به گزارش ایرنا، سعید محمد عصر روز پنجشنبه در دیدار با نخبگان گلستان در گرگان اظهارداشت: برای استفاده حداکثری از ظرفیت و توان منطقه آزاد تجاری اینچه برون باید نیاز و سلایق بازارهای کشورهای قفقاز به طور کارشناسانه و دقیق شناسایی شود و سرمایه گذاران بر اساس نیاز کشورهای هدف به ایجاد صنایع مورد نیاز و صنایع تبدیلی بپردازند
وی افزود : همزمان با توسعه اقتصادی مناطق آزاد تجاری باید مراقب باشیم تا مشکل فرهنگی - اجتماعی که در حال حاضر در تمامی مناطق هشتگانه آزاد کشور با آن دست به گریبان هستیم در این مناطق ایجاد نشود.
محمد تاکید کرد: در طرح جامع تفصیلی منطقه آزاد اینچه برون تمامی پیوندهای فرهنگی و اجتماعی منطقه لحاظ خواهد شد تا در این خصوص معضلی به وجود نیاید.
دبیر منطقه مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی کشور ادامه داد: برای این که بومیان از سهم مناطق آزاد بینصیب نباشند باید تعاونی های محلی شکل بگیرند و با تزریق منابع و نقدینگی به آنها اجازه ایجاد صنایع تبدیلی به بومیان داده شود .
وی ادامه داد: در تهیه طرحتفصیلی و جامع منطقه آزاد اینچه برون باید به مزیتهای رقابتی گلستان تکیه کنیم و نباید سراغ فعالیت های تقلیدی برویم.
محمد گفت: گلستان ظرفیت زیادی در حوزه شیلات، زراعت، دامداری، آبزیپروری و ایجاد صنایع تبدیلی دارد و باید صنایع مرتبط و همسو با این ظرفیت ها در استان راه اندازی کرد.
مشاور رییس جمهوری بر ضرورت استفاده از ظرفیت نخبگان در خصوص منطقه آزاد تجاری اینچه برون گلستان تاکید کرد و گفت: با توجه به اینکه بالاترین شناخت از منطقه در اختیار نخبگان بومی منطقه است باید در قالب یک اتاق فکر از ظرفیت همه این نخبگان استفاده شود.
وی تاکید کرد: گلستان با تمام پتانسیل های موجود، استانی کم برخوردار و محروم است و فقر این استان پشت چهره سرسبز آن پنهان مانده است.
محمد ادامه داد: برای آنکه بتوانیم از ظرفیت منطقه آزاد اینچه برون بهره بیشتری ببریم باید اصلاحاتی در مسیر ریلی فعلی انجام دهیم و احداث مسیر ریلی اینچه برون - شاهرود یکی از راهکارهایی است که میتوان با کاهش مسافت در مسیر ترانزیتی شمال - جنوب رونق بیشتری برای گلستان ایجاد کرد و سایر کشورها را برای استفاده از این مسیر ریلی ترغیب نمود.
وی به وجود برخی سیاستهای غلط مالی در سالیان گذشته اشاره کرد و گفت: افزایش هشت برابری نقدینگی در جامعه و خلق پول بدون پشتوانه، سبب تورم بالایی در کشور شده و بسیاری از سرمایهگذاران را به سمت دلالی سوق داده است.
به گزارش ایرنا، ایجاد منطقه آزاد اینچه برون که ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری در نشست اعضای تشخیص مصلحت نظام تصویب شد، دارای ۴۲ کیلومتر طول، سه کیلومتر عرض و ۱۲ هزار هکتار مساحت است.
ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون در سال ۹۳ و همزمان با سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان گلستان مصوب شد و در خردادماه سال ۹۴ در شورای عالی مناطق آزاد به تصویب رسید و از سوی دولت به مجلس فرستاده شد.
این لایحه در مجلس نهم دوبار به صحن مجلس آمد ولی به دلیل رای نیاوردن کنار گذاشته شد و در نهایت در جلسه ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۸ به تصویب نمایندگان رسیده و پس از آن در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۱۱ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از جهاتی خلاف قانون تشخیص داده شد بر همین اساس برای رفع اختلاف مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
اینچه برون به عنوان تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان در بخش داشلی برون شهرستان گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع شده و زیرمجموعه آن پایانه های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی در گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بینالمللی گرگان است.
در سال های اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شد.
استان شمالی گلستان بر اساس آخرین سرشماری رسمی کشور یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد و از شمال با کشور ترکمنستان، از غرب با مازندران، از شرق با خراسان شمالی و از جنوب با استان سمنان همسایه است.
نظر شما