به گزارش روز پنجشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم از صرع رنج میبرند، همین امر باعث شد، محققان به دنبال سرنخهای مشترک این دو اختلال باشند.در همین راستا محققان دانشگاه نورثوسترن موفق به کشف یک پروتئین مغزی مهم به نام CNTNAP۲ شدهاند که سلولهای مغزی بیشفعال را آرام میکند و سطح آن در کودکان مبتلا به اوتیسم بسیار پایین است.
محققان معتقدند با شناسایی این پروتئین در مایع مغزی نخاعی میتوان اوتیسم را بسیار سریع تشخیص داد و همچنین صرع توام با این بیماری را درمان کرد.
این مطالعه نشان میدهد وقتی این پروتئین جهش پیدا میکند، منجر به بروز اوتیسم همراه با صرع میشود. حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد کودکان مبتلا به اوتیسم، حملات صرع را نیز تجربه میکنند.
بر اساس این مطالعه کودکان مبتلا به اوتیسم توام با صرع، فاقد میزان کافی پروتئین CNTNAP۲ هستند؛ این پروتئین توسط سلولهای مغزی، هنگامی که بیش فعال میشوند، تولید میشود تا آرام شوند. در کودکان مبتلا به اوتیسم به دلیل فقدان این پروتئین، آرامش صورت نمیگیرد و تشنج دیده میشود.
محققان امیدوار هستند پروتئین CNTNAP۲ را بتوانند به صورت آزمایشگاهی تولید و به مایع مغزی نخاعی کودکان تزریق کنند. این طرح وارد مراحل پیشبالینی شده است و امید میرود بتواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند.
نتایج این مطالعه در نشریه Neuron منتشر شده است.
به گزارش ایرنا، اوتیسم یک اختلال عصبی است که عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار میدهد. این معلولیت رشدی معمولا در سه سال اول زندگی به طور کامل آشکار میشود. معمولا این سه سال اول، دوره طلایی قلمداد میشود و چنانچه در این دوره مربیان و والدین کودک این عارضه را شناسایی کنند و در صورت درمان و رسیدگی می توان کودک را به مدرسه فرستاد و مهارتهای زیادی به او آموخت.
تمایل نداشتن به تعاملات اجتماعی و برقرارنکردن ارتباط کلامی و چشمی یکی از مهم ترین نشانههای مبتلایان به اوتیسم است.
مطالعات جدید محققان دانشگاه ییل در آمریکا نشان میدهد عروسکها توجه کودکان مبتلا به اوتیسم را به خود جلب میکنند و از طریق آنان میتوان مهارتهای زیادی را به کودکان آموخت.
نظر شما