به گزارش ایرنا دکتر آرش رشیدی روز دوشنبه در جلسه کارگروه بهداشت و سلامت جامعه با اشاره به اینکه اکثر مردم در سن جوانی به فشار خون بالا مبتلا هستند اظهار داشت: برای پیشگیری از ابتلا به فشار خون چند راهکار ساده است که مردم به دلیل عادت های غلط این راهکارها را بکار نمی گیرند و این مهم باعث شده فشار خون به عنوان یکی از شایع ترین بیمارها در بانه دامن گیر اکثر افراد شود.
وی اضافه کرد: آقایان تا زمانی که نیاز شدید به درمان نداشته باشند به مراکز بهداشتی مراجعه نمی کنند و اکثرا پشت میز هستند و تحرک ندارند و به بیمارهای مختلف گرفتار می شوند.
وی با بیان اینکه تلاش می شود تا ماه آینده ۸۰ درصد جمعیت شهرستان در مقابله با ویروس کرونا واکسینه شوند افزود: اکنون شهرستان بانه در وضعیت زرد کرونایی قرار گرفته و آمار بستری بیماران کرونایی در بیمارستان کاهش یافته است.
رشیدی ادامه داد: در ۲ ماه اخیر بخش کرونای بیمارستان های رازی و صلاح الدین ایوبی فعال بود که به دلیل کاهش بستری بیماران بخش کرونای بیمارستان صلاح الدین ایوبی غیر فعال شده و به بیماران عادی اختصاص یافته در صورت نیاز این بخش در اختیار بیماران کرونایی قرار می گیرد.
شهرداری بانه گزارشی از جمع آوری سگ های ولگرد ارائه نداد
رییس شبکه بهداشت و درمان نیز گفت: علارغم پیگیری های مکرر تاکنون شهرداری بانه گزارشی در زمینه زنده گیری و جمع آوری سگ های ولگرد در شهر ارائه نداده و این معضل همچنان وجود دارد و حضور سگ های ولگرد جان شهروندان را تهدید می کند.
محمد علی مسلمی ادامه داد: تاکنون ۱۷۱ هزار ۴۱۰ دز واکسن کرونا در شهرستان بانه تزریق شده که ۹۵ هزار و ۴۷۵ دز نوبت اول، ۷۵ هزار و ۵۵ دز نوبت دوم و ۶۸۰ دز در نوبت سوم تزریق شده است.
وی با اشاره به پوشش واکسیناسیون در بانه گفت: واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال نوبت اول ۸۴ درصد، بالای ۵۰ در نوبت اول ۸۴ درصد و نوبت دوم ۷۷ درصد، بالای ۱۸ سال نوبت اول ۷۶ و نوبت دوم ۶۰ درصد و افراد ۱۲ سال تا ۱۸ سال ۷۲ درصد نوبت اول و ۴۹ درصد واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.
مسلمی ادامه داد: واکسیناسیون مادران باردار نیز در ۲ ماه اخیر آغاز شده که تاکنون ۸۲ درصد مادران باردار واکسن نوبت اول و ۲۵ درصد واکسن نوبت را دریافت کردند.
این مسوول با بیان اینکه همه مردم به مراکز واکسیناسیون دسترسی دارند اظهار داشت: واکسیناسیون در ۶۱ خانه بهداشت روستای و تمام مراکز بهداشتی شهری و روستایی، پایگاه های سلامت، ۲ مرکز تجمیعی و یک مرکز خودروی واکسیناسیون انجام می شود و علاوه بر این اکیپ های سیار برای بیماران زمین گیر و محلات حاشیه ای خدمات واکسیناسیون ارائه می دهند.
وی ادامه داد: از ابتدای آذر ماه نیز در روستاها واکسیناسیون به خانه به خانه انجام می شود علارغم همه تلاش ها جمعیت روستایی ۷۵ درصدی مردم واکسینه شدند اما در تعدادی از روستاها تبلیغات منفی علیه واکسیناسیون توسط افراد با نفوذ انجام می شود که باید بخشداری ها در این زمینه همکاری کنند.
مسلمی با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون دانش آموزان از میانگین استانی کمتر است گفت: باتوجه به دستورالعمل های جدید افرادی که کارت واکسیناسیون نداشته باشند اجازه فعالیت در اماکن عمومی و اصناف ندارد و همچنین کارمندانی که کارت واکسیناسیون نداشته باشند اجازه فعالیت در محل کار خود را ندارد.
وی اضافه کرد: براساس دستور العمل باید ادارات رابط سلامت خود را به شبکه بهداشت معرفی کنند که تاکنون تنها شرکت برق در این زمینه اقدام کرده که باید ادارات در این زمینه اقدام کنند.
رییس مرکز بهداشت یادآور شد: ادارات بالای ۵۰ نفر کارمند باید کمیته ای با عنوان کمیته سلامت کارکنان تشکیل دهند و رابط سلامت معرفی کنند و پیگیر امور سلامت همکاران شوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه میزان نمک خبازهای بانه بیشتر از استانداردها است گفت: ۱۶۶ نمونه میزان نمک خبازهای بررسی شده که میزان نمک ۱۶۴ واحد از این خبازهای بیشتر از استانداردهای تعریف شده است.
وی افزود: تاکنون ۳۵ مورد از خبازهای متخلف به مراجع قضایی معرفی شده و آموزش ها لازم به خبازهای داده شده اما مشکل همچنان ادامه دارد.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما