مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم در حاشیه برگزاری این رویداد به خبرنگار ایرنا گفت: اجرای مشاغل سنتی و کهن مانند توربافی و سِوِندبافی به همراه موسیقی و سرود توسط سوندبافان و همچنین نمایشگاه طراحی و تولید صنایع دستی روستای ریگو از بخشهای پر بازدید شب فرهنگی روستای ریگوست.
حامد بی آزار افزود: همچنین در بخش گردشگری غذایی بیش از ۳۰ نوع غذای متنوع و بومی به نمایش گذاشته شده که همواره یکی از پرمخاطبترین بخشهاست.
وی ادامه داد: امشب تنوع غذایی بسیار غنی و مناسبی مشاهده شد که در صورت برنامهریزی امکان معرفی قشم از نگاهی دیگر و از منظر گردشگری غذایی نیز وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ ارشاد منطقه آزاد قشم تصریح کرد: همچنین نشستی با حضور یکصد نفر از مردم شهر قشم برگزار شد که در آن هنرمندان ریگو به ارائه موسیقی، شعر و نقالی پرداختند.
وی افزود: شب فرهنگی ریگو اولین ویژه برنامه از رویداد شبهای فرهنگی روستاهای قشم است که با تلاش سازمان منطقه آزاد قشم و همکاری دهیاریهای جزیره و بخشداریهای سهگانه قشم برگزار شد.
بی آزار ادامه داد: هرکدام از روستاهای قشم فرهنگ، آداب و رسوم ویژه خود را دارد که شبهای فرهنگی با هدف معرفی و برجسته کردن این تنوع رسوم برگزار میشود.
توسعه پایدار و توجه به اقتصاد روستاییان از جمله اهداف برگزاری شبهای فرهنگی روستاهاست
مدیرکل فرهنگ ارشاد منطقه آزاد قشم اظهار کرد: همچنین ایجاد ظرفیت برای توسعه پایدار، افزایش فروش محلی و توجه ویژه به اقتصاد روستاها از دیگر اهداف برگزاری این رویدادهاست.
وی با اشاره به اجرای موفقیت آمیز شبهای فرهنگی قشم در تهران افزود: هم اکنون چهار درخواست دیگر از نقاط مختلف تهران دریافت شده است که برگزاری شبهای فرهنگی در قشم، به انتخاب گروهی اصیلتر و حرفهایتر جهت حضور در پایتخت و دیگر کلانشهرها منجر میشود.
بی آزار ادامه داد: رویداد شبهای فرهنگی قشم با اجرای هنرمندان روستای تولا در شب دوشنبه و هنرمندان روستای سهیلی در شب چهارشنبه ادامه پیداخواهد کرد و هنرمندان روستای زینبی، شهر درگهان و نیز روستای جیجیان امدگی خود را برای برگزاری این رویداد در فرهنگسرای جزیره اعلام کردهاند.
مدیرکل ارشاد منطقه آزاد قشم گفت: برگزاری این رویداد باید ایجاد شور و نشاط خاصی در روستاها شده است که این امر در هم افزایی هنرمندان و اصحاب فرهنگ روستا تاثیر بسزایی خواهد داشت.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما