«شجاع احسانی» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: والدین کودکان پنج تا ۶ سال می توانند با مراجعه به سامانه غربالگری اضطراب به آدرس moshavereh.behzisti.gov.ir ضمن ثبت نام با وارد کردن تاریخ تولد و کد ملی کودکان نسبت به تکمیل پرسشنامه اقدام کنند و در صورت لزوم و داشتن علایم به مراکز مشاوره و پس از آن به روانپزشک معرفی شوند.
به گفته وی این طرح از سال های قبل در مهدهای کودک و پیش دبستانیهای استان اجرا می شد اما با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی این مراکز، امسال به صورت مجازی اجرا میشود.
وی اظهار داشت: طرح غربالگری اضطراب کودکان با هدف شناسایی زودهنگام کودکان در معرض خطر اضطراب، ارجاع زودهنگام برای مداخله تخصصی و افزایش اطلاعات والدین درباره پیشگیری از آن توسط دفتر مشاوره معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی اجرا میشود.
احسانی ادامه داد: این اختلالات در صورت بی توجهی، نبود تشخیص به موقع و درمان نشدن در دوره نوجوانی و بزرگسالی موجب افت عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی فرد و بروز رفتارهای اجتنابی، ترس مرضی یا منجر به افسردگی و مصرف مواد مخدر می شود.
سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان تصریح کرد: با تشخیص به موقع و مداخله به هنگام می توان از طریق والدین و مربیان به کودکان کمک کرد که چگونه اضطراب خود را کنترل کنند و زندگی طبیعی داشته باشند.
سرپرست معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی همدان یادآوری کرد: گام بعد از غربالگری شناسایی کودکان مضطرب، معرفی به مشاوره و اجرای پروتکل های درمانی از جمله رفتار درمانی بازی درمانی و استفاده از ابزارهای تشخیصی همانند آزمونهای ترسیم نقاشی و تست های فرافکن CAT برای تشخیص علت اضطراب است.
تعداد معلولان زیر پوشش سازمان بهزیستی در استان همدان ۴۵ هزار و ۵۳۰ نفر است که بیشترین تعداد مربوط به شهر همدان با ۱۷ هزار و ۶۳۶ و فامنین با هزار و ۳۳۲ نفر معلول است و ۶۰ درصد آنها را مرد و ۴۰ درصد را زنان تشکیل میدهند.
حدود یک سوم جمعیت استان همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات حمایتی و درمانی سازمان بهزیستی استفاده می کنند.
نظر شما