مهدی جمالی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مسجدجامع بجستان، کاروانسراهای مرندیز و قاسمآباد، قلعه تاریخی روستای مرندیز، بافت تاریخی روستای مزار و ۲ بنای آب انبار مهمترین بناهای تاریخی دچار وضعیت بحرانی و نیازمند مرمت سریع در این شهرستان هستند.
وی اضافه کرد: این بناهای نیازمند توجه، نه تنها معرف هویت تاریخی - فرهنگی بجستان بلکه ظرفیتهای مهم حوزه گردشگری این شهرستان محسوب میشوند و بر این اساس تعیین ردیف اعتباری برای شتاب در بازسازی آثار تاریخی این شهرستان ضرورتی مهم و فوری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بجستان از ارائه برآورد ریالی میزان اعتبار مورد نیاز برای مرمت فوری بناهای تاریخی بجستان امتناع کرد و گفت: کمبود اعتبارات دلیل اصلی کندی و حتی توقف عملیات مرمت ضروری آثار تاریخی این شهرستان و موجب شدت گرفتن روند فرسایش و رو به تخریب رفتن آنهاست.
جمالی افزود: ظرفیتهای بخش خصوصی، شهروندان نیکوکار علاقهمند به حفظ میراث فرهنگی، دهیاران و شوراهای اسلامی بجستان نیز میبایست در کنار اهتمام مسوولان، به منظور تامین بخشی از اعتبار مالی عملیات مرمت فوری و اضطراری آثار تاریخی این شهرستان را مورد توجه قرار دهند.
وی مشارکتهای مردمی را در همه عرصههای اجتماعی و فرهنگی مفید و نتیجهبخش توصیف و بیان کرد: بسترسازی برای ترویج مشارکت و جذب کمکهای مردمی به منظور ترمیم فوری بناهای تاریخی در معرض تخریب بجستان ضروری است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بجستان از شهروندان خیر و نیکوکار درخواست کرد همان گونه که در ساخت و بازسازی مدارس، مراکز بهداشتی و درمانی، کتابخانه ها و مساجد مشارکت فعال و موثر دارند نسبت به ارائه کمک و تامین اعتبار برای مرمت آثار تاریخی نیز وارد عمل شوند.
جمالی افزود: بافت تاریخی و کمپ گردشگری روستای جزین، منزل تاریخی رحیمی و بخشهایی از رباط و کاروانسرای فخرآباد بجستان طی ۲ سال اخیر مرمت شده است.
شهرستان کویری بجستان ۱۵۸ اثر تاریخی دارد که تاکنون ۴۸ مورد آن به عنوان آثار ملی ایران زمین ثبت و شناسایی شده است.
مرکز شهرستان ۳۱ هزار نفری بجستان در فاصله ۲۸۹ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما