قرارگاه جهادی تربیت حفّاظ قرآن باید راه‌اندازی شود

مشهد- ایرنا- مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: راه‌اندازی قرارگاه جهادی تربیت حفّاظ قرآن با حمایت خیران می‌تواند تحولی بزرگ در این عرصه ایجاد کند.

میکائیل باقری روز پنجشنبه در نخستین همایش تجلیل از خیران نمازخانه و دارالقرآن‌ساز خراسان رضوی افزود: مقام معظم رهبری ۹ سال پیش بر ضرورت تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن در کشور تاکید کردند که طبق آخرین بررسی ها اخیرا از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور مشخص شد هم اکنون در کشور یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر حافظ نیم جزء تا کل قرآن داریم.

وی ادامه داد: نکته جالب این است که از مجموع این حافظان قرآنی ۹۳۷ هزار نفر دانش آموز هستند و این نشان می دهد تربیت حافظان قرآن در کشور در توان آموزش و پرورش است.

مدیرکل قرآن وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: هم اکنون ۷۶۰ دارالقرآن در کشور فعال است که هنوز جای افزایش و گستردگی فعالیت در این بخش وجود دارد.

وی افزود: از مجموع ۱۰۰ هزار مدرسه کشور، ۶۶ هزار باب دارای نمازخانه هستند که ۳۴ هزار مدرسه از این تعداد دارای نمازخانه مستقل هستند و توسعه این بخش مورد نیاز است و هنوز جای کار دارد.

باقری ادامه داد: سرانه نمازخانه برای دانش آموز باید ۵۰ سانتیمتر مربع باشد که هم اکنون این رقم ۳۰ سانتی متر است و این بدان معنا است که در این حوزه دچار عقب ماندگی هستیم و مشارکت خیران در این زمینه بسیار لازم است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این همایش اظهار کرد: بخشی از آموزشهای تربیتی در قالب آموزش دروس، معلم و حضور در مدرسه است اما بخش عمده تربیت و پرورش دانش آموزان در فعالیتهای فوق برنامه نهفته است.

قاسمعلی خدابنده  با بیان اینکه خوشبختانه در خراسان رضوی رنگ و بوی مذهبی و اعتقادی در برنامه های فوق برنامه فراوان است، ادامه داد: فعالیت‌هایی که در حوزه اعتقادی دانش آموزان مورد توجه است در نمازخانه و دارالقرآن ها متمرکز شده و خوشبختانه اقبال خوبی در پی داشته است.

وی تاکیدکرد: از آموزش و پرورش انتظار می رود که دانش آموزان باایمان تربیت کند که باید برای پاسخگویی به این انتظار جامعه، مجدانه تلاش کنیم.

معاون امور پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: خیران استان در همه عرصه ها پیشگام بوده اند و امروز نیز در حوزه نمازخانه و دارالقرآن سازی تلاش چشمگیری از خود نشان داده اند.

حسین شادکام گفت: از ۹ هزار کد آموزشگاهی استان، سه هزار مدرسه دارای روحانی هستند و سه هزار مدرسه نیز با حضور همکاران فرهنگی نماز جماعت برگزار می کنند.

وی ادامه داد: در سایر مدارس که عمدتا مدارس چندپایه و روستایی است، نیز به دلیل تلاقی وقت نماز با تعویض نوبت درسی، امکان برپایی نماز جماعت وجود ندارد.

وی با بیان اینکه این نخستین همایش تجلیل از خیران حوزه نمازخانه سازی و دارالقرآن سازی در کشور است، ادامه داد: خراسان رضوی آمادگی میزبانی مراسم قدردانی از فعالان و خیران قرآنی کشور را دارد.

در پایان این مراسم از چندین تن از خیران حوزه قرآنی خراسان رضوی قدردانی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha