سید امیر مرتضوی روز پنجشنبه در حاشیه نشست تخصصی اخلاق اجتماعی در مدیریت شهری در مشهد در جمع خبرنگاران افزود: بیشتر مشکلات ما از آنجاست که گاه افرادی را انتخاب میکنیم که تک بعدی هستند و چندوجهی نیستند و با تکبعدی بودن نمیتوان کار را پیش برد بلکه باید تمام جوانب را در نظر داشت.
وی ادامه داد: متاسفانه یکی از مشکلات در جامعه ما این است که مطالبهگری از مسوولان بهمعنای واقعی وجود ندارد درحالی که باید از مسوولان درباره وظایفشان و کارهایی که بایدانجام بدهند پرسش و مطالبه گری شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت:متاسفانه امروز در جامعه شاهد یک هرج و مرج هستیم که این امر مربوط به برنامهریزیهاست که دقیق و اصولی و هدفمند نیستند در حالی که باید هدفمند باشند تا به نتیجه برسیم بنابر این اگر در حوزه آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی یا در حوزه طلاق، اعتیاد، حاشیهنشینی و مفاسد اخلاقی و فضای مجازی، برخی از سازمانها که اولویتهای مشترکی دارند با هم همکاری و همفکری و مشارکت داشته باشند بهتر و سریعتر میتوانند در رفع این مشکلات اقدام کنند.
مرتضوی افزود:در بحث پیشگیری از وقوع جرم، هیچ دستگاه، سازمان و نهادی را نمیتوان پیدا کرد که وظیفه پیشگیری نداشته باشد همه نهادها از نهاد خانواده گرفته تا تمام سازمانها، وظیفه و تکلیف پیشگیری دارند و باید در این امر مشارکت و همکاری کنند.
وی ادامه داد: تامین حقوق عامه وظیفه قوه قضاییه بهتنهایی نیست یعنی نمیتواند این کار را انجام دهد بحث محیط زیست، منابع طبیعی، زمینخواری، کوه خواری، دریا خواری، جرایم اقتصادی و مفاسد اجتماعی اداری است که دامنه آن بسیار وسیع است و این وظیفه آحاد مردم است که باید وظایفشان را بهموقع و مناسب انجام دهند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی گفت: امروزه عدالت کیفری فقط برای جرایم سنگین، خشن و سخت جواب میدهد و برای جرایم سبک و کم اهمیت نباید به سراغ عدالت کیفری رفت بلکه باید به سراغ عدالت ترمیمی رفت تا بتوان به فرد و خانواده کمک کرد بنابراین باید زندان و اصلاحات هدفمند باشد از این رو ما الان به شهر ترمیمی، دانشگاه ترمیمی، کلانتری ترمیمی، پاسگاه ترمیمی و قضای ترمیمی نیاز داریم.
نظر شما