سید علی وکیلی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بی توجهی به میزان مصرف دارو، مصرف خودسرانه، تداخل های دارویی، استفاده از دارو در تاریکی و حتی خوابآلودگی از عواملی است که منجر به مسمومیت دارویی در منزل میشود.
وی به بالابودن مصرف خودسرانه دارو در بجنورد اشاره کرد و افزود: یکی از رسالت های مهم داروخانه ها و داروسازان این است که هر دارویی بدون نسخه در اختیار بیمار قرار نگیرد اما گاهی با اصرار مردم ناچار به ارایه دارو هستند.
معاون غذا و داروی دانشکده علومپزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی خراسان شمالی تجویز بی رویه دارو را از عوامل انباشت در منازل عنوان کرد و گفت: هر چند که پزشکان معتقدند دارو به اندازه دوره درمان تجویز می شود ولی در موارد زیادی اینگونه نبوده و همین مورد موجب انباشت دارو در منازل می شود.
وی بیان کرد: آنچه که واضح است شرایط تجویز دارو در کشور نرمال نیست و پزشکان بخشی از این کلاف پیچیده را شامل می شوند و در موارد زیادی بیش از دوره درمان دارو تجویز می شود.
وکیلی ادامه داد: داروخانه ها نیز بر اساس دستورات سازمان غذا و دارو مجوز دریافت داروهای مرجوعی را ندارند چرا که هر دارویی نیاز به دما و مکان نگهداری دارد و در صورت پذیرفتن داروی مرجوعی امکان مسمومیت نیز بیش از این شرایط می شود.
وی افزود: با علم به اینکه هر دارویی نیاز به دمای و شرایط نگهداری خاص دارد، انباشت دارو در منزل امری بسیار اشتباه است که در بسیاری از خانواده های ایرانی رواج دارد.
معاون غذا و داروی دانشکده علومپزشکی و خدمات بهداشتیدرمانی خراسان شمالی فرهنگسازی در این زمینه را راهکاری دیگر برای مقابله با این پدیده انباشت بی رویه دارو در منازل عنوان کرد و گفت: باید در این زمینه اطلاع رسانی شود و مردم را از عواقب و خطرات این پدیده آگاه کنند.
وی بیان کرد: نگهداری انواع قرص و کپسول در یخچال به دلیل رطوبت بالایی که در آن وجود دارد، موجب زودتر فاسد شدن این داروها می شود.
شهرستان ۳۲۰ هزار نفری بجنورد مرکز خراسان شمالی در شمالشرق کشور است.
نظر شما