دو درخواست خانواده نمایش‌های آیینی و سنتی از وزیر فرهنگ

تهران- ایرنا- دبیر بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در مراسم اختتامیه این رویداد به نمایندگی از خانواده نمایش‌های ملی کشورمان دو درخواست هنرمندان این عرصه را به عنوان مطالبه‌ای ۲۰ ساله و امید به تحقق آن در دولت مردمی و انقلابی سیزدهم را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه داد.

به گزارش ایرنا، مراسم اختتامیه بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی شامگاه یکشنبه (۲۱ آذرماه) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون امور هنری وزارتخانه، محمود شالویی مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزراتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داود فتحعلی‌بیگی دبیر این رخداد و جمعی از هنرمندان پیشکسوت و فعالان حاضر در این جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.

دو درخواست خانواده نمایش‌های آیینی و سنتی از وزیر فرهنگ

میزبانی از ۹۶ نمایش از بین ۲۸۵ اثر متقاضی در جشنواره بیستم

داوود فتحعلی‌بیگی به‌عنوان دبیر بیستمین دوره این رویداد در آغاز سخنان خود ضمن خیرمقدم به تمامی حاضران و تقدیر و تشکر از فعالیت هنرمندان عرصه نمایش آیینی و سنتی که با حضور و همت آن‌ها شاهد برپایی جشنواره بیستم نمایش‌های آیینی و سنتی بودیم گفت: ماحصل این جشنواره از بین ۲۸۵ اثر متقاضی برای حضور در بخش‌های مختلف این رویداد، ۹۶ اثر در بخش‌های صحنه‌ای، میدانی، آیینی (شبیه‌خوانی و تعزیه)، معرکه‌های ایرانی، عروسک‌های سنتی، جوانه‌های ایران، نمایش‌های قهوه‌خانه و سیمنار بین‌المللی بود که طی روزهای ۱۴ تا ۲۱ آذر ماه به میزبانی تهران به مخاطبان و دوستداران آیین‌ها و سنن نمایش ملی ایران ارائه شد.

وی ادامه داد: در بخش آثار صحنه‌ای ۷۵ اثر به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت ۲۳ اثر مورد پذیرش قرار گرفت و شاهد دو نمایش میهمان در این بخش نیز بودیم. در بخش شبیه‌خوانی ۸ اثر تقاضای حضور داشتند که ۶ تعزیه به جشنواره راه پیدا کردند و یک گروه شبیه‌خوانی به‌عنوان میهمان در این دوره حضور داشتند. در بخش نمایش‌های آیینی و میدانی ۹۲ اثر نمایشی تقاضای حضور داشتند که درنهایت ۲۲ اثر به جشنواره راه پیدا کردند. در بخش عروسک‌های نمایشی نیز ۲۲ گروه تئاتری درخواست خود را به دبیرخانه ارسال کردند که جشنواره بیستم میزبان ۷ گروه عروسک‌های نمایشی بود.

دبیر بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی افزود: در بخش جوانه‌های نمایش ایرانی با ارسال ۵۸ درخواست میزبان ۲۲ گروه بودیم و در بخش نقالی که ۳۰ نقال تقاضای حضور در جشنواره را مطرح کردند درنهایت میزبان ۱۳ نقال از سراسر کشور بودیم. همچنین در بخش سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی ۸۵ مقاله به دست دبیرخانه رسید که در نهایت ۲۰ مقاله از پژوهشگران داخلی و ۹ مقاله از پژوهشگران خارجی برگزارکننده بخش سمینار بین‌المللی این دوره جشنواره بود. و در نهایت ۱۶ نمایش قهوه‌خانه‌ای و ۱۶ اثر تئاتری در فضای عمومی متروی تهران نیز دیگر آثار حاضر در جشنواره امسال را شامل می‌شدند.

دو درخواست خانواده نمایش‌های آیینی و سنتی از وزیر فرهنگ

تاسیس بنیاد ملی نمایش‌های آیینی و سنتی و حمایت از اجرای عمومی آثار جشنواره دو درخواست خانواده نمایش ایران از وزیر فرهنگ

به نمایندگی از طرف خانواده بزرگ نمایش آیینی و سنتی دو درخواست و خواهش از شما جناب آقای دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم دارم. نخست از شما می‌خواهم تا کانون نمایش‌های آیینی و سنتی را بیش‌از پیش دریابید و فعالیت‌های آن را مورد حمایت و تقویت قرار دهید تا آرزوی دیرین و ۲۰ ساله این کانون برای تشکیل بنیاد ملی نمایش‌های آیینی و سنتی با سه محور پژوهش، آموزش و آفرینش در دولت مردم و انقلابی سزدهم شکل عینی و اجذرایی پیدا کند.

دبیر بیستمین نمایش‌های آیینی و سنتی در ادامه تصریح کرد: دومین درخواست این جشنواره و هنرمندان حاضر در آن به این مسئله بازمی‌گردد تا شرایط اجرای عمومی تمامی آثار حاضر در بخش‌های متنوع و مختلف این جشنواره در سالن‌های تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور را در طی روزها و ماه‌های پیش رو فراهم کنید.

بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی بدهی به هنرمندان ندارد

خبر خوشی که آقای قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به من داد را به شما ابلاغ می‌کنم. آن که تا دو روز دیگر کمک‌هزینه تمامی گروه‌ها پرداخت خواهد شد و جشنواره بیستم نمایش‌های آیینی سنتی بدهی به هنرمندان نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی از سال ۱۳۶۸ با همت تعدادی از هنرمندان و فعالان این عرصه در راستای حفظ، معرفی، توسعه و اشاعه هنرهای نمایشی آیینی و سنتی پایه‌گذاری شد.  رویدادی که در گام‌های نخستین به شکل سالانه و از دوره چهارم به شکل دوسالانه برگزار شده و توانسته در کنار معرفی بخش مهمی از آیین‌ها و سنن‌ نمایش ایرانی در راستای معرفی هنرمندان پیش‌کسوت و فعالان جوان این عرصه به دامنه فعالیت‌های نمایش ایرانی و شکل گیری جریان تئاتر ملی سهمی به‌سزا داشته باشد.

این رویداد از دوره دوازدهم با محوریت تاکید بر معرفی نمایش‌های آیینی و سنتی ایران به دیگر نقاط جهان با برگزاری سمینار بین‌المللی نمایش‌های آیینی و سنتی در کنار میزبانی از پژوهشگران نمایش‌های سنتی دیگر کشورها تلاش کرد در همراهی با زنده‌نام دکتر جلال ستاری و دکتر لاله تقیان دو تن از پژوهشگران بنام عرصه نمایش‌های آیینی و سنتی گامی دیگر در راستای جهانی کردن آیین‌های نمایشی کشورمان بر دارد.

بیستمین جشنواره نمایش‌های آیینی سنتی از چهاردهم تا بیست‌ویکم آذر ۱۴۰۰ خورشیدی به دبیری داوود فتحعلی‌بیگی و اختتامیه این رویداد ۲۱ آذر ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha