به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، پشت سرگذاشتن دهه نخست آذر ماه شور و هیجان تپش رویدادها و جشنوارههای مختلف تئاتری کشور از چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک نوجوان و سومین جشنواره تئاتر ملی سردار آسمانی را نه تنها به گوش اهالی تئاتر که به تمام شیفتگان و دلدادگان هنرهای نمایشی کشور میرساند.
جشنوارههایی که بعد از دو سال وقفه به سبب شیوع کرونا با آرامتر شدن شرایط بار دیگر امید میرود تا با همان شور و حال سابق برگزار شوند.
در این میان تلاش مسئولان و متولیان تئاتر کشور جهت افزایش بودجه این هنر در راستای تحقق عدالت فرهنگی و افزایش دامنه و ضریب نفوذ این هنر جریانساز میان عموم مردن به ویژه در استانها و شهرستانها از دیگر دغدغههایی است که به جد توسط مدیران فرهنگ و هنر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور هنری وزارتخانه در دست پیگیری است و طی همین ایام اخبار خوش از طریق فضای رسانهای به گوش هنرمندان و اهالی این هنر رسیده است.
بر همین اساس از مهمترین تیتر اخبار حوزه هنرهای نمایشی از ۸ تا ۱۲ آذر ماه میتوان به اعلام نتیجه ارزیابی مرحله دوم «آثار تازه» دیگرگونههای اجرایی جشنواره تئاتر فجر، افزوده شدن یک بخش به جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، اعلام آخرین مهلت ضور در بخش فراگیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، برگزاری نخستین مستر کلاس بازیگری توسط استاد علی نصیریان، معرفی مدیران بخشهای سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی، انتشار فراخوان دومین جشنواره تئاتر کاغذی، حکایت آشنای با هم بودن، مقاومت و پیروزی در هدیه سحرآمیز و تماشای رایگان نمایش مهمانسرای دو دنیا اشاره کرد.
اعلام نتیجه ارزیابی مرحله دوم «آثار تازه» دیگرگونههای اجرایی جشنواره تئاتر فجر
هیات انتخاب بخش دیگرگونههای اجرایی چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر متشکل از امیر راد، سعید بهنام و محمد سایبانی، پس از بررسی۴۰ اثر متقاضی حضور در این بخش، در مرحله اول ۲۶ اثر و در مرحله دوم پس از گفتوگو با صاحبان آثار درباره تولید و ارائه، ۱۲ اثر را برای حضور در مرحله نهایی انتخاب و معرفی کردند.
بر این اساس نمایشهای به سیاهی و سپیدی اثر آرش رضایی، بیزمان به کارگردانی پروین هادینیا، بیم و بام کاری از مهدی ملکی، تخمیر اثر رضا غیور، دگردیسی شاعرانه یک گیشا به کارگردانی عیسی صادقی، روبسپیر کاری از حامد اصغرزاده، رها اثر مهیار جوادیها، سایکوسیس (خود) به کارگردانی حسین قاسمیهنر، قنبرعلی کاری از آرمان قنبری، مادر هزار ساله اثر لیلی عاج، مرغ سرکنده به کارگردانی علی محمدی و هفت تا نهونیم کاری از مریم خلیلی به عنوان آثارنهایی این بخش معرفی شدند.
کارگردانهای آثار معرفی شده باید تا تاریخ نهم دی اثر کامل خود را برای حضور در مرحله نهایی انتخاب، به دبیرخانه جشنواره ارائه کنند.
چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر از ۱۰ بهمن سال جاری به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار میشود.
افزوده شدن یک بخش به جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان
تئاتر با اجرای کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال از بخشهای تازه بیستوهفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان است که فرصتی به منظور دیده و ارزیابی شدن فعالیت معلمان، اساتید و کودکان و نوجوانانی که در تولید آثار نمایشی فعالیت دارند، ایجاد خواهد کرد.
آخرین مهلت دریافت فیلمهای این بخش ۱۶ آذر ماه است. عوامل اجرایی روی صحنه، همچون عروسکگردان، بازیگران باید در رده سنی زیر ١٨ سال باشند اما ممنوعیتی بابت سن و سال کارگردان، نویسنده و دیگر عوامل نمایش نیست و این امکان وجود دارد که این افراد حرفهای نیز باشند.
تمام گونههای نمایشی همچون عروسکی، خیابانی و صحنهای که از اول مهر ١٣٩٨ تا پایان شهریور برای گروه سنی کودک و نوجوان تولید شدهاند، در صورتیکه حتی اجرای عمومی نداشته باشند، میتوانند متقاضی شرکت در این بخش از جشنواره باشند.
اعلام آخرین مهلت ضور در بخش فراگیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان
بخش فراگیر بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با رویکرد افزایش مشارکت هنرمندان با نیازهای خاص در تولید و عرضه آثار نمایشی یکی از قسمتهای تازه با نگاه خاص دبیرخانه جشنواره است که افراد متقاضی شرکت در این بخش میتوانند تا ۱۶ آذرماه ۱۴۰۰ درخواست خود را در بخش ویژه جشنواره تئاترکودک و نوجوان در سایت ایران تئاتر به نشانی www.theater.ir به ثبت برسانند.
با ارزیابی آثارارائه شده در این بخش ۳نمایش جهت اجرا به شکل غیر رقابتی در جشنواره انتخاب خواهند شد.
گروههای متقاضی بخش «تئاتر همراه افراد با نیازهای ویژه» پس از تاریخ مذکور امکان ثبت درخواستشان در سایت جشنواره را نخواهند داشت.
بیست و هفتمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان، به دبیری امیر مشهدیعباس اسفندماه سال جاری در استان همدان برگزار خواهد شد.
برگزاری نخستین مستر کلاس بازیگری توسط استاد علی نصیریان
آکادمی یونیتک باشگاه آموزشهای الکترونیکی کمیسیون ملی یونسکو نخستین مستر کلاس استاد علی نصیریان را برگزار میکند.
نخستین مستر کلاس استاد علی نصیریان در قالب وبینار آنلاین طبیعت خلاق در بازیگری و نمایش (همان چیزی که در وجود ماست و باید کشف شود) توسط آکادمی یونیتک باشگاه آموزشهای الکترونیکی کمیسیون ملی یونسکو در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آذرماه برگزار میشود.
این مسترکلاس در ۳ جلسه ۹۰ دقیقهای و از ساعت ۲۰ الی ۲۱:۳۰ در محیط اسکایروم میزبان علاقهمندان، دانشجویان و فعالان و مخاطبان پیگیر عرصه تئاتر خواهد بود.
در توضیح این وبینار آمده است: وبینار آنلاین طبیعت خلاق در بازیگری و نمایش (همان چیزی که در وجود ماست و باید کشف شود) یکی از دوره های مناسب برای افرادی که علاقهمند به نمایش و بازیگری هستند، خواهد بود. در این وبینار به کمک استاد علی نصیریان با طراحی بازیگری و نمایش و رمز و راز این رشته آشنا خواهید شد.
علی نصیریان متولد ۱۵ بهمن ۱۳۱۳ در تهران است. وی در سال ۱۳۳۵ جایزه نخستین مسابقه نمایشنامهنویسی را برای نمایش بلبل سرگشته دریافت کرد. فیلم گاو ساخته داریوش مهرجویی نخستین فعالیت بازیگری او در سینما بود. نصیریان در سال ۱۳۶۲ نقش قاضی شارح را در سریال سربداران بازی کرد؛ نقشی که بین تمام نقشهایش تا آن تاریخ منحصر به فرد بود.
سرایدار، آقای هالو، پستچی، جاده های سرد، کفشهای میرزا نوروز، شیر سنگی، ناخدا خورشید، بوی پیراهن یوسف، هزاردستان، شهرزاد و میوه ممنوعه از آثار قابل توجه و ماندگار وی به شمار میآیند. نصیریان در سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایرانی در رشتهٔ بازیگری تئاتر و سینما معرفی شد.
معرفی مدیران بخشهای سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی
سیدوحید فخرموسوی دبیر سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی پژمان شاهوردی، شهرام احمدزاده و مهدی طهماسبی را به ترتیب به عنوان مدیران بخشهای تئاتر خیابانی، نمایشنامه نویسی و رادیو تئاتر معرفی کرد.
سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان دی ماه سال جاری با دبیری سیدوحید فخرموسوی در کرمان برگزار خواهد شد.
علاقمندان و هنرمندان تئاتر کشور می توانند جهت مطالعه فراخوان، دریافت فرم حضور و کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه رسمی اطلاع رسانی انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به نشانی revayattheater.com مراجه کنند.
انتشار فراخوان دومین جشنواره تئاتر کاغذی
حسین عالمبخش رئیس پردیس تئاتر تهران و دبیر دومین جشنواره تئاتر کاغذی درباره برگزاری این جشنواره گفت: در روز اول آذر ماه ۱۴۰۰ با رونمایی از پوستر جشنواره با حضور داوران متشکل از اردشیر صالحپور رئیس یونیمای مبارک، شهرام کرمی مدیر فرهنگی هنری شهرداری منطقه ۵، حامد زحمتکش مدیر اجرایی دفتر هنرهای نمایشی کاربردی جهاد دانشگاهی، نیما بیگلریان مسئول هنرهای نمایشی حوزه هنری استان تهران، ساغر لطفینژاد کارشناس مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، فهیمه میرزا حسینی عضو هیات علمی دانشگاه هنر و عضو هیات مدیره یونیمای ایران، دومین جشنواره مجازی تئاتر کاغذی رسما آغاز شد.
در پی برگزاری موفق دور نخست تصمیم بر این شد تا دومین دوره جشنواره را ویژه کودکان و نوجوانان به همراه خانواده ها، معلمان و مربیان با محورهایی نظیر آیین اقوام ایرانی، اخلاق مداری، مهربانی، قصص کهن ایرانی، اصلاح الگوی مصرف، کرونا را شکست میدهیم و خاطرات مدرسه برگزار کنیم.
علاقهمندان میتوانند فراخوان این جشنواره را در پورتال پردیس تئاتر تهران مطالعه و بر اساس دستور العمل های آن اقدام به تهیه فیلم از آثار خود کنند. علاقهمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند پس از مطالعه فراخوان در پورتال پردیس تئاتر تهران و تهیه فیلم بر اساس محورها و شرایط اعلام شده حداکثر تا تاریخ ۲۰ دی آثار تولیدی خود را ارسال کنند.
حکایت آشنای با هم بودن، مقاومت و پیروزی در هدیه سحرآمیز
همزمان با پایان یافتن کار بازسازی، نوسازی و بهسازی تالار هنر نمایش هدیه سحرآمیز نوشته حمزه اقبالی و به کارگردانی مهدی خجستگی از ١٠ آذرماه با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی در تالار هنر به صحنه رفت.
این نمایش که ویژه مخاطبان کودک و نوجوان طراحی شده است، داستان همسایگانی را روایت میکند که با صلح و صفا در کنار هم زندگی میکنند و به کشاورزی مشغول هستند تا اینکه یک روز کلاغی به مزرعه آنها حمله میکند و...
علیرضا نامدار، پیمان کلانتری، سمانه دلیر، فاطمه فرکی و سونیا آرام بازیگران نمایش هدیه سحرآمیز هستند. همچنین نیما فاضلی، کیانا محمدی و محمد سعادتزاده کار عروسکگردانی را در این اثر نمایشی بر عهده دارند.
تماشای رایگان نمایش مهمانسرای دو دنیا
براساس اعلام تهیه کننده نمایش مهمانسرای دو دنیا، این اثر هنری از ۸ تا ۱۲ آذر ماه کلیه عواید مالی خود را به خیریه تقدیم خواهد کرد.
افرادی که به دلیل مشکل مالی نمیتوانند این اثر را تماشا کنند، میتوانند با مراجعه به صفحه اینستاگرامی نمایش همچنین گیشه تماشاخانه شانو، بلیت رایگان دریافت کرده و به تماشای مهمانسرای دو دنیا بنشینند.
مهمانسرای دو دنیا نوشته اریک آمانوئل اشمیت به کارگردانی ایمان خرقانی و تهیه کنندگی پیمان چراغی از یکم آذر ساعت ۱۹ در تماشاخانه شانو روی صحنه رفته است.
فرزاد دشتی، محمد رضایی، مهربان خداوردی، حمیده دهقان نیری، عیسی محمدی، فریماه قاسمی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه داستان مهمانسرای دو دنیا آمده است: بین قبل از من و بعد از من یه اتفاقی افتاده، من تو این فاصله وجود داشتم...
نظر شما