به گزارش خبرنگار علم وآموزش ایرنا، یونس حمیدی روز سه شنبه در پانزدهمین نشست هماندیشی مدیران عامل صندوقهای پژوهش و فناوری با موضوع «اشتراک تجربیات حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر (vc)» که به صورت مجازی برگزار شد، با ارایه گزارشی از صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر در ایران از سال ۹۱ تا سال ۹۹ افزود: انجمن صنفی کارفرمایی صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری خطرپذیر کشور در دی ماه ۱۳۹۱ کار خود را شروع کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این انجمن با هدف ترغیب سرمایه گذاران خطرپذیر و سرمایه گذاران خصوصی به ترویج توسعه سرمایه گذاری درازمدت و سرمایه گذاری بر روی فناری های نوظهور و همچنین ارتقا شرایط صنعت، فهم درس از صنعت و ترویج بهترین عملکرد مطابق با استانداردهای بین المللی تاسیس شده است.
دبیر انجمن سرمایه گذاری خطر پذیر کشور ادامه داد: به طور کلی اهداف این انجمن در پنج حوزه شبکه سازی با فعالان اکوسیستم نوآوری، استانداردسازی رویه هاو فعالیت های سرمایه گذاری خطرپذیر، تدوین قوانین ومقررات مربوط به نهادهای مالی حوزه نوآوری، برگزاری دوره ها و رویدادهای آموزشی تخصصی و ارایه گزارش های سالیانه صنعت سرمایه گذاری خطر پذیر دیده شده است.
حمیدی همچنین اظهارداشت: در دسته بندی انجام شده در خصوص نهادهای تامین مالی و سرمایه گذاری خطرپذیر که توسط این انجمن انجام شد، پارک ها و مراکز رشد در هسته اول و شتابدهنده ها و مراکز نوآوری، صندوق های پژوهش و فناور غیردولتی، شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر، صندوق های جسورانه بورسی هم در هسته های بعدی قرار دارند.
وی گفت: همچنین نهادهایی که مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس می گیرند از جمله صندوق های سرمایه گذاری خصوصی و سایر نهادهای دولتی و تخصصی از قبیل معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری وصندوق نوآوری و شکوفایی و سایر نهادها که در این حوزه فعالیت دارند، دیگرهسته های نهادهای تامین مالی و سرمایه گذاری خطرپذیررا تشکیل می دهند.
دبیر انجمن سرمایه گذاری خطر پذیر کشور یادآور شد: در ۱۰ سال گذشته انجمن با ۱۴ مجموعه شکل گرفته و در حال حاضر با ۱۰۰ مجموعه همکاری دارد و عضو آن هستند، ۴۰ صندوق های پژوهش و فناوری، شتابدهنده ها، ۳۵ شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر، شرکت های خدمات فناوری، صندوق های جسورانه بورسی، سرمایه گذاران فرشته (انجل ها) هم عضو انجمن هستند.
حمیدی درخصوص وضعیت سرمایه ثبتی اعضای انجمن که به عنوان شاخص از دارایی تحت مدیریت نهادهای مالی است تا پایان سال۱۳۹۹ گفت: سرمایه ثبتی صندوق های پژوهش و فناوری عضو نزدیک به ۸۷۰ میلیارد تومان بوده است، سرمایه ثبتی شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر حدود ۶۲۰ میلیارد تومان وسرمایه ثبتی صندوق های جسورانه بورسی عضو نیز حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده و سرمایه ثبتی شتابدهنده ها و شرکت های توسعه خدمات نوآوری عضو انجمن با توجه به فعالیت آنها کمتر بوده است.
وی درمورد وضعیت سهامداری نهادهای مالی که ترکیب نهادهای دولتی و خصوصی هستند، تصریح کرد: در این زمینه سهم بخش خصوصی ۶۵درصد، بخش عمومی ۳۵ درصد است.
دبیر انجمن سرمایه گذاری خطر پذیر کشور در خصوص صنعت سرمایه گذاری خطرپذیر یادآور شد: ایران در سال ۹۹ حدود ۷۵۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری خطرپذیر در قالب ۲۹۰ قرارداد سرمایه گذاری از طرف اعضای انجمن بسته شده است، هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان خدمات تامین مالی در قالب۴۷۰۰ قرارداد تامین مالی ثبت شده است و۲ هزارو ۳۰۰میلیارد تومان صدور ضمانت نامه در قالب ۳هزارو ۷۰۰ قرارداد تضمین معاملات بوده است.
حمیدی خاطرنشان کرد: وضعیت خدمات مالی اعضای انجمن در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به طور متوسط افزایش ۱۱۰ درصدی را داشته است.
وی ادامه داد: از سال ۹۶ به این سمت حجم سرمایه گذاری ها به فراخور عضویت اعضا رشد داشته است، سال ۹۹ حدود ۷۵۰ میلیارد تومان اعضای انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر انجام داده اند، کل سرمایه گذاری هایی که در ایران توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام می شود از این عدد بیشتر است اما به احتمال زیاد اگر شرکت های سرمایه گذاری جسورانه بورسی را نیز در نظر بگیریم حدود هزارو ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در سال ۹۹ داریم.
دبیر انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور یادآور شد: ۷۳ درصد سرمایه گذاری های توسط شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیرانجام شده، صندوق های پژوهش و فناوری ۲۲ درصد را به خود اختصاص داده اند و این رقم نسبت به سال ۹۸ که حدود ۱۴درصد بود در سال گذشته رشد داشته است.
حمیدی درخصوص حوزه های سرمایه گذاری نیز گفت: با توجه به شرایط کرونا و سرمایه گذاری هایی که وزارت بهداشت انجام داده است بیشترین سهم سرمایه گذاری در حوزه دارو و سلامت وبعد از آن بخش های سخت افزار و نرم افزار بوده است، نوآوری مالی و بیمه ای نیز جزو حوزه هایی است که بیشترین سرمایه گذاری های خطرپذیر انجام شده است.
به گزارش ایرنا، انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر ایران در حال حاضر بیش از ۹۷ عضو فعال متشکل از صندوق های پژوهش فناوری، شرکت های سرمایه گذاری خطرپذیر، صندوق های جسورانه و شتابدهنده ها و فرشتگان کسب و کار دارد.
نظر شما