به گزارش ایرنا، مدیرکل کتابخانه های عمومی کرمانشاه در این آیین گفت: مرکز مبادله کتاب از ابتکارات نهاد کتابخانههای عمومی کشور است که با هدف استفاده بهینه از کتب در کتابخانههای عمومی و در تمامی ادارات کل کتابخانههای استانهای کشور ایجاد می شود.
«معصومه حسنی خونسار» افزود: علاوه بر استفاده بهینه از کتب موجود، غنیسازی مجموعه کتابخانهها و هدفمندشدن فرآیند مبادله منابع اطلاعاتی به منظور مدیریت توزیع این منابع در بین کتابخانهها، از دیگر اهداف این مرکز مبادله است.
وی اظهار داشت: برای این مرکز مبادله کتاب استان، فضایی به متراژ ۱۰۰ متر مربع در کتابخانه آیت الله خامنه ای ایجاد شده که در مرحله اول تعداد ۴۵ قفسه کتاب برای کتابخانه عمومی استان در نظر گرفته شده است.
حسنیخونسار گفت: در این مرکز اکنون حدود هفت هزار نسخه کتاب وجود دارد که با توجه به اینکه تعداد ۸۹ باب کتابخانه عمومی نهادی در استان داریم نیازمند افزایش منابع مرکز مبادله هستیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کرمانشاه در خصوص اهمیت مراکز مبادله کتاب در استان عنوان کرد: با افتتاح مرکز مبادله، منابع مازاد یا تکراری و کتب اهدایی اشخاص و سازمانهای مختلف در کتابخانه های استان با منابع مازاد و تکراری دیگر نقاط استان مبادله می شود تا این منابع و کتب به سهولت و آسانی در دسترس مخاطبان و مراجعان به کتابخانه های عمومی قرار گیرد.
فعالیت ۱۰۸ باب کتابخانه در استان کرمانشاه
هم اکنون ۱۰۸ باب کتابخانه عمومی با زیربنای ۴۲ هزار و ۱۸۰ مترمربع در استان کرمانشاه فعال است.
یک میلیون و ۱۶۸ هزار و ۲۲۷ نسخه کتاب در کتابخانههای عمومی استان موجود است و تعداد اعضای این کتابخانه ها ۷۲ هزار نفر و تعداد کتب موجود در این کتابخانه ها یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۴۲۴ نسخه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
نظر شما