عبدالله مرتضوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۶۷ اثر در بخش های سرود، نماهنگ، تئاتر خلاق خیابانی، گرافیک، نمایشگاههای عکس و پوستر، نمایشنامهنویسی صحنه ای، طرح و ایده خیابانی با موضوع ایثار و شهادت به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.
وی افزود: پس از داوری ۴۶۷ اثر واصله به دبیرخانه این جشنواره، ۷۸ اثر به انتخاب هیات داوران به عنوان آثار برگزیده معرفی می شود.
مرتضوی با بیان اینکه گروههای برگزیده تئاتر مکلف به اجرای زنده در مراسم و برنامه های مدنظر دبیرخانه جشنواره هستند و داوری نهایی در این اجراها انجام میشود، ادامه داد: در مجموع هفت گروه به مرحله پایانی راه می یابد.
وی با بیان اینکه آثار در ۲ بخش ویژه جشنواره مورد داوری قرار می گیرند، گفت: شعر، ترانه، آهنگسازی،تنظیم، اجرای گروهی و تک خوانی در یک بخش و بخش کلیپ تصویری آثار در بخش مجزا داوری شده است.
به گفته مرتضوی، برای برگزیدگان تایپوگرافی و حروف نگاری، پوستر ویژه ۱۵خرداد، پوستر ویژه وزیران شهید، پوستر ویژه شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت با نظر هیات داوران به تفکیک برای نفرات اول جوایز ریالی در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: بخش نمایشگاه عکس و پوستر این بخش غیررقابتی است.
دبیر نخستین جشنواره فرهنگی و هنری ایثار با بیان اینکه سه اثر برگزیده که به صورت ویژه برای این جشنواره تولید شده مورد حمایت قرار می گیرد و قرارداد حرفهای با صاحبان تولید اثر منعقد می شود، یادآور شد: دبیرخانه جشنواره مجاز است از آثار ارسالی در تبلیغات و برنامههای جشنواره استفاده کند.
مرتضوی خاطرنشان کرد: اجرا گروهای تئاتر خیابانی با توجه به شرایط اقلیمی و ابلاغی از طرف ستاد کرونا به صورت زنده و در شهرستان های استان انجام می شود.
وی با بیان اینکه هر گروه مکلف به پنج اجرای عمومی در محل های مشخص شده توسط دبیرخانه است و براساس برآورد، دبیرخانه کمک هزینه اجرای گروه های نمایشی را پرداخت می کند، گفت: دبیرخانه با توجه به نظر داوران در این بخش به کارگردانان برگزیده و همچنین نفرات اول بازیگری زن و مرد، نویسندگی، موسیقی نمایش، طراحی صحنه و بروشور به تفکیک جوایز نقدی اهدا می کند.
مرتضوی با اشاره به اهدا جوایز به نفرات دوم، سوم و قابل تقدیر ادامه داد: در مجموع به پنج گروه پذیرفته شده با نظر دبیرخانه و براساس معیارهای فنی کمک هزینه پرداخت می شود.
نظر شما