محمد جواد عسکری روز جمعه در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابعطبیعی و آبخیزداری مجلس شورای اسلامی با کشاورزان و دامداران چهارمحال و بختیاری که در فرهنگسرای بروجن برگزار شد، اظهار داشت: مردم این استان دغدغههایی در حوزه مدیریت آب دارند که تلاش میکنیم با استفاده از ظرفیتهای موجود این دغدغهها را برطرف کنیم.
وی بر ضرورت توسعه طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در این استان تاکید کرد و گفت: دستگاههای متولی باید در بحث طرحهای آبخیزداری برای استان نقشه راه ترسیم کنند و ظرف یک هفته آینده، گزارش مفصلی از اقداماتی که تاکنون در این حوزه در چهارمحال و بختیاری انجام شده تهیه و به کمیسیون کشاورزی مجلس ارائه دهند.
عسکری خامفروشی را آفت بخش کشاورزی دانست و گفت: کمبود صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی از معضلات این بخش است و مشکلاتی ایجاد کرده که با توجه به ظرفیتها، تمام تلاش خود را میکنیم تا قوانین قدیمی را به روز کرده و فرایند جذب سرمایه گذاری را تسهیل کنیم.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در ادامه به چالشهای تامین نهادههای کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: خشکسالی و سوء مدیریت ۲ مشکل اصلی این حوزه به شمار میرود.
عسکری با بیان اینکه سالانه به ۱۰ میلیون تن نهاده در بخش کشاورزی نیاز داریم، اظهار داشت: بخشی از نهادههای نظیر سویا و جو در کشور تولید میشود و بخشی از آن نیز باید وارد شود که در هر ۲ موضوع اقدامات مناسبی انجام نگرفت.
وی با بیان اینکه حجم بالایی از نهادهها مدتها در انبارهای جنوب کشور دپو شده بود و به دست تولیدکنندگان نمیرسید، تصریح کرد: فساد در این حوزه نهادینه شده بود اما با شناسایی این انبارها و اضافه شدن کامیون برای انتقال این نهادهها به دست تولیدکننده، اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده است اما هنوز کافی نیست.
وی با انتقاد از اینکه در سالهای اخیر بهرهگیری از ظرفیتهای داخلی به خوبی انجام نگرفته است، افزود: نگاه ما در مجلس این است که هم از ظرفیتهای داخلی و هم بینالمللی و منطقهای استفاده کنیم تا بتوانیم در بحث نهادههای دامی چالش و مشکلات موجود را برطرف کنیم.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه دامهای مازاد دامداران باید از سوی پشتیبانی امور دام خریداری شود، خاطر نشان کرد: همچنین زمینهای فراهم شده تا دامداران دامهای خود را از مبادی مشخص صادر کنند و دغدغههای آنها در این بخش نیز برطرف شود.
عسکری همچنین وعده داد تا برای زمینهای کشاورزی سند تنظیم شود تا کشاورزان برای گرفتن تسهیلات با مشکل وثیقه روبرو نشوند.
وی خاطر نشان کرد: مشکلات مردم این استان در حوزه کشاورزی و دامداری تا آنجا که در اختیارات مجلس باشد برطرف میشود و در بازدیدها مشخص شد که در مواردی به مردم این استان ظلم شده که در راستای احقاق حق آنها تلاش میشود.
عسکری با بیان اینکه کشور در جنگ اقتصادی قرار دارد، اظهار داشت: کشاورزان و تولیدکنندگان در این جنگ میتوانند به خوبی به نظام کمک کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به برنامههای این کمیسیون نیز اشاره کرد و گفت: طرح امنیت غذایی، تشکیل شورای قیمتگذاری و تدوین برنامه برای صادرات محصولات کشاورزی از مهمترین این برنامهها است.
وی همچنین در خصوص بیمه کشاورزی نیز افزود: در اعتبارات ۱۴۰۰ حدود سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این منظور در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری از چهارشنبه شب ۱۲ آبانماه میزبان اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس است.
اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از معاونان وزرا در حوزه جهادکشاورزی، نیرو، حفاظت محیطزیست به مدت ۲ روز به بررسی مسایل حوزه آب، کشاورزی و دامپروری استان خواهند پرداخت.
در این سفر ۲ روزه تمام اعضای کمیسیون به حوزههای انتخابی استان سفر خواهند کرد و از نزدیک از ظرفیتها و پتانسیلهای این حوزهها آشنا و تنشهای آبی در استان و همچنین با تنشهای حوزه محیط زیست، جنگل و مرتع، حوزه سدها و تالابهای استان و طرحهای حوزه کشاورزی و دامپروری و محیط زیست آشنا میشوند.
اعضای این کمیسیون با بازید از این طرحها با چالشها و فرصتهای استان آشنا در پایان سند سفر نیز در استان تدوین و تنظیم خواهد شد.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما