شب‌های فرهنگی روستاهای قشم تجلی شور میزبانی در دوران پساکرونا

قشم- ایرنا- شب‌های فرهنگی روستاهای قشم در این جزیره با شوق تمام روستاییان به اجرا در می‌آید که نشان از آمادگی و اشتیاق آنان برای میزبانی از گردشگران در پساکرونا دارد.

به گزارش ایرنا، مهمان نوازی و استقبال از مهمانان از رسم های دیرینه مردم جنوب به‌ویژه مردم قشم و روستاهای آن بوده و هست که در دوسال اخیر بواسطه شرایط سخت کرونایی و کاهش رفت وآمد زمینه برای پذیرش  گردشگران از سراسر کشور وحتی دنیا را نداشتنداما زمینه هایی برای تشویق مسافرت به این جزیره توسط روستاییان آغاز شده است.

این ویژگی‌ها در طیف وسیعی از ابزار و وسایل دست‌ساز مردان به ویژه برای سفرهای دریایی و ساخت زیر انداز و مانند آن تا پوشش زنان، صنایع تولیدی و حتی نوع برقع‌های مخصوص زنان هر روستا را شامل می‌شود. تفاوت‌ روستاها تنها در صنایع تولیدی و میراث فرهنگی ملموس خلاصه نمی‌شود؛ بلکه هر روستا دارای آداب، رسوم، سنت‌ها و جشن‌های منحصر به فرد بوده‌ که متأسفانه در سایه غالب شدن فرهنگ شهری در شهرهای کوچک و روستاها، مورد غفلت مردم و مسوولان قرار گرفته است.

با وجود شرایط سخت کرونایی ولی البته هر از گاهی سعی شده است تا با برگزاری جشن‌هایی برخی از این رسوم و به ویژه جشن‌ها احیا شود؛ اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری برای ۲ سال مسکوت باقی بماند.

اکنون که با واکسیناسیون عمومی، کشور به دوران پسا کرونا نزدیک می‌شود، نیاز به برنامه ریزی و اجرای طرح‌های مختلفی برای احیا و به ویژه استمرار آیین‌ها و جشن‌ها احساس می‌شود تا صنعت گردشگری در قشم به دوران پرشور خود بازگردد؛ امری که رویداد شب‌های فرهنگی روستاهای قشم نوید آن را می‌دهد.

شب‌های فرهنگی برای بازشناسایی هویت جمعی روستاهاست

شب‌های فرهنگی روستاهای قشم تجلی شور میزبانی در دوران پساکرونا

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: برگزاری شب‌های فرهنگی روستاهای قشم، رویدادی است که ۲ رویکرد اساسی را دنبال می‌کند.

حامد بی آزار افزود: اول آنکه این رویداد  جوانان و مسوولان هر روستا را به آداب و رسوم گذشته و حال خود معطوف می‌کند تا به میراث فرهنگی ملموس و ناملموس خود به عنوان هویت جمعی روستا و ثروت نهفته بنگرند.

وی ادامه داد: شکوفایی این ثروت‌ جمعی در هر روستا باعث می‌شود که هر روستا با برند خاص خود در عرصه گردشگری جزیره شناخته شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد قشم تصریح کرد: رویکرد دوم نیز رهایی از خمودگی و انزوای ناخواسته ناشی از شیوع ویروس کروناست که با ورود آن به قشم، ضربه محکمی به صنعت گردشگری قشم وارد شد.

وی افزود: شب‌های فرهنگی روستاهای قشم به این جزیره محدود نمی‌شود و سعی می‌شود با شناسایی نخبگان هر روستا در این شب‌های فرهنگی، این رویداد در سایر نقاط کشور به ویژه تهران و کلانشهرهای کشور اجرا شود.

بی‌آزار ادامه داد: البته تا کنون ۲ شب فرهنگی قشم در یک مجتمع تجاری و برج میلاد تهران با موفقیت برگزار و با استقبال مثال زدنی مخاطبان روبرو شد.

چرخش مالی گردشگری روستائیان با شب‌های فرهنگی آغاز شد

شب‌های فرهنگی روستاهای قشم تجلی شور میزبانی در دوران پساکرونا

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این باره گفت: ایده برگزاری شبهای فرهنگی روستاها در محل فرهنگسرای جزیره یک بسته و مجموعه چندگانه را هدف قرار داده که سعی می‌شود این اهداف محقق شود.

مهدی زارعی افزود: آشنایی و بازشناسی روستاها از توانمندی‌های خود شامل هنرمندان، افراد خلاق و ایده‌پرداز، صنایع دستی، خوراک، پوشاک از جمله آن است.

وی ادامه داد: همچنین آغاز به کار فعالان حوزه صنایع دستی و غذایی برای شرکت باشکوه‌تر در رویداد شب فرهنگی روستای خود، باعث تولید تعداد زیادی از صنایع دستی می‌شود که در شب‌های برگزاری مورد عرضه قرار می‌گیرد.

شب‌های فرهنگی روستاهای قشم تجلی شور میزبانی در دوران پساکرونا

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: فروش تولیدات صنایع دستی و همچنین محصولات غذایی باعث آغاز دوباره کسب درآمد و چرخش اقتصاد و مالی خانواده‌ها از حوزه گردشگری پس از رکود دوران کرونا می‌شود که انگیزه و تا حدودی سرمایه لازم برای ادامه فعالیت روستاییان را فراهم می‌کند.

وی افزود: برگزاری این رویداد همچنین به عنوان مشوقی برای هنرمندان در حوزه‌های مختلف است که همچنان نسبت به انجام فعالیت‌های ریشه‌ای و فرهنگی ادامه دهند.

زارعی ادامه داد: استقبال گردشگران از رویداد شب‌های فرهنگی روستاها باعث آشنایی هرچه بیشتر آنان با میراث ملموس و غیر ملموس قشم می‌شود که در بازگشت به مبدا، سفیران گردشگری قشم خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: این رویداد هدف نهایی نیست، بلکه قالبی برای آزمایش برخی مولفه‌هاست و در ادامه برنامه‌هایی با ابعاد متفاوت‌تری تدوین و اجرا خواهد شد.

هر روستای قشم یک مقصد گردشگری است

شب‌های فرهنگی روستاهای قشم تجلی شور میزبانی در دوران پساکرونا

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به جاذبه‌ها و فرصت‌های متنوع گردشگری این جزیره، می‌توان هر روستا را به عنوان یک مقصد گردشگری مستقل و منحصر به فرد معرفی کرد.

علی درویش‌پور افزود: از این رو در فصل جدید کار و خدمت در جزیره قشم، برای تحول گردشگری در این جزیره، توسعه زیرساخت‌های روستاها در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به ۲ طرح در حال اجرای «روستای پاک» و «شب‌های فرهنگی روستاها» با همیاری مسوولان و مردم روستاهای قشم ادامه داد: نمی‌توان طرحی برای توسعه روستاهای قشم در نظر گرفت، بدون آنکه دهیاران و مسولان محلی آن را نادیده انگاشت.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: تلاش می‌شود بین دهیاران، سایر مسوولان محلی و ادارات شهرستان با این سازمان یک همدلی و وفاق صورت گیرد تا با تشکیک مساعی آبادانی جزیره قشم را رقم بزنیم.

به نظر می‌رسد برگزاری شب‌های فرهنگی روستاها، اهداف تعیین شده را محقق کند. شور و اشتیاق روستائیان در مراحل آمده سازی و اجرای پر شکوه این رویداد با تمام توان و با همراهی دهیار و شورای نشان از آن دارد که روستاها کمر همت را برای میزبانی از گردشگران در فصل بهار گردشگری جزیره محکم بسته‌اند.

امید است با اتمام دوران کرونا و رفع محدودیت‌های ناشی از آن، قشم به عنوان مهمترین مقصد گردشگری کشور، بار دیگر میزبان مسافران از نقاط مختلف کشور و جهان باشد.

جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر از تنگه هرمز از توابع استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است. این جزیره بیش از ۶۰ روستا دارد که با توجه به پهناور بودن جزیره و فعالیت‌های مختلف روستائیان در طول تاریخ، هر روستا ویژگی‌های مخصوص به خود را دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha