تجارت؛ بهانه آنکارا برای آشتی با اعراب و نجات از رکود اقتصادی

تهران - ایرنا - نشست وزرای کمیته دائمی همکاری‌های اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی(Comcec) در استانبول بهانه‌ای شد تا آنکارا ضمن دعوت از ولیعهد ابوظبی برای پایان‌دادن به یک دهه اختلاف، تجارت را بهانه‌ای برای مصالحه با کشورهای عربی قرار دهد و در عین حال بتواند از رکود اقتصادی رهایی یابد.

به گزارش ایرنا، استانبول روزهای ۲۴ و ۲۵ نوامبر(چهارشنبه و پنجشنبه گذشته سوم و چهارم آذر) میزبان وزرای کشورهای عضو در سی و هفتمین نشست کمیته دائمی همکاری‌های اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی بود.

تجارت؛ بهانه آنکارا برای آشتی با اعراب و نجات از رکود اقتصادی

در سفر روز چهارشنبه «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی به آنکارا که به دعوت رئیس جمهوری ترکیه انجام شد، دو طرف توافق‌نامه‌های تجاری و اقتصادی متعددی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار امضا کردند.

علاوه بر امارات ، عربستان هم وزیر بازرگانی خود را به آنکارا فرستاد . «ماجد القصبی» وزیر بازرگانی عربستان سعودی در سفر به استانبول که به منظور شرکت در سی و هفتمین نشست وزرای کمیته دائمی همکاری‌های اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی صورت گرفت، با فواد اکتای معاون رئیس جمهوری ترکیه و نیز «محمد موش» همتای ترک خود دیدار و گفت و گو کرد.

در این گفت و گوها،‌طرفین روابط دو کشور بویژه در بخش اقتصادی و تجارت را بررسی کردند.

این نشست و میزبانی استانبول از اعراب عضو سازمان همکاری اسلامی در حالی صورت می‌گیرد که ارزش لیر ترکیه به شدت کاهش یافته است. واحد پول ترکیه امسال ۴۵ درصد از ارزش خود را از دست داده است که حدود نیمی از این ضرر در دو هفته گذشته بوده است.

عبدالغنی علی الزبیدی کارشناس عرب در حوزه مسائل سیاسی و نظامی در خصوص دیدارهای وزیر بازرگانی عربستان با مقامات ترک نوشت: دو روز پس از دیدار اردوغان با محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی و سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری، «فوآد اوکتای» معاون رئیس جمهوری ترکیه، در دیدار «ماجد القصبی» وزیر بازرگانی عربستان، قراردادهای تجاری و اقتصادی بستند.

وزیر بازرگانی قطر نیز دیدارهای دوجانبه‌ای با همتایان ترک و سعودی خود در حاشیه این نشست داشت؛ در این دیدارها، مناسبات دو جانبه قطر با ترکیه و عربستان سعودی در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری و راه‌های توسعه آن مورد بررسی قرار گرفت.

تجارت؛ بهانه آنکارا برای آشتی با اعراب و نجات از رکود اقتصادی

سیاست یک بام و دو هوای اردوغان در قبال صهیونیست‌ها

رئیس جمهوری ترکیه در پیام خود به سی و هفتمین نشست وزرای کمیته دائمی همکاری‌های اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی همچنین در خصوص شهرک‌سازی صهیونیست‌ها در اراضی اشغالی موضع گرفت؛ موضعی درست در نقطه مقابل اظهارات چندی پیش او در گفت و گوی تلفنی‌اش با همتای اسرائیلی‌اش.

رئیس جمهوری ترکیه و «اسحاق هرتسوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی پنجشنبه دو هفته پیش با یکدیگر تلفنی گفت و گو کردند. تماسی که در آن اردوغان بر اهمیت روابط ترکیه و اسرائیل برای امنیت و ثبات در خاورمیانه و نیز لزوم برقراری فرهنگ صلح، مدارا و همزیستی در منطقه تاکید کرده است.

اما اردوغان این بار با چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای با انتقاد ازشهرک‌سازی‌های غیرقانونی اسرائیل اذعان داشت: ما باید سیاست‌های اسرائیل در راستای شهرک‌سازی غیرقانونی، تخریب، کوچ اجباری، مصادره و تخلیه در قدس شرقی و کرانه باختری را متوقف کنیم.

تجارت؛ بهانه آنکارا برای آشتی با اعراب و نجات از رکود اقتصادی

رئیس جمهوری ترکیه این را هم گفت که مصمم به ادامه حمایت از مسئله فلسطین هستیم و خطاب به حاضران در نشست تاکید کرد به عنوان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی باید از تمامی اقداماتی که موجب کم اهمیت شدن مساله فلسطین می‌شود، دوری کنیم.

سازمان همکاری اسلامی در سال ۱۹۶۹ تاسیس شد؛ نام این سازمان از زمان تاسیس تا سال ۲۰۱۱ سازمان کنفرانس اسلامی بود سپس به سازمان همکاری اسلامی تغییر یافت. ۵۷ کشور عضو دائم و ۵ کشور عضو ناظر سازمان همکاری اسلامی هستند و کمیته دائمی همکاری­های اقتصادی و تجاری سازمان همکاری اسلامی موسوم به «کومسک» به عنوان یکی از کمیته‌های تخصصی سازمان از جمله مهم­ترین نهادها در جهان اسلام محسوب می‌شود.

نشست سران سازمان همکاری اسلامی هر ۳ سال یک بار و در پایتخت یکی از کشورهای اسلامی عضو برگزار می‌شود. کشورهایی که این کنفرانس را برگزار می‌کنند به مدت سه سال ریاست آن را بر عهده می‌گیرند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha