به گزارش خبرنگار ایرنا، مسلم نوروزی روز پنجشنبه در مراسم تجلیل از مربیان مرکز "توانبخشی اوتیسم افق" گنبدکاووس اظهارداشت: بیماران مبتلا به اوتیسم برخلاف نگاه عامه مردم که آنها را عقب مانده ذهنی میدانند، افرادی پیش فعال هستند که دارای اختلالات رفتاری بوده و توانایی برقراری ارتباط با دیگران را به سبب نداشتن تمرکز لازم ندارند و بیماری آنها بدون استفاده دارویی با انجام برخی اقدامات گفتار و رفتار درمانی قابل درمان است.
وی گفت: در استان گلستان تنها ۲ مرکز توانبخشی اوتیسم در گرگان و گنبدکاووس تحت نظارت بهزیستی فعالیت دارند که جوابگوی بیماران نیست و لازم است دولت با همراهی نیکوکاران مراکزی بیشتری در شهرهای مختلف این استان راهاندازی کند.
نوروزی بابیان اینکه گلستان از استانهای با شیوع بالای معلولیت است، اضافه کرد: ایجاد زیرساختهای سخت و نرم افزاری لازم برای ارائه خدمات به این قشر ضروری است و اکنون بخش قابل توجهی از معلولان از دریافت خدمات محروم هستند.
به گفته وی، فقط در شهرستان ۳۷۵ هزار نفری گنبدکاووس بیش از چهار هزار معلول شناسایی شدند که نیمی از آنها از بهزیستی خدمات دریافت میکنند.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با قدردانی از تلاش بهزیستی و مربیان مراکز توانبخشی برای ارائه خدمات به معلولان و جامعه هدف، گفت: در شرایطی که تامین هزینههای زندگی بسیار سخت شده خانوادههای دارای معلول که بیشتر آنها فاقد شغل یا منبع درآمد خاصی هستند، باید مورد توجه و حمایت بیشتر دولت قرار بگیرند.
امانقلیچ شادمهر افزود: مجلس پیگیر رفع مسائل و مشکلات مددجویان بهزیستی است و قرار است در آیندهای نزدیک یک مدرسه ویژه دانش آموزان اوتیسم در گنبدکاووس احداث شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار گنبدکاووس نیز با تاکید برضرورت توجه بیشتر به افراد معلول و خانواده آنان، گفت: دولت به تنهایی قادر به حمایت همه جانبه از این قشر نیست و باید از ظرفیت نیکوکاران و تشکلهای مردم نهاد استفاده شود.
فرزانه جعفری، تعلیم و تربیت افراد دارای اختلالات گفتاری و رفتاری را بسیار سخت دانست و گفت: در زمان شیوع کرونا که بیشتر مدارس تعطیل شدند، خانوادهها به سختی امر تعلیم و تربیت پی بردند با این حال کار در مراکز توانبخشی بسیار سختتر است.
نظر شما