ابوالقاسم شفیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گناباد و بجستان از دیرباز دارای ظرفیتهای مشترک فرهنگی و گردشگری بسیاری هستند که هم افزایی بین بخشی و مدیریت واحد موجب به فعلیت رساندن قابلیتهای بالقوه آنها می شود.
وی ادامه داد: گناباد و بجستان و زیرججموعه های آنها چون کاخک، یونسی، بیدخت و روشناوند هر یک دارای جاذبههای گردشگری منحصر به فرد، جذاب و مکمل یکدیگر هستند و با ایجاد مدیریت واحد می توان با گستره وسیع تر از این ظرفیتها در راستای توسعه و رونق اقتصادی منطقه ای بهره گرفت.
این صاحبنظر حوزه فرهنگ و گردشگری گفت: در صورت مدیریت واحد و مشارکتی، هویت جدیدی با عنوان دهکده گردشگری گناباد و بجستان شکل می گیرد و بازار آزاد مشترکی ایجاد می شود که تمامی مردم منطقه درخور تلاش خود از منابع مالی آن بهره مند خواهند شد.
شفیعی افزود: میتوان در ساختار این دهکده گردشگری سیستم های مشترک و یکپارچه رزرو اماکن اقامتی چون اقامتگاه بومگردی و هتل، خدمات ترابری، لیدر تور و جذب گردشگر، پذیرایی و برنامه های جانبی و تفریحی در دوران اقامت متناسب با قابلیتهای مشترک برای ایجاد وحدت رویه در فعالیتها ترسیم کرد.
وی ادامه داد: نبود نگاه اقتصادی به مقوله گردشگری از مهمترین مشکلات توسعه کمی و کیفی این بخش محسوب می شود و باید با نگرش اقتصادی از همه ظرفیتها و کارکردهای فرهنگی و اجتماعی برای رفع مشکلات و بسترسازی توسعه آن بهره گرفت و یکی از عوامل کاهش این معضل، وحدت رویه در فعالیتهای بین بخشی منطقه ای است.
این صاحبنظر حوزه فرهنگ و گردشگری گفت: سرمایهگذاری هدفمند مبتنی بر برنامهریزی صحیح در حوزه گردشگری منجر به رونق اقتصادی در همه بخشهای مرتبط و ایجاد اشتغال میشود.
شفیعی افزود: توسعه گردشگری به عنوان یک صنعت درآمدزا نیازمند ایفای نقش مبتنی بر احساس وظیفه نسبت به لزوم ارتقای فرهنگی و رونق اقتصادی جامعه از سوی همه مسوولان تصمیمگیر، مدیران اجرایی، دستاندرکاران و فعالان حوزههای فرهنگ و اقتصاد و حتی مردم است.
وی ادامه داد: رسانههای جمعی نیز برای ایجاد انگیزه و تحرک در این مسیر موظف به ارتقای سطح آگاهی جامعه نسبت به اهمیت ثروت فرهنگی غنی ایران زمین و همچنین تبیین کارکردهای اقتصادی این داشتههای فرهنگی برای افکار عمومی هستند.
این مدرس دانشگاه گفت: همچنین میبایست نیازهای گردشگران به عنوان ذینفعان اصلی حوزه توریسم شناسایی شود و خلق رویدادهای فرهنگی جذاب هم نقش موثری در توسعه هدفمند صنعت گردشگری دارد که میتوان با ایجاد اتاق فکر برای بهرهگیری از دیدگاهها و ایدههای صاحبنظران متخصص در حوزههای فرهنگ و اقتصاد، به این مهم جامه عمل پوشاند.
شفیعی افزود: توجه شایسته به فرهنگ اصیل جوامع محلی و روستاهای دیرقدمت که دارای ظرفیتهای خاص، منحصر به فرد و پرجذابیت گردشگری هستند نیز با به کارگیری ساز و کارهای مناسب قادر به گسترش فرهنگ گردشگری و توسعه صنعت توریسم است.
۱۴۸ اثر از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده شهرستان گناباد تاکنون در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است و ۶۰ اثر تاریخی و گردشگری این خطه از پیشینه چند هزار ساله برخوردارند و در این میان قنات ۲ هزار و ۵۰۰ ساله قصبه گناباد جایگاهی ممتاز دارد که به عنوان تنها اثر ثبت شده از خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
۱۲ آیین سنتی رایج در میان گنابادیها نیز تاکنون به عنوان "میراث معنوی" شناخته و ثبت شده است.
شهرستان کویری بجستان نیز ۱۵۸ اثر تاریخی دارد که تاکنون ۴۸ مورد آن به عنوان آثار ملی ایران زمین ثبت و شناسایی شده است.
۱۴۰ هزار نفر در گناباد و بجستان سکونت دارند و مراکز این شهرستانها در فاصله ۲۸۰ کیلومتری جنوب و جنوب غرب مشهد قرار دارند.
نظر شما