مهندس پژمان شهابی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کشت و کار غلات در اراضی آبی به صورت عادی طبق تقویم انجام می شود اما به علت نبود بارندگی هنوز دیمکاران این استان در این خصوص فعالیتی نداشته اند.
وی افزود: کشاورزان با تامین بذر مورد نیاز آمادگی داشته باشند تا در صورت اعلام بارش باران قبل از آن محصول خود را کشت کنند.
شهابی اظهار داشت: خشکه کاری غلات نیز در آخرین تاریخ کشت انجام می شود اگر کشاورزان از هم اینک اقدام به این نوع کشت کنند با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
وی گفت: در این نوع کشت اراضی دارای کلوخ های بزرگی خواهد شد که ریز کردن آن برای کشاورزی صرفه اقتصادی نخواهد داشت و همچنین موجب فرسایش بادی می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: کشاورزان در روزهای پایانی تقویم کشت می توانند کشت انتظاری نیز انجام دهند که در این روش نیز با خشکه کاری انجام می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان دارای اراضی آبی هماینک مشغول آمادهسازی اراضی خود برای کشت پاییزه غلات و دانه های روغنی هستند که پیش بینی می شود سطح کاشت این محصولات به دلیل افزایش احتمالی نرخ خرید تضمینی بیشتر شود.
شهابی اظهار داشت: قیمت خرید تضمینی گندم به ازای هر کیلوگرم ۷۵ هزار ریال، دانه روغنی کلزا ۱۵۰ هزار ریال و کاملینا ۱۶۵ هزار ریال است.
وی قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم در سال زراعی گذشته را به ازای هر کیلوگرم ۵۰ هزار ریال بود افزود: گندمکاران استان در سال گذشته ۱۱۲ هزار تن محصول از کشتزارها برداشت کردند که این میزان نسبت به سال گذشته ۶۰ درصد کاهش داشت که کمتر از ۲۰ هزار تن تحویل سیلوهای دولتی دادند.
شهابی دلیل کاهش تولید گندم در استان را خشکسالی، نبود بارش موثر و سرمازدگی عنوان کرد و اظهار داشت: کشاورزان پارسال در سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار اراضی دیم گندم کشت کرده بودند، پیش بینی می شود امسال نیز در این میزان سطح گندم کشت کنند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.
نظر شما