«معصومه حسنیخونسار» روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا، افزود: کتابخانه عمومی رکسانا میناشی، با مساحت یک هزار و ۶ متر مربع با زیربنای ۵۶۷ متر مربع، دارای بخش های مخزن اصلی، کودک، امانت کتاب و نشریات با کتابدار متخصص آماده خدمات به مردم فرهنگی شهرستان اسلام آباد غرب است.
وی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های شهرستان اسلام آباد غرب گفت: در این شهرستان تاکنون ۶ باب کتابخانه عمومی نهادی فعالیت داشته اند که از این کتابخانه ها پنج باب شهری، یک باب کتابخانه روستایی که با افتتاح کتابخانه رکسانا میناشی این تعداد به هفت کتابخانه نهادی افزایش پیدا کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه مجموع منابع موجود در کتابخانه های این شهرستان را ۱۲۵ هزار جلد اعلام کرد که این کتابخانه با پنج هزار جلد کتاب آماده خدمات دهی به مردم فرهنگی این شهرستان است.
حسنی خونسار، خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۶۰۰ برنامه ترویجی کتابخوانی مطلوب، در کتابخانه های شهرستان اسلام آباد برگزار شده و این شهرستان تا به امروز ۲ هزار نفر در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی مشارکت داشته اند.
راهاندازی بخش اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه همچنین از راهاندازی بخش اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی کتابخانه امیرکبیر شهر کرمانشاه با ۸۵۰ نسخه کتاب خبر داد و اظهار داشت: بخش اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه در سال جاری با زیربنای ۳۰ متر مربع و شرایط و تجهیزات استاندارد با موجودی ۸۰۰ نسخه خطی، چاپ سنگی و سربی و منابع نفیس شروع به فعالیت کرد، تا آماده ارائه خدمت به پژوهشگران و علاقمندان استان باشد.
حسنیخونسار ادامه داد: از این منابع تعداد ۲۰ نسخه خطی، ۶۰۰ نسخه چاپ سنگی و تعداد ۱۳۰ نسخه چاپ سربی و مابقی این تعداد منابع نفیس چاپی قدیمی است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه ادامه داد: از لحاظ نور باید بخش نسخ خطی پنجره نداشته باشد و از نور مصنوعی استفاده شود و قدیمی ترین نسخه این بخش مربوط به عصر صفویه است.
وی همچنین توضیح داد: دمای هوا در این بخش باید بین ۱۸ تا ۲۳ درجه سانتیگراد و همچنین رطوبت دما باید بین ۴۰ تا ۵۰ درجه باشد.
حسنیخونسار ادامه داد: در مجموعه میراث مکتوب ایران، نسخه های خطی از جایگاه ویژه ای برخوردارند و بخش گسترده تحول اندیشه پیشینیان از طریق این نسخه ها به دست ما رسیده است.
وی افزود: بنابراین حفظ و شناسایی و معرفی این آثار می تواند نسل امروز و فردا را از سیر تحول اندیشه در تمدن ایرانی، آگاه کرده و نوعی خودشناسی را ایجاد کند.
حسنیخونسار اضافه کرد: به همین منظور نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز اقدام به راه اندازی بخش اسناد نسخ خطی و نفایس چاپی کرده است تا وظیفه حفظ، نگهداری و ارائه خدمت به پژوهشگران و علاقمندان این حوزه را فراهم کند.
هم اکنون تعداد ۸۸ کتابخانه عمومی نهادی و ۱۸ باب کتابخانه مشارکتی، مجموعا ۱۰۶ باب کتابخانه در استان کرمانشاه فعال است که از این کتابخانه ها ۶۳ باب شهری ۲۲ باب روستایی و سه دستگاه خودرو کتابخانه سیار هستند و به روستاهای تحت پوشش خدمات میدهند.
نظر شما