توسعه و جذب حداکثری سرمایه‌گذاران

گلستانی ها بسیار خوش بین هستند تا با روی کارآمدن استاندار جهادی و انقلابی و با درایت آیت الله رییسی  علاوه بر کاهش دغدغه های فراروی ساکنان  این استان، پروژه های نیمه تمام گلستان سامان بگیرند چرا که معتقدند مدیران  پیشنهادی دولت توان لازم برای نهایی کردن پروژه های کلان نیمه تمام را دارند.

اقدام جهادی نیاز ضروری گلستان

کارشناسان بر این امر اتفاق نظر دارند که بسیاری از  گره ها و مشکلات موجود گلستان، فارغ از آنکه به بودجه و اعتبارات میلیاردی نیاز داشته باشد به اراده و اقدام جهادی مدیران  و برنامه ریزی متولیان نیاز دارد که این ویژگی در استاندار پیشنهادی وجود دارد و روز های روشن تری در انتظار گلستان است، در این بین برخی از نمایندگان مجلس و شهروندان نظرات، انتظارات  و مطالبات خود از استاندار جدید را در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مطرح کردند.

لزوم تبدیل گلستان به دروازه تجاری ایران 

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی گفت : گلستان می تواند به دروازه تجاری ایران به سوی بلوک شرق تبدیل شود، هم مرزی با ترکمنستان و دسترسی به کشورهای اوراسیا و کشورهای بلوک شرق از مسیر ترکمنستان گلستان را در یک جایگاه  راهبردی قرار داده است که استاندار جدید باید برای تبدیل این ظرفیت بالقوه به بالفعل راهکار مناسبی ترسیم کند.

رحمت اله نوروزی در گفت و گو با ایرنا افزود: منطقه آزاد تجاری اینچه برون یکی دیگر از ظرفیت های ارزشمند گلستان است که می تواند زمینه صادرات ایران را افزایش دهد.

وی ادامه داد: با توجه به تحریم های آمریکا ، وجود منطقه آزاد تجاری مفری برای رهایی از تحریم های ظالمانه است که باید از سوی استاندار به عنوان پیشرانی برای توسعه  گلستان مد نظر قرار بگیرد.

گلستان نیازمند ترسیم نقشه راه توسعه و جذب حداکثری سرمایه‌گذاران

حمایت از طرح های دانش بنیان 

 نوروزی افزود : گلستان با وجود همه ظرفیت ها توانمندی و قابلیت ها همچنان محروم است و برای افزایش برخورداری اهالی استان از منابع درآمدی پایدار، باید با توسعه واحد های صنایع تبدیلی و کشاورزی، حمایت از طرح های دانش بنیان و طرح های گردشگری درآمد سرانه اهالی استان را افزایش دهیم.

نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: موفقیت استاندار در رفع چالش ها و دغدغه های استان نیازمند همراهی همه نخبگان، صاحبنظران و دلسوزان استان است.

وی تصریح کرد : با توجه به اینکه دکتر زنگانه از افراد بومی استان است و به مسائل و دغدغه های استان آشناست به یقین برای حل مشکلات راهکارهای عملیاتی خوبی در این بخش ترسیم خواهد کرد.

به تاکید نوروزی همراهی مردم و مسوولان  با استاندار بومی می تواند زمان حل مشکلات گلستان را کوتاه تر کند.

ترسیم افق چشم انداز توسعه 

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت : نخستین اصل برای تحول آفرینی در استان، ترسیم افق چشم انداز توسعه گلستان از سوی استاندار است.

غلامرضا منتظری اضافه کرد :‌ استاندار گلستان باید با اتکا بر اسناد بالادستی  برش استانی سند توسعه استان را طراحی کند و آن را در جمع نخبگان و اصحاب رسانه استان ارایه کند، وقتی سند پیشرفت استان در جمع نخبگان و رسانه ها مطرح شود، بستر لازم برای مطالبه گری عمومی فراهم می شود.

وی بیان کرد :‌ ارایه این سند پیشرفت هم برای مدیران ، تعهد ایجاد می کند و هم به مردم این اجازه را می دهد تا راندمان کاری و توانمندی مدیران را ارزیابی کنند.

منتظری گفت :‌ برای توسعه گلستان باید ریل گذاری انجام شود، اگر افقی برای توسعه نداشته باشیم کار و تلاش انجام می شود اما نتیجه ها ثمر بخش نیست.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: ملاک ارزیابی  و توانمندی مدیران استان میزان دست یابی و تحقق برنامه های تعیین شده در افق چشم انداز است.

وی به برخی از دغدغه های گلستان اشاره و اضافه کرد : تعیین تکلیف پروژه راه آهن گرگان مشهد یا گرگان به شاهرود، سرمایه گذاری برای دستیابی به منابع جدید آب آشامیدنی یا کشاورزی و برنامه ریزی برای گسترش گردشگری از جمله موضوعاتی است که باید  توسط استاندار جدید مدنظر قرار گیرد.

جلوی خام فروش محصولات گرفته شود

منتظری همچنین اشاره ای  به ظرفیت بالای گلستان در حوزه صنایع غذایی کرد و افزود :‌با وجود ظرفیت های مختلف در زمینه تولید محصولات باغی و زراعی ، خام فروشی مهمترین شیوه فروش است  اما باید استاندار گلستان  در این بخش   دست به یک انقلاب و تحول اساسی بزند.

 وی تاکید کرد: استاندار جدید گلستان باید هر چه سریعتر مقدمات انتخاب یک مدیر توانمند برای منطقه آزاد اینچه برون را در دستور کار قرار دهد،  تحولات مثبت در  منطقه آزاد اینچه برون بر مسائل سیاسی اقتصادی و اجتماعی استان اثرگذار است.

منتظری ادامه داد :  استاندار گلستان باید با تاسی از رییس دولت سیزدهم ،پاسخگویی به مردم را به عنوان یک اصل مهم عملیاتی کند که بهترین راهکار آن حضور در بین مردم است، سفر بین مردم و شنیدن دغدغه ها  و مشکلات مردم باید فراموش نشود.

وی بیان کرد: هنگامی که رییس جمهور با همه مشغله ها به طور منظم در مناطق مختلف کشور حضور می یابد و در بین مردم است استاندار هم باید چنین رویکردی داشته باشد و از این موضوع غفلت نکند.

لزوم جذب سرمایه گذار

نماینده مردم گمیشان بندرترکمن  کردکوی و بندرگز در مجلس شورای اسلامی گفت :  از اصلی ترین  موضوعاتی که با استاندار محترم با تمام قوا در پی آن باشد موضوع جذب سرمایه گذار است.

عبدالجلال ایری اظهارداشت : منابع جنگلی شیلاتی و کشاورزی استان سالهاست در اختیار ما قرار دارد اما تاکنون سرمایه گذاری مناسبی نشده است ، انتظار داریم با تلاش استاندار جدید در جذب سرمایه گذار موفق باشیم چرا که شاه کلید رفع مشکلات استان جذب سرمایه گذار است.

گلستان نیازمند ترسیم نقشه راه توسعه و جذب حداکثری سرمایه‌گذاران

ضرورت بهره گیری از ظرفیت اقوام در مدیریت استان 

ایری همچنین به ضرورت بهره گیری از ظرفیت اقوام در مدیریت استان اشاره کرد و گفت : همانطور که رهبر انقلاب یکی از رزمندگان شجاع این کشور را که از برادران اهل سنت است به عنوان فرمانده نیروی دریایی منصوب می کند انتظار آن است که در استان چنین مواردی را شاهد باشیم.

ایری ادامه داد:‌  ترکمن ها و سیستانی ها  بخش قابل توجهی از جمعیت استان را تشکیل می دهند و انتظار است که انتصاب ها بر اساس شایسته سالاری و توانمندی افراد رقم بخورد.

رضا مهدوی یک شهروند گرگانی به خبرنگار ایرنا گفت: همانطور که آیت الله رییسی در ایام تبلیغات انتخابات، اقدام جهادی را یکی نیازهای استان مطرح کرد اکنون با انتخاب یک مدیر جهادی در استانداری به طور قطع توسعه استان به معنای واقعی باید با بهره گیری کامل از ظرفیت های خوب اقتصادی، معدنی، گردشگری و کشاورزی رقم بخورد.

وی تاکید کرد : استفاده از نخبگان و صاحبنظران امر در حوزه های مختلف و تدوین نقشه راه علمی و عملی توسعه راه برون رفت از چالش های فرارو است که این امر مهم باید در دولت مردمی سیزدهم برای این استان محقق بشود. 

به گزارش ایرنا،  هرچند بسیاری از صاحبنظران براین اعتقادند آیت الله رییسی اولین رییس جمهور بعد از انقلاب است که با این میزان مشکلات مواجه است  اما بر این باورند که لازمه رشد و پیشرفت و رفع مشکلات موجود کشور علاوه بر برنامه ریزی اصولی و حمایت از دولت مردمی، تزریق امید و نشاط و به نوعی امیدآفرینی در جامعه است.

اتمام و نهایی شدن پروژه های مهم یادشده به اعتقاد صاحبنظران امر با تلاش و همت استاندار توانمند و عزم بلند رییس جمهوری اندیشمند دولت سیزدهم  محقق می شود تا استان گلستان بیش از پیش روی توسعه و پیشرفت را ببیند تا راهبردهای رونق و جهش تولید و اشتغالزایی به معنای واقعی اجرایی شود.

استان گلستان در تولید ۱۶ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک(برنج)، پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد اما از این ظرفیت بهره چندانی نمی‌برد که اصلی ترین دلیل آن نبود واحدهای صنایع تکمیلی و فرآوری محصولات باغی، دامی، زراعی و شیلاتی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha