یونس رنجکش عصر چهارشنبه در جلسه هماهنگی و بررسی مشکلات صادراتی گیلان در اتاق بازرگانی استان اظهار داشت: برخورداری گیلان از مرزهای چندگانه آبی - زمینی- ریلی و هوایی و همسایگی با کشورهای حاشیه دریای کاسپین در کنار بنادر فعال آن در آستارا - انزلی و منطقه آزاد از مزیت های بالایی است که کمتر جایی این موقعیت را دارد.
وی خاطرنشان کرد: این ظرفیت ملی باید در کانون توجه بیشتری از سوی مراکز و نهادهای تصمیم گیری کشور قرار گیرد تا شتاب بیشتری به صادرات کشور در حوزه دریای کاسپین - قفقاز و اوراسیا ایجاد شود.
رنجکش اذعان داشت: با وجود تلاش های بسیار برای ایجاد زیر ساخت های مناسب در بهره مندی از ظرفیت های استان در بخش تجارت متاسفانه عدم تکمیل به موقع زیر ساخت ها و تجهیز کامل ناوگان حمل و نقل و وجود برخی کاستی ها در خدمات رسانی در این زمینه موجب شده است تا بهره وری از این مزیت ها بویژه در بازه زمانی مورد نیاز با کندی روبرو شود.
وی متذکر شد : ژئو پلیتیک منطقه اکنون در حال تغییر است و با توجه به پیمان های متعدد همکاری بین کشورها بویژه رقبای ایران در آینده معلوم نیست سرمایه گذاری های انجام شده بتواند از کارایی لازم و مناسب برخوردار باشد.
رنجکش تاکید کرد: باید تا دیر نشده ، نبض بازارهای هدف با تسهیلگری در خدمات و تکمیل نیازمندی ها و زیر ساخت های مورد نیاز و با ابتکار عمل در کاهش هزینه های صادراتی و کاهش قیمت های تمام شده در کنار حضور به موقع در بازار و صادرات کالای ایرانی در اختیار کشور قرار گیرد.
وی همراهی و همکاری های متقابل دستگاههای اجرایی و تجار و بازرگانان در راستای تامین منافع ملی و تدوین استراتژی مناسب برای صادرات و برداشتن مشکلات را مهمترین راهکار در رسیدن به اهداف صادراتی عنوان کرد.
گیلان بدلیل برخورداری از ظرفیت هایی همچون همسایگی با کشورهای حاشیه خزر ، وجود مرز دریایی و بندر و مرز زمینی فرصت مناسبی برای صادرات دارد. چای، زیتون، بادام زمینی ، گیاهان آپارتمانی از جمله محصولات مهم و دارای قابلیت صادرات گیلان است.
نظر شما