رییس کمیسیون کشاورزی:مجلس طرح امنیت غذایی را تدوین کرد

شهرکرد- ایرنا- رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه امنیت غذایی گفت: مجلس طرح امنیت غذایی را در قالب ۱۵ ماده آماده اجرا کرده است.

محمدجواد عسکری روز جمعه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برگزار شد، تاکید کرد: در این طرح کاغذبازی‌های اداری و موانع تولید مشخص و راهکارهای رفع آن ارائه شده است.
وی با اشاره به همکاری دولت و ملت برای عبور از مشکلات کنونی افزود: امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده و مکمل همدیگر است.
وی افزود: در طرح امنیت غذایی دستگاه‌های اجرایی مکلف به اجرا و عملیاتی کردن بندهای آن شده‌اند و به صادرات محصولات کشاورزی از زمان کشت تا برداشت و صادرات توجه شده است.
عسکری تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک دهه اخیر، عنوان سال‌ها را در حوزه‌های اقتصادی نام‌گذاری فرموده‌اند اما در این سال‌ها به اهداف مورد نظر رهبر انقلاب اسلامی مانند جهش تولید، رونق تولید و شعار امسال با عنوان تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها توجهی نشده است.
وی نگاه مجلس برای رفع مشکلات کشور را توجه به هم‌افزایی دانست و یادآور شد: در کشورهای توسعه‌یافته خرید تضمینی محصولات، به‌طور خاص بر محور تولیدات کشاورزی است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در ایران خرید تضمینی گندم به‌عنوان یک محصول استراتژیک آغاز شده و ادامه‌دار است.
وی با اشاره به ظرفیت کشور و چهارمحال و بختیاری برای توسعه گلخانه‌ها و ایجاد فضاهای تولید گفت: باید صادرات تولیدات کشاورزی در دستور کار قرار گیرد.
عسکری به قرار گرفتن ایران در یک جنگ تمام عیار اقتصادی اشاره و تاکید کرد: اعمال تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی علیه جمهوری اسلامی ۳۰ درصد در بروز این مشکلات اثر داشته و بقیه ناشی از سوءمدیریت‌ها است.
وی با اشاره به پایان زمان سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور تا چهار سال دیگر افزود: با توجه به نگاه ویژه به تولیدات، صنایع تبدیلی و تکمیلی و صادرات محصولات کشاورزی، امید است ایران تا سال ۱۴۰۴ به نقطه مطلوبی در بخش‌های مختلف دست یابد.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به ظرفیت ویژه چهارمحال و بختیاری در حوزه کشاورزی اشاره و تصریح کرد: در این راستا باید زیرساخت‌های این بخش ارتقا پیدا کند.
وی یادآور شد: در آستانه تنظیم بودجه ۱۴۰۱ و آغاز برنامه هفتم توسعه کشور می‌توان برای توسعه بخش‌های مختلف مرتبط با کشاورزی این استان برنامه‌ریزی و نسبت به افزایش اختصاص منابع مالی مورد نیاز اقدام کرد.
عسکری توسعه کشاورزی چهارمحال و بختیاری را نیازمند مدیریت منابع آب دانست و اظهار داشت: توسعه جنگل‌ها و اجرای طرح‌های آبخیزداری در این استان از لازمه‌های گذر از بحران بی‌آبی است.
وی گفت: مجلس در راستای دفاع از منافع مردم با کسی تعارف ندارد و امور مختلف را تا حصول نتیجه پیگیری می‌کند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی شناسایی ظرفیت‌های باغبانی چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و تاکید کرد: براساس اسناد توسعه‌ای استان باید سطح گلخانه‌ها در این استان به ۲۵۰ هکتار افزایش یابد.
وی افزود: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکل گازرسانی به گلخانه‌های چهارمحال و بختیاری اقدام می‌کند.
عسکری به مشکلات کشاورزان برای دریافت و بازپرداخت تسهیلات بانکی اشاره و تصریح کرد: فضای ربوی بانک‌ها اجازه پیشرفت در امور را نمی‌دهد و علاوه‌بر الزام بانک‌ها برای اختصاص ۱۵ درصد منابع خود به بخش کشاورزی اما برخی بانک‌ها ترک فعل کردند و این مهم را عملیاتی نکردند.
وی یادآور شد: برخی بانک‌های عامل این اعتبارات را به کسانی پرداخت کردند که در جای واقعی هزینه نشد و به‌ همین علت کشاورزان معطل مانده‌اند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری سطح توسعه باغات با ارقام مختلف در در زمین‌های شیب‌دار چهارمحال و بختیاری را شناسایی و نسبت به تعیین تکلیف سریع‌تر برای پیش‌بینی منابع اعتباری اقدام کند.
وی گفت: روند زهکشی و اجرای عملیات آب و خاک در هفت هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود.
عسکری تاکید کرد: تمامی مشکلات مرتبط با تامین آب، برق و گاز شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به‌منظور ارائه راهکارهای رفع آن در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی شناسایی و اعلام شود.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی استان اصلاح الگوی کشت و نوع محصول را مشخص کند تا امور مرتبط با اجرایی شدن آن در سطح ملی پیگیری شود.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: راهکارهای علمی برای افزایش کشت گیاهان دارویی، تلاش برای جلوگیری از خشکیدگی جنگل‌های بلوط و پیشگیری از نابودی مراتع چهارمحال و بختیاری ارائه و تعیین تکلیف تا اعتبارات مورد نیاز آن در بودجه ۱۴۰۱ پیش‌بینی شود و آبخیزداری و آبخوان‌داری در اولویت کاری مسئولان مرتبط در سطح ملی و استانی باشد.
عسکری اظهار داشت: برای بیمه محصولات کشاورزی اعتبارات خوبی در بودجه امسال گذاشته شده است و جهادکشاورزی استان باید مشکلات این بخش را شناسایی و برای رفع آن تلاش کند.
وی گفت: خواسته متقاضیان سرمایه‌گذاری ۳۱ طرح کشاورزی حاشیه زاینده‌رود و مشکلات مردم روستای نمونه ایثارگری شیخ‌شبان به‌زودی پیگیری می‌شود اما کوتاهی در حق این مردم جفا است و مسوولان باید پاسخ‌گو باشند.
عسکری تاکید کرد: روش‌های آسان شدن و افزایش تسهیلات روستاییان و عشایر با هدف بهره‌مندی تعداد متقاضیان بیشتر، بررسی و اجرا خواهد شد.

تاکید مجلس بر اجرای طرحهای آبخیزداری

 عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یازدهم بر اجرای طرح‌های آبخیزداری در نقاط مختلف کشور اصرار دارد.

علی‌رضا نظری روز جمعه در شورای اداری چهارمحال و بختیاری با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این راستا اعتبارات ویژه برای اجرای طرح‌های آبخیزداری کشور به‌عنوان یک اولویت اصلی د شرایط بحرانی خشکسالی کنونی اختصاص می‌یابد.
وی افزود: به‌همین منظور سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور باید به این موضوع مهم توجه جدی داشته باشد.
نظری به مشکل دامداران برای تامین نهاده‌های دامی در سطح کشور اشاره و تصریح کرد: بسیاری دامداران و مرغداران اکنون نهاده‌های دامی خود را از بازار آزاد تهیه می‌کنند.
وی یادآور شد: تعدادی از واحدهای تولیدی صنعتی بزرگ می‌توانند در حوزه زنجیره تولید نهاده‌های دامی ورود کنند و فعال شوند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نوسان قیمت تخم‌مرغ، گوشت مرغ و جوجه یک‌روزه خسارت‌هایی به تولیدکنندگان این بخش وارد کرد.
وی گفت: حمل و انتقال نهاده‌های دامی به مراکز تولیدی از دیگر مشکلات دامداران و مرغداران به‌شمار می‌رود و گاهی این روند تا ۴۰ روز طول می‌کشد.
نظری تاکید کرد: برای رفع این مشکل مسوولان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور وعده‌هایی داده‌اند که هنوز عملیاتی نشده است.
یکی دیگر از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز گفت: چهارمحال و بختیاری در تولید گیاهان دارویی، بذرهای اصلاح شده و مطالعات آب و خاک ظرفیت مطلوبی دارد.
علی‌رضا عباسی تصریح کرد: دانشکده کشاورزی و منابع‌طبیعی دانشگاه شهرکرد از نیروی انسانی و توان علمی قابل‌توجهی برخوردار است.

به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از معاونان وزرا در حوزه جهادکشاورزی،  نیرو، حفاظت محیط‌زیست به مدت ۲ روز به بررسی مسایل حوزه آب، کشاورزی و دامپروری استان پرداختند.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha