۳ آذر ۱۴۰۰، ۱۱:۲۸
کد خبرنگار: 1285
کد خبر: 84553453
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

شماری از مردم درشهرکرد در مخالفت با طرح‌های انتقال آب تجمع کردند

شهرکرد-ایرنا- شماری از مردم چهارمحال و بختیاری پیرامون مسائل آب ساعت ۱۰ امروز چهارشنبه (سوم آذرماه) در میدان امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون شهرکرد تجمع برگزار کردند.

به گزارش ایرنا، تجمع‌کنندگان علت این تجمع خود را مخالفت با طرحهای انتقال بین حوضه‌ای آب اعلام کرده و خواستار پایان دادن به آن هستند.

مهمترین طرحهای مورد اشاره تجمع‌کنندگان در  شهرکرد در خصوص طرح انتقال آب از طریق تونل گلاب و حفر تونل بهشت‌آباد است که خواهان توقف آن هستند.

همچنین صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری شبکه جهان بین اقدام به پوشش زنده بخش‌های از این تجمع مردم کرده است.

بیش از این نیز عصر سی‌ام آبانماه و صبح روز یکم آذرماه تجمعی از سوی تعدادی از مردم در مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری صورت گرفته بود.


تجمع‌کنندگان آب در شهرکرد چه خواسته‌هایی داشتند؟
تجمع امروز شماری از مردم چهارمحال و بختیاری پیرامون موضوع و مسائل و چالشهای آب بیشتر صرف مخالفت با طرح‌های انتقال بین حوضه‌ای بود که در نوشته ها و سخنان آنان مشاهده می‌شد.
یکی از افراد تجمع‌کنندگان در خصوص مطالبات و دغدغه‌های خود گفت: مردم این استان با انتقال آب شرب مخالفتی ندارند اما  اجازه نمی دهند به اسم آب شرب برای صنعت و کشاورزی آب این استان را ببرند.

خانم بنی‌طالبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: مردم چهارمحال و بختیاری در دفاع از حق خود نسبت به سیاست‌های آبی در کشور، به هیچ مسوول و شهروندی در سراسر کشور توهین و بی‌احترامی نخواهند کرد.

وی افزود: برای ارتقای بهره‌وری از منابع آب در شرایط بحرانی خشکسالی کنونی باید مسوولان نسبت به اجرای سیاست‌های تشویقی برای تغییر الگوی کشت و روش‌های مدیریت مصرف آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و آشامیدنی و حرکت به سمت و سوی تولید محصولات کم‌آب‌بَر اقدام کنند تا شاهد چنین اعتراض‌هایی نباشیم.
مردم چهارمحال و بختیاری مشکلی با مردم استان‌های دیگر ندارند.
یکی دیگر از شهروندان تجمع‌کننده در میدان امامزادگان شهرکرد گفت: مردم چهارمحال و بختیاری هیچ مشکلی با مردم استان‌های دیگر ندارند و مخالف تامین آب آشامیدنی شهروندان مناطق دیگر کشور نیستند.
مهدی عباسی تصریح کرد: مسوولان باید طرح‌های مرتبط با مدیریت منابع آب را برای مردم تشریح کنند.
وی یادآور شد: نباید با انتقال‌های غیرعلمی و غیرکارشناسی منابع آب از چهارمحال و بختیاری به سایر نقاط کشور، زمینه نابودی این استان را فراهم و مردم چند استان را با یکدیگر درگیر کرد.
عباسی اظهار داشت: مردم چهارمحال و بختیاری، خوزستان، اصفهان، یزد و سایر نقاط کشور از هزاران سال قبل با یکدیگر متحد و دارای ارتباط‌های موثری هستند و امروز نباید به‌علت اجرای برخی سیاست‌های غلط در حوزه آب، مردم این استان‌ها اتحاد خود را از دست بدهند.
وی گفت: اعتراض مدنی امروز مردم چهارمحال و بختیاری تنها به‌علت سیاست‌های اشتباه طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای است و به‌طور یقین مردم ما با هم‌وطنان اصفهان، یزد، خوزستان و نقاط دیگر کشور هیچ مشکلی ندارند.

مسوولان صنایع آب‌بَر را به کنار دریا منتقل کنند
یکی دیگر از شهروندان معترض به سیاست‌های آبی در چهارمحال و بختیاری گفت: مسوولان برای رفع مشکل کم‌آبی باید صنایع آب‌بَر را به کنار دریا منتقل کنند.
حسین قاسمی تاکید کرد: مسوولان نباید اشتباه‌های گذشته درخصوص نحوه مصرف آب و استقرار صنایع آب‌بَر مانند فولاد، ذوب‌آهن و سرامیک‌سازی در استان‌های کویری اصفهان و یزد را ادامه دهند.
وی افزود: با توجه به شرایط خشکسالی کنونی و استمرار کاهش بارش‌ها براساس نظر سازمان هواشناسی، ضرورت دارد تا آب مورد نیاز برای صنایع به‌خصوص صنعت‌های آب‌بَر را از منابع دریاهای کشور در شمال و جنوب ایران تامین کنند.
قاسمی تصریح کرد: تجربه‌های دهه‌های اخیر در کشور و به‌خصوص چهارمحال و  بختیاری ثابت کرده که حفر تونل و انتقال آب بین‌حوضه‌ای نه تنها مشکلی از کم‌آبی در استان‌های پایین‌دست رفع نکرده بلکه معضلی به مجموعه مشکلات سرچشمه اضافه کرده است.
وی یادآور شد: امروز مردم چهارمحال و بختیاری از نقاط مختلف استان آمده‌اند تا اعتراض مدنی خود را نسبت به اعمال این سیاست‌ها اعلام و از مسوولان درخواست کنند تا برای رفع مشکل در استان‌های پایین‌دست، استان ما را بیشتر از این تخریب و زمینه نابودی آن را فراهم نکنند.
قاسمی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی‌های افزون‌بر ۱۲ سال اخیر در چهارمحال و بختیاری دیگر هیچ منبع آبی برای انتقال از این استان به سایر نقاط کشور باقی نمانده است و مسئولان باید برای رفع مشکلات مرتبط با حوزه آب در سطح ملی تدابیر علمی دیگری بیندیشند.

اجازه انتقال آب از چهارمحال و بختیاری برای مصارف غیر شرب را نمی‌دهیم
یکی دیگر از شهروندان تجمع‌کننده در روز چهارشنبه پیرامون مسائل آب در چهارمحال و بختیاری گفت: مردم این استان دیگر اجازه انتقال را نخواهند داد.
خانم امامی تاکید کرد: در سال‌های گذشته با اجرای طرح‌های انتقال آب غیرکارشناسی، زمینه خالی شدن مخزن‌های آب در چهارمحال و بختیاری را فراهم و زندگی مردمان این سرزمین را به سمت و سوی نابودی کشانده و هدایت شده است.
وی افزود: مردم چهارمحال و بختیاری دیگر تاب و تحمل بروز خسارت‌ها و فاجعه‌های زیست‌محیطی جدید را ندارند و نمی‌گذارند تا طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای غیر مصارف شرب، باعث نابودی بیشتر این استان شود.
امامی تصریح کرد: اجرای طرح‌های انتقال آب غیرکارشناسی از گذشته‌های دور تاکنون در چهارمحال و بختیاری نه تنها به نابودی این استان منجر شده بلکه باعث بروز خسارت‌های فراوان به کشاورزان اصفهان و خوزستان شده است.
وی یادآور شد: از مسوولان ملی عاجزانه تقاضا می‌شود تا نسبت به ارائه برنامه‌ای جامع و علمی برای مدیریت و رفع مشکلات مرتبط با حوزه آب اقدام و یک بار برای همیشه موضوع مشکلات آب در ایران را رفع کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

هم‌اکنون ۹۶.۱ درصد مساحت چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی است و این موضوع بر اُفت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.

به  گفته کارشناسان، طرح انتقال آب بهشت آباد عنوانی است که برای طرح انتقال آب از استان چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران به کار برده می‌شود. طبق برآوردهای انجام شده، قرار بود با اجرای این طرح، سالانه حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب از استان چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران منتقل شود.

کارشناسان در خصوص تونل انتقال آب گلاب نیز اعلام می کنند  که احداث تونل گلاب از سال ۸۴ برای تامین آب کاشان پیش‌بینی شده و قرار است آب را به فلات مرکزی منتقل کند که این مساله باعث خشکی کامل زاینده‌رود در چهارمحال و بختیاری می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha