۴ آبان ۱۴۰۰، ۱۷:۳۴
کد خبرنگار: 2161
کد خبر: 84518531
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 آغاز به‌کار دهمین استاندار گلستان با ماموریت پویا کردن اقتصاد

گرگان - ایرنا - دهمین استاندار گلستان امروز سه‌شنبه با حضور وزیر کشور فعالیت خود را آغاز کرد تا با اجرای برنامه‎‌های اندیشیده شده و حمایت افزون‌تر دولت سیزدهم، مشکلات زیرساختی و طولانی مدت این استان شمالی برطرف شده و امید ساکنان دیار هیرکان برای رسیدن به توسعه پایدار رنگ واقعیت به خود بگیرد.

علی‌محمد زنگانه که دهمین استاندار گلستان از بدو تاسیس (سال ۷۶) تاکنون است هفته گذشته از هیات دولت رای اعتماد گرفت و با شعار "جهاد پیشرفت" برای جبران سریع کمبودها با بهره‌گیری دقیق و کامل از ظرفیت‌ها و استفاده از توان نخبگان جوان، انقلابی و خبرگان کار خود را آغاز خواهد کرد.

رشد آمار بیکاری، نبود صنایع بزرگ و مادر، توقف فعالیت واحدهای تولیدی کوچک به دلیل نبود بازار مصرف داخلی و خارجی و کم آبی، خشکسالی از جمله مشکلات گلستان است که رفع این چالش‌ها، از دولت سیزدهم و استاندار جدید آن مورد انتظار است.

در کنار این چالش ها، گلستان ظرفیت های فراوانی برای رفع نیازهای موجود، رسیدن به توسعه پایدار در بخش های گوناگون و ارتقای درآمد ساکنان و بهره وری بیشتر دارد که ایجاد زمینه بهره برداری درست از این ظرفیت ها می تواند این استان شمالی را در مسیر بهبود شاخص ها قرار دهد.

گلستان استانی جوان در نوار ساحلی شمال کشور است که در خشکی با مازندران، سمنان و خراسان شمالی و در شمال با کرانه دریای خزر و کشور ترکمنستان همسایگی دارد.

این منطقه که پیش از این بخشی از استان مازندران به شمار می رفت سال ۷۶ و با تصمیم هیات دولت به استانی جدید تبدیل و نام گلستان برای منطقه ای که قدمتی چند هزارساله در تاریخ ایران دارد ، نهاده شد.

برخورداری از دشت های حاصلخیز، خوی آرام و طبع مهمان نواز ساکنان بومی ، وجود رودخانه و چشمه های دایم و موقعیت راهبردی مرزی، گلستان را به منطقه ای که همواره شاهد کوچ قوم ها و نژادهای گوناگون باشد تبدیل کرد به همین دلیل است که در هر گوشه و کنار آن نام و ردپای یک قوم و قبیله بزرگ و کوچک دیده شده و نام آن ها در گذر زمان به یک ویژگی تاریخی قابل اعتنا برای مردم منطقه تبدیل شده است .

گلستان روی ریل توسعه؛ آغاز به‌کار استاندار جدید دولت جهادی
جنگل هیرکانی یکی از جاذبه های طبیعی گلستان

گلستان استانی متکی به کشاورزی است که به واسطه حاصلخیزی زیاد و همچنین بارش های نسبتا مناسب کار و زراعت در زمین های کشاورزی به یکی از مشاغل اصلی مردم این استان به خصوص در روستاها تبدیل شده است.

مطابق آمارها در حال حاضر در ۶۵۰ هزار هکتار از اراضی استان انواع محصولات کشاورزی کاشته می شود که بخش عمده و اصلی آن گندم و با فاصله محسوس جو و کلزا قرار دارد .

با تلاش بی وقفه کشاورزان و سطح فراوان زمین های زیر کشت ، گلستان در رده های بالای تولید گندم کشور قرار دارد و به جز محصولات کشاورزی ، در باغبانی هم گلستانی ها حرف های زیادی در کشور دارند.

**

احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم امروز سه شنبه با حضور در گرگان ضمن شرکت در شورای اداری و معرفی علی محمد زنگانه به عنوان دهمین استاندار این استان از اهتمام دولت سیزدهم در رفع چالش های فراروی این استان خبر داد.

وزیر کشور برای شرکت در آئین تکریم استاندار سابق و معارفه استاندار جدید گلستان، پیش از ظهر امروز از طریق فرودگاه بین‌المللی شهدای گرگان وارد این استان شد و مورد استقبال مسوولان کشوری و لشکری قرار گرفت.

امکان توسعه گلستان با اتکا به ظرفیت‌های بومی

وی پس از ورود به گرگان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص توسعه اقتصادی استان ها به عنوان یکی از ماموریت های ویژه و مهم وزارت کشور و راهکار فعال سازی اقتصاد و پویا کردن اقتصاد در استان‌ها گفت که توسعه این استان با اتکا به این ظرفیت‌ها و استفاده از وحدت و انسجام موجود منطقه امکان‌پذیر است.

وحیدی اظهار داشت : گلستان به سبب برخورداری از مزیت های ارزشمند در بخش کشاورزی و تولید انواع محصولات زراعی، دارا بودن رتبه های برتر در تولیدات کشاورزی، ظرفیت بخش‌های شیلات و آبزی‌پروری و چشم اندازهای بدیع و مناطق گردشگری متعدد ظرفیت مناسبی برای توسعه پایدار دارد.

وی گفت: وجود مناطق مرزی و امکان واردات و صادرات و ترانزیت انواع کالا، فرصت مناسبی برای رونق صارات و تحقق توسعه این استان است که می توانند زمینه ساز تحقق توسعه گلستان شود .

گلستان روی ریل توسعه؛ آغاز به‌کار استاندار جدید دولت جهادی

وزیر کشور با تاکید بر اجرای طرح آمایش سرزمین در هر استان گفت : برای استان های هم جوار ، طرح آمایش منطقه ای طراحی شده تا با هم افزایی بین استان ها، روند مدیریت واحد در مناطق همجوار ترسیم شود.

وحیدی همچنین در خصوص موج جدید ورود پناهندگان افغانستان به ایران و سیاست ها و تصمیمات گرفته شده در این خصوص گفت: خواهش کردیم از مردم بزرگ افغانستان که حتی المقدور به طرف مرزها نیایند چون به هرحال ظرفیت‌های ما محدود است و باید سعی کنیم کمک ها را خودمان به داخل افغانستان برسانیم.

وی افزود: با مسئولین و حاکمان افغانستان هم صحبت شده و درخواست ما این است که به طرف مرزها نیایند ولی آن دسته ای که آمدند و با مهربانی و با تکریم که هم در شان میهمانان و میزبانان بوده برخورد شده و امیدواریم که تعدادی که آمدند بتوانیم زمینه بازگشت آنها را فراهم کنیم.

وزیر کشور در ادامه با حضور در امامزاده عبدالله گرگان به مقام شامخ شهدای این شهر ادای احترام کرد و سپس با همراهی استانداران قدیم و جدید با نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان دیدار کرد .

وحیدی در ادامه در جلسه شورای اداری استانداری گلستان شرکت کرد.

گلستان روی ریل توسعه؛ آغاز به‌کار استاندار جدید دولت جهادی

خدمات جمهوری اسلامی برای اهل سنت قابل شمارش نیست

در این جلسه امام جمعه اهل سنت آق‌قلا با تقدیر از خدمات جمهوری اسلامی برای اهل سنت گفت که این خدمات قابل شمارش نیست و علاوه بر آن، انتظار داریم که در همه زمینه‌ها از ظرفیت نخبگان و شایستگان اقوام مختلف استفاده شود.

آخوند عبدالحی میرزاعلی اظهار داشت: اگر می خواهیم تفاهم، همفکری و تعامل بیشتری برای اتحاد و بالندگی کشور داشته باشیم باید از همه ظرفیت ها و اندیشه گروه های مختلف نخبگان و شایستگان اقوام استفاده کنیم.

وی گفت: نمایش عملی وحدت اقوام ساکن ایران را نباید به یک هفته خاص محدود کرد.

در بخش آموزه های دینی با تنگنا مواجه هستیم

نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این جلسه اظهار کرد: طبق قانون برای آموزش کارمندان مقرراتی تصویب شده بود اما آموزش های دینی فراموش شد که باید تداوم پیدا کند.

آیت الله عبدالهادی حسینی شاهرودی اظهار کرد: مقرراتی برای آموزش کارمندان از زمان دولت های گذشته تصویب شده تا آموزش هایی در چند بخش صورت گیرد اما در بخش آموزه های دینی با تنگناهایی مواجه هستیم.

نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: مسائل مذهبی و دینی طی این سال ها به فراموش سپرده شده است.

تحول آفرینی گلستان نیازمند ترسیم چشم انداز پنج ساله

نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رواج روزمرگی در سیستم مدیریت کشور و گلستان گفت: برای تحول آفرینی و رونق افزایی نیازمند ترسیم چشم انداز پنج ساله توسعه در این استان هستیم.

غلامرضا منتظری اظهارداشت: برای شتاب بخشی به روند توسعه در گلستان باید با اتکا به مزیت ها و ظرفیت های متعدد استان یک برنامه جامع و چشم اندازی روشن از آینده گلستان ترسیم کرد، نخستین اصل برای تحول آفرینی در استان، ترسیم افق چشم انداز توسعه از سوی استاندار است.

منتظری اضافه کرد : استاندار گلستان باید با اتکا بر اسناد بالادستی برش استانی سند توسعه استان را طراحی و آن را در جمع نخبگان و اصحاب رسانه استان ارایه کند، وقتی سند پیشرفت استان در جمع نخبگان و رسانه ها مطرح شود، بستر لازم برای مطالبه گری عمومی فراهم می شود.

وی بیان کرد : ارایه این سند پیشرفت هم برای مدیران ، تعهد ایجاد می کند و هم به مردم این اجازه را می دهد تا راندمان کاری و توانمندی مدیران را ارزیابی کنند.

این نماینده مجلس یادآور شد : برای توسعه گلستان باید ریل گذاری انجام شود، اگر افقی برای توسعه نداشته باشیم کار و تلاش انجام می شود اما نتیجه ها ثمر بخش نیست.

منتظری با اشاره به مشکلات زیر ساختی در حوزه تامین آب ، بهداشت و درمان ، کمبود صنایع تبدیلی، نامشخص بودن وضعیت پروژه راه آهن گرگان - مشهد ،  بلاتکلیفی سهامداران پتروشیمی و  پسروی خلیج گرگان اضافه کرد: استاندار جدید باید برای دغدغه های موجود برنامه داشته باشد.

طرح گردشگری جزیره آشوراده سکوی پرش اقتصادی گلستان

نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان هم  گفت که اجرای کامل طرح گردشگری جزیره آشوراده سکوی پرش اقتصادی گلستان به سمت توسعه پایدار است.

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی اظهار داشت: اجرای این طرح یکی از خواسته های دیرینه مردم این استان است و می تواند بخش زیادی از مشکلات مربوط به اشتغال این استان را برطرف کند.

وی بیان کرد: اجرای کامل این طرح در کنار توجه بیشتر به فراهم کردن زیرساخت های کافی می تواند گلستان را به قطب گردشگری تبدیل کرده و درهای توسعه و سرمایه گذاری داخلی و خارجی را به روی سرمایه گذاران باز کند.

امام جمعه گرگان همچنین نسبت به آینده خلیج گرگان که با کم آبی و خشکسالی دست به گریبان است هشدار داد و خواستار برنامه ریزی دولت برای حل مشکل این پهنه آبی شد.

وی از دولت سیزدهم خواست که برای حل مشکلات اقتصادی کشور از تولید به عنوان اهرم اصلی اقتصاد حمایت کند.

نماینده ولی فقیه در گلستان گفت : بخش زیادی از گرفتاری‌های اجتماعی کشور به دلیل مشکلات اقتصادی است که اگر دولت به اقتصاد و تولید بیشتر توجه کند بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.

امام جمعه گرگان همچنین از رییس جمهوری برای حل دغدغه های تولیدی و کشف بازارهای جدید خارجی و توجه به بلوک شرق به عنوان راهکارهای اثر بخش حل مشکلات اقتصادی کشور تقدیر کرد.

راه اندازی گشت ارشاد برای مدیران گلستان

استاندار جدید گلستان هم در این جلسه گفت که گلستان جزو ۱۰ استان اول کشور از نظر ظرفیت‌های بالقوه بوده ولی در حیطه شاخص‌های توسعه جزو ۱۰ استان آخر است.

علی محمد زنگانه بیان کرد: باید در برنامه جهادی پیشرفت برای استان با استفاده از همه ظرفیت ها و فارغ از گرایش ها، وظیفه خود را در قبال مردم به جای بیاوریم.

وی افزود : مبارزه با فساد، حمایت از اقشار آسیب پذیر، فعال کردن اقتصاد دریایی، ایجاد بندر سبز، استفاده از نیروهای جوان و کارآمد و تحول اداری به طور جدی در دستور کار قرار دارد و گشت ارشاد برای مدیران برای مبارزه با فساد در استان ایجاد خواهد شد.

وی بیان کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در گلستان پایین بوده و باید آن را از ۳۹ درصد به ۴۴ درصد یعنی نزدیک میانگین کشوری برسانیم.

استاندار گلستان بر بسیج ظرفیت‌ها، توزیع عدالت محور منابع، ایجاد الگوی مشارکت عمومی، توجه به موضوع جمعیت و وحدت رویه در تصمیم‌گیری ها تاکید کرد و افزود: استان بلاخیز هستیم و باید تجهیزات و زیرساخت های مقابله با آن را فراهم کنیم.

مانعی برای توسعه روابط دیپلماتیک ایران با ترکمستان وجود ندارد

وزیر کشور هم در این جلسه  با اشاره به هم مرز بودن ایران با ترکمنستان گفت که هیچ مانعی برای توسعه روابط دیپلماتیک و اقتصادی با این کشور همسایه وجود ندارد.

احمد وحیدی اظهار داشت: روابط قومی و فرهنگی ایران و ترکمنستان بسیار نزدیک و دیرینه است و فرصتی بی نظیر برای تقویت تعاملات ۲ کشور دوست و همسایه به شمار می‌رود.

وی گفت : استاندار گلستان در زمینه توسعه روابط با ترکمنستان اختیار کامل دارد و باید روابط بین ۲ کشور را بیش از پیش توسعه داد.

وزیر کشور با اشاره به ظرفیت های متعدد گلستان در بخش دام و طیور تاکید کرد: یکی از روش های حل دغدغه فعالان حوزه تولید بهره گیری از توان شرکت های دانش بنیان برای دست یابی به تولید نهاده های دامی است.

وی افزود : تولید نهاده های دامی زمینه خودکفایی و بی نیازی به واردات را رقم زده و موجب افزایش اشتغال و درآمدزایی می شود .

گلستان روی ریل توسعه؛ آغاز به‌کار استاندار جدید دولت جهادی

وحیدی ادامه داد: ظرفیت طبیعی گلستان فرصت مناسبی برای دست یابی به توسعه پایدار است که رسیدن به این هدف نیازمند همراهی نخبگان، نمایندگان مجلس و بزرگان شیعه و سنی استان است.

وزیر کشور حل چالش خلیج گرگان را از مهمترین پروژه های مورد نیاز گلستان دانست و گفت : احیای تالاب میانکاله و خلیج گرگان از اولویت های دولت سیزدهم برای این استان محسوب می شود.

وحیدی با اشاره به ضرورت جذب سرمایه گذار برای اجرای برنامه های توسعه‌ای گلستان اظهار داشت: این استان در حوزه‌های مختلفی مانند گردشگری، شیلات و آبزی پروی بستر های مناسبی دارد که می تواند به پیشرانی برای توسعه پایدار تبدیل شود.

وزیر کشور گفت : گلستان تنوع اقلیمی و مذهبی زیادی دارد که می تواند به پویایی و توسعه استان منجر شود.

وحیدی به اوضاع سیاسی اجتماعی گلستان هم اشاره کرد و افزود: وحدت و انسجام موجود در این استان مرزی مطلوب و شایسته تحسین است.

وی ادامه داد: ‌وحدت و اتحاد در کشور، یک تاکتیک نیست بلکه اصل و معیاری اساسی در جمهوری اسلامی به شمار می رود.

وزیر کشور همبستگی و اتحاد موجود اقوام ساکن گلستان را یک الگوی موفق قلمداد کرد و گفت : با وجود بیش از ۴۰ سال دسیسه‌چینی و فرافکنی عوامل استکبار، هیچ توفیقی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی نصیب دشمنان نشد.

وزیر کشور به وقوع انواع حوادث طبیعی در گلستان اشاره کرد و گفت: این استان از جنبه رخدادها و بلایای طبیعی، جزو استان های صدرنشین محسوب می شود که هر از چند گاهی شاهد بروز سیل و آتش سوزی در جنگل‌های آن هستیم.

وحیدی اظهار داشت: از جمله مشکلاتی که گلستان در سال های اخیر با آن مواجه شده، فرو نشست زمین ناشی از برداشت بی رویه آب از منابع زیر سطحی است که باید در حراست و پاسداشت مواهب الهی و منابع طبیعی کوشا باشیم و اجازه ندهیم که سهل انگاری یا سوء مدیریت موجب تخریب آن شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha