حسین حاجی بیگلو روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به گلایههای مردم استان در خصوص رضایت بخش نبودن کیفیت نان برخی از نانواییها، اظهار داشت: اگر چه تاکنون برنامههایی در راستای رفع این مطالبه به مرحله اجرا گذاشته شده اما تا رسیدن به تولید نان مطلوب مورد نظر فاصله است که در همین راستا به تازگی با اجرای برنامههایی درصدد رفع این شکاف هستیم.
وی تصریح کرد: در بسیاری از بازرسی مشاهده شده که مصرف کننده ها، عمده آرد خود را بدلیل کیفیت پایین آرد خراسان شمالی از استان های همجوار شمالی تهیه می کنند و حتی از سهمیه استانی خود نیز استفاده نمی کنند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی افزود: با وجود این مشکلات در صددیم تا در جلسه کارگروه آرد و نان تصویب کنیم تا نانوایی ها و قنادان استان در تهیه آرد دارای اختیار باشند تا از این طریق فضای رقابتی برای تولید آرد با کیفیت بین کارخانه های استان ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: استانداری اختیار توزیع، نظارت و صدور پروانه آرد و نان را برعهده اتحایده ها گذاشته و در مواردی سهل انگاری از سوی اتحادیه ها می شود و اداره صمت در مواقع ضروری وارد و نظارت و بازرسی را بیشتر می کند.
حاجی بیگلو همچنین از تشدید نظارت بر نحوه کار خبازان استان خبر داد و گفت: واحدهای صنفی نانوایی که نان بیکیفیت ارائه میدهند با کسر و یا قطع سهمیه جریمه میشوند.
خراسان شمالی براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ بیش از ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند اما باوجود این، سرانه مصرف آرد و نان در این استان بیشتر از میانگین کشوری است.
یکهزار و ۳۳۰ نانوایی در خراسان شمالی فعال است و با وجود تعداد بالای نانوایی ها و نیز سرانه بالای مصرف آرد، شاهد صف برای خرید نان هستیم.
میانگین مصرف آرد و نان در استان ۲ کیلوگرم بیش از میانگین کشوری است، سرانه مصرف آرد در استان ۹.۵ کیلوگرم و در کشور ۷.۵ کیلوگرم است و یکی از علت های افزایش مصرف نان بویژه در فصل پاییز، تجمع نیروهای کارگری در برخی از شهرستان ها است، به طور مثال در شهرستان فاروج در فصل براشت زعفران، نیروی کارگری زیاد است که منجر به افزایش مصرف نان و شلوغی نانوایی ها می شود.
استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه ۱۶ و گندم آبی رتبه ۱۸ کشور را دارد.
هم اینک ۶ کارخانه آرد، هزار و ۱۱۲ واحد نانوایی یارانه پز و مابقی واحد آزادپز در خراسان شمالی دایر است.
نظر شما