به گزارش ایرنا، عرفان بخشنده از هفت سالگی ویلچرنشین شد و از همان ابتدا علاقه زیادی برای ورود به ورزش داشت اما تفاوت ویلچر عادی با نوع طبی و ورزشی در کنار قیمت زیاد آن، مانع جدی ورود این نوجوان گنبدی به دنیای آرزوها بود.
بخت با او یار بود که یکی از مربیان کهنه کار ورزش جانبازان و معلولان گنبد، حرکات نمایشی او با ویلچر را در کنار خانه روستاییاش دید و همان اتفاق، عرفان را به تمرینات تیم بسکتبال با ویلچر گنبد کشاند.
نداشتن ویلچر مخصوص ورزش و مخالفت خانواده، مهمترین موانع ادامه حضور این نوجوان معلول گنبدی در بسکتبال با ویلچر بود اما کمی سرسختی و اصرار به پدر و مادر در نهایت دل آن ها را نرم کرد و از طرف دیگر، ویلچری که عبدالجلیل قرنجیک ملی پوش بسکتبال با ویلچر گنبد در اختیار او قرار داد، مسیر رسیدن عرفان به دروازه های پیشرفت در ورزش حرفه ای را هموار کرد.
او که هفته گذشته به همراه تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران مدال طلای مسابقات پاراآسیایی بحرین را به دست آورد، از جلسه اول تمرین با تیم بسکتبال با ویلچر گنبد به عنوان یکی از بهترین روزهای عمر خود یاد می کند: این اتفاق به قدری برایم جذاب است که انگار دیروز بود . همه جزییات این روز در ذهنم پررنگ و فراموش نشدنی است. نیم ساعت زودتر به سالن رفتم و با شور و اشتیاق زیادی که داشتم لباس تمرین را پوشیدم تا کم کم مربیان و بقیه بچه ها آمدند. در اولین جلسه آنقدر خوب بازی کردم که برای مسابقه استانی که قرار بود هفته بعد برگزار شود انتخاب شدم و خیلی زود در تیم جا افتادم.
بخشنده زمانی کوتاه پس از شروع تمرینات حرفه ای و در حالی که هنوز از ویلچر قرضی قرنجیک استفاده می کند به تیم ملی نوجوانان بسکتبال با ویلچر رسید و در ادامه روند رو به پیشرفتش برای اعزام به مسابقات پاراآسیایی بحرین انتخاب شد.
حالا این ورزشکار نوجوان گنبدی یکی از امیدهای آینده بسکتبال با ویلچر ایران است که بدون داشتن ویلچر شخصی و مخصوص ورزشی، آرزوهای بزرگی مانند درخشش در مسابقات پاراجهانی و پارالمپیک دارد.
قیمت حدود ۲۴۰ میلیون ریالی و ناتوانی در خرید، امکان تهیه ویلچر ورزشی را از این نوجوان دارای ضایعه نخاعی و ساکن روستای آققایه گنبد سلب کرده و ستاره آینده ورزش جانبازان و معلولان کشور باید با این نداری و کمبود بسازد و کماکان با ویلچر امانتی دوست ملی پوشش تمرین کند و مسابقه بدهد.
مربی سازنده و کاشف عرفان بخشنده به ایرنا گفت: جرقه نخست کشف استعداد عرفان با تسلط کامل وی در کنترل ویلچر و حرکات نماشی با این وسیله زده شد. در حال تردد از مسیر روستای آققایه بودم که حرکات یک پسربچه ریزنقش با ویلچر برایم جالب آمد و دقایقی به تماشای وی نشستم. این کودک با تسلط و سرعت بالا ویلچر خود را حرکت میداد و حتی چندین نوبت با بالا بردن چرخ جلو به حرکات نماشی روی آورده بود.
رحیم بشارت اظهارداشت: خیلی از معلولان علاقمند به بسکتبال ماهها طول میکشد تا نحوه کنترل و هدایت ویلچر هنگام بازی را فرا بگیرند و عدهای نیز به دلیل نداشتن تسلط بعد از مدتی از این رشته انصراف میدهند اما عرفان با وجود سن کم به خوبی بر این وسیله تسلط داشت و در اولین برخورد با وی در کنار خانه اش به این نکته مهم پی بردم و از او برای شرکت در تمرین تیم دعوت کردم.
وی ادامه داد: می دانستم که آینده این کودک در بسکتبال با ویلچر است اما با توجه به محبوبیت بالای والیبال در میان قوم ترکمن، خانواده اش مایل به فعالیت عرفان در والیبال نشسته بودند اما پس از چند بار گفت و گو از خواسته خود کوتاه آمدند و با حضور وی در بسکتبال موافقت کردند.
این مربی سازنده ورزش معلولان گنبد ادامه داد: عرفان با چند جلسه تمرین به مسابقات لیگ دسته دوم کشور اعزام شد و در ترکیب تیم روان کاران گلستان به عنوان بازیکن ثابت به میدان رفت و درخشش خود در ورزش جانبازان و معلولان کشور را آغاز کرد و در مدت کوتاهی به تیم ملی نوجوانان دعوت شد.
بشارت با اشاره به فرسودگی و قدیمی بودن مدل ویلچر خیلی از ورزشکاران گنبدی این رشته از مسوولان به ویژه شورای اسلامی شهر و شهرداری گنبدکاووس و اداره بهزیستی خواست از ورزشکاران جانباز و معلول حمایت کنند تا در آینده عرفانهای دیگری از مناطق محروم استان کشف شده و باعث افتخار ایران شوند.
عرفان بخشنده به همراه عبدالجلیل قرنجیک دیگر ورزشکار گنبدی عضو تیم لیگ برتری بسکتبال با ویلچر شهروند آمل است.
استان گلستان افتخارات ورزشی زیادی در رشتههای مختلف توسط ورزشکاران خود از جمله معلولان و جانبازان کسب کرده که بخش زیادی از این افتخارات مربوط به ورزشکاران مطرح گنبدکاووس در رشتههای والیبال نشسته مردان و زنان، بسکتبال باویلچر و دو و میدانی است.
گنبدکاووس ورزشکاران ملی پوش زیادی از جمله محمد نعمتی، آرش خرمالی و زهرا دانایی توس در رشته والیبال نشسته، فائزه دیبایی در رشته دو و میدانی معلولان و عبدالجلیل قرنجیک در رشته بسکتبال با ویلچر دارد.
طبق اعلام اداره ورزش و جوانان گنبدکاووس، هم اکنون پنج هزار ورزشکار بیمه شده در ۴۰ هیات ورزشی این شهرستان با ۳۷۵ هزار نفر جمعیت فعالیت دارند.
نظر شما