به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دبیرکل شورای عالی عتف توضیح داد: این نمایشگاه از تاریخ ۲۳ تا ۲۶ آذر ماه امسال، همزمان با بیست و دومین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار» و نهمین نمایشگاه «تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» در سالن ۷ نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار میشود.
غلامحسین رحیمی شعرباف افزود: نمایشگاه تستا ۱۴۰۰ با مشارکت دبیرخانه شورای عالی عتف، مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار می شود.
وی اضافه کرد: در نمایشگاه امسال وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت جهاد کشاورزی بصورت دستگاهی حضور خواهند داشت و مجموعه نیازهای سازمان ها و شرکت های تابعه را بصورت یکپارچه ارائه خواهند داد. همچنین پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت، پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و پژوهشگاه نیرو مجموعه نیازهای دستگاه های اجرایی مربوطه، به ترتیب وزارت نفت، سازمان انرژی اتمی و وزارت نیرو، را به فناوران و شرکت های دانش بنیان عرضه خواهند نمود. به گفته شعرباف با توجه به اهمیت حمایت و تأمین مالی از تفاهم نامه های منعقد شده بین عرضه و تقاضا، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با هدف پشتیبانی مالی در نمایشگاه حضور خواهد داشت.
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دبیرخانه شورای عالی عتف نیز در راستای اجرای فرمایشات رهبر معظم انقلاب و همچنین انجام وظایف خود از سال ۹۷ به برگزاری نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) اقدام کرده است.
رحیمی شعرباف به برگزاری اولین نمایشگاه تستا اشاره کرد و گفت: در سال حمایت از کالای ایرانی، به منظور شناخت و استفاده از قابلیت ها و ظرفیت های فنی و تخصصی صنعتگران داخل کشور در زمینه تولید و ساخت مواد، قطعات، تجهیزات و سیستمهای مورد نیاز داخلی کشور، اولین دوره نمایشگاه تستا با همکاری دبیرخانه شورای عالی عتف و مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاستجمهوری، همزمان با نوزدهمین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار» و ششمین نمایشگاه «تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» برگزار شد.
به گفته وی، در اولین نمایشگاه تستا، ۹۰۰ تقاضای فناورانه از سوی ۷۰ سازمان و شرکت ارایه شد که در نهایت منجر به انعقاد ۸۹ تفاهمنامه همکاری مابین ارایهدهندگان نیازمندی و شرکتهای فناور شد.
رحیمی خاطرنشان کرد: پس از برگزاری نمایشگاه تستا در دی ماه ۹۷ که در سطح ملی اولین تجربه در کشور بوده است در سال ۱۳۹۸ نیز دبیرخانه شورای عالی عتف در سالی که با عنوان «رونق تولید» نامگذاری شده به برگزاری دومین دوره نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) از ۲۶ تا ۲۹ آذر همان سال همزمان با بیستمین نمایشگاه «دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار» و هفتمین نمایشگاه «تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران»، در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران اقدام کرد.
دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت:در دومین دوره از نمایشگاه ۸۵ سازمان و شرکت در قالب ۳ نهاد شهرداری تهران، صندوق نوآوری و شکوفایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور داشتند که در مجموع بیش از ۶۰۰ نیاز فناورانه خود را در قالب مواد، قطعات، تجهیزات و سیستمهای مورد نیاز خود ارائه دادند.
وی تاکید کرد: تمامی دستگاه های مشمول موظف هستند مشکلات و نیازهای فناورانه خود را به همراه اهداف، نتایج مورد انتظار، استانداردها، ویژگیهای مورد نظر و نحوه تأمین منابع مالی لازم از طریق سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) مستقر در دبیرخانه شورای عای عتف، بهطور عام به فراخوان بگذارند.
رحیمی با بیان اینکه نمایشگاه ارایه نیازهای فناورانه، از نوع نمایشگاه هایی است که در دنیا با عنوان نمایشگاههای معکوس شناخته میشوند، گفت: نمایشگاههای معکوس، بر خلاف نمایشگاههای مرسوم که به عرضه محصولات، خدمات و توانمندیها اختصاص دارند، مبتنی بر تقاضای فناوری هستند و طی آن ظرفیتهای توسعه و نیازهای یک بخش خاص در قالب نمایشگاهی به فعالان، شرکتهای فناور و دانشبنیان، استارتآپ ها و متخصصان حوزه معرفی و از آنها خواسته میشود در یک بازه زمانی مشخص نوآوریها و فناوریهای خود را برای رفع نیازمندیهای اعلام شده یا چالشها و مسایل تبیین شده به برگزارکنندگان معرفی کنند.
وی تصریح کرد: در این نمایشگاهها شرکتهای متقاضی، ظرفیتهای توسعهای و نیازمندیهای فناورانه را مستند میکنند و آماده ارایه نیازمندیهای فناورانه خود به صاحبان فناوری میشوند، سپس مقدمات برگزاری یک رویداد چندروزه انجام میشود.
دبیرکل شورای عالی عتف درخصوص اهداف و اثرات برگزاری نمایشگاه تقاضا محور تستا توضیح داد: در نظر گرفتن تسهیلات و مشوقهای ویژه نمایشگاه جهت ارائه به طرفین عرضه و تقاضا، حضور صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و ۶ صندوق پژوهش و فناوری، در نظر گرفتن فضای مذاکرات B۲B و مدیریت انعقاد قراردادها، برگزاری رویدادهای Reverse pitch، حضور کارگزاران فناوری در حوزههای صنایع حاضر در نمایشگاه و دعوت به حضور از تمامی دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، پژوهشگاههای کشور و تمامی شرکت های دانش بنیان را میتوان از جمله مهم ترین ویژگیهای این نمایشگاه در سال ۱۳۹۸ دانست.
رحیمی در ادامه به سومین دوره نمایشگاه تستا اشاره و خاطرنشان کرد: در راستای اجراییسازی بخشنامه ۱۳۱۲۵۲ مورخ ۱۴ دی ماه ۱۳۹۸ ریاست جمهوری و با توجه به نتایج برگزاری ۲ دوره نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا) و در راستای رفع چالشهای شناسایی شده در زمینه برقراری ارتباط بین عرضه و تقاضای پژوهش و فناوری در بیست و ششمین جلسه شورای عالی عتف، مورخ ۱۶ تیرماه ۱۳۹۹ مقرر شد تا دبیرخانه شورای عالی عتف با همکاری دستگاههای اجرایی و با بهرهگیری از ظرفیت فناوری اطلاعات، نسبت به ایجاد سازوکاری جامع، مناسب، پویا، هوشمند و یکپارچه برای اطلاع از نیازمندیهای پژوهشی و فناورانه دستگاههای اجرایی و جهت دادن فعالیتهای تحقیقاتی و فناورانه کشور به سمت نیازمندیهای احصاء شده، اقدام کند و این ظرفیت را در قالب نمایشگاه دائمی و مقطعی تستا در اختیار ذینفعان قرار دهد.
نظر شما