خانم "تاهینی مایتری تاماناگُدا" روز دوشنبه در نشستی که به منظور رسیدگی به وضعیت مهاجران افغانستانی در اداره کل اتباع و مهاجران خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه ایران جزو اولین مناطقی است که پناهندگان افغانستانی بدان پناه میبرند، ما حاضر هستیم شما را در کمک به مهاجران تجهیز کنیم و حمایتهای لازم را همانند سالهای گذشته از شما داشته باشیم.
وی با تشکر از حمایتهای مستمر ایران در کمک به مهاجران افغانستانی از سالیان گذشته تاکنون، افزود: البته این نخستین بار است که من به ایران سفر میکنم و مایل هستم با فرصتها و چالشهای پیش روی کمک به جمعیت مهاجر افغان که در ایران ساکن هستند، آشنا شوم.
وی بیان کرد: در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۷۲ میلیون یورو از سوی اکو برای تامین وسایل مورد نیاز پناهندگان در ایران اختصاص یافته بود و در سال ۲۰۲۱ نیز ۱۹ میلیون یورو در زمینههای مختلف به ویژه به منظور آموزش و بهداشت مهاجران افغانستانی در ایران تعلق گرفته است.
تاناماگدا خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی ایران به عنوان کمک کننده اصلی به مهاجران افغانستاتی به شمار میرود و سازمان های بینالمللی برای تداوم حمایتهای لازم و بهبود شرایط کمک رسانی نیازمند آمار و اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند.
رییس جدید دفتر نمایندگی اداره کل امور بشردوستانه اتحادیه اروپا (اکو) به همراه پنج مسوول دیگر سازمان های بین المللی در امور پناهنگان و مهاجران افغانستانی روز دوشنبه به مشهد سفر کرد که در طول ۲ روز به بررسی نیازهای مهاجران افغان و جذب حمایت سازمانهای بین المللی در این زمینه خواهند پرداخت.
بازدید از مهمانشهر تربت جام، محل نگهداری مهاجران افغانستانی، از دیگر برنامه های این مهمانان خارجی در سفر به استان خراسان رضوی است.
بیش از سه هزار نفر از اتباع کشور افغانستان در مهمانشهر تربت جام اسکان دارند که به لحاظ ارائه خدمات یکی از مهمانشهرهای نمونه کشور است.
شمار اتباع افغانستانی دارای مجوز اقامت در خراسان رضوی ۳۵۰ هزار نفر است که ۹۶ درصد آنها در مشهد و پنج درصد دیگر در سایر شهرستان های دیگر این استان مقیم هستند.
نظر شما