۶ دی ۱۴۰۰، ۲۳:۳۶
کد خبرنگار: 2137
کد خبر: 84592912
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تقدیر از اهداکنندگان برتر نمونه‌های ژنتیکی و زیستی

تهران-ایرنا- همزمان با برگزاری دومین روز نمایشگاه توانمندی های جهاد دانشگاهی، مراسم تکریم و تقدیر از اهداکنندگان برتر نمونه های زیستی به مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با حضور رییس جهاد دانشگاهی و جانشین قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیر عامل کشور برگزار شد.

به گزارش دوشنبه ایرنا از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در این مراسم که با حضور حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی، سید مجید تولیت ، رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، سردار علی مهدی پور، معاون سلامت سازمان پدافند غیرعامل کشور و جمعی از مسئولان جهاد دانشگاهی برگزار شد، از "سید محمد حسین مدرسی"، استاد ژنتیک انسانی گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، جهت حمایت و اهدای نمونه های ارزشمند باکتریایی به بانک میکروارگانیسم ها و  کلکسیون وکتور و میزبان بانک مولکولی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران؛ " محمد علی ملبوبی" ، معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری جهت حمایت و اهدای نمونه های ارزشمند به کلکسیون وکتور و میزبان بانک مولکولی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران؛ "سید نصرالله طباطبایی " عضو هیات علمی دانشکده فناوری های نوین پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی تهران جهت حمایت و اهدای نمونه های ارزشمند رده های سلولی به بانک سلولهای انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران؛ " قدیر رجب زاده" (رییس) و "ابوالفضل پهلوانلو "(معاون پژوهشی) موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد جهت حمایت و اهدای نمونه های ارزشمند کلکسیون زرشک به بانک گیاهی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران تقدیر شد.
 حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی در این مراسم گفت: حلال مشکلات کشور، توسعه علم و فناوری خودمان است و تمام تلاش همه پژوهشگران و جهادگرانی که اینجا حضور  دارند، این بوده است که اثبات کنند خودمان  توان حرکت در مرز علم و تجاری سازی فناوری ها و ارائه آنها به جامعه را داریم. لذا سیاستمداران باید برنامه ریزی کرده و از ظرفیت های موجود استفاده کنند.
طیبی افزود: یکی از مجموعه هایی که به توسعه سریع علم در آینده کمک می کند، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و بانک های این مرکز است.  فعالیت های این مرکز، کاری ملی و حاکمیتی است، اما متأسفانه آنطور که باید و شاید از این مرکز حمایت نشده است و نیازمند تأمین بودجه و زیرساخت های لازم هستیم. 
 محمدعلی ملبوبی، معاون فناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری و یکی از اهداکنندگان برتر نمونه های زیستی در این مراسم گفت: ایجاد زیست بانک، زیرساخت بسیار اساسی در کشور است و با تصمیم مقام معظم رهبری، این مأموریت به جهاد دانشگاهی واگذار شده؛ هرچند فعالیت های این مرکز مخالفانی داشت، اما جهاد دانشگاهی توانست با قدرت این مرکز را راه اندازی و مدیریت کند. 
 ملبوبی افزود: منابع ژنتیک، سرمایه فعالیت های حوزه بیوتکنولوژی است و نیاز است که پایگاه داده نیز به این کار اضافه شود.

 سردار مهدی پور، جانشین قرارگاه زیستی سازمان پدافند غیر عامل کشور ضمن مهم شمردن  ذخایر ژنتیکی و زیستی به عنوان زیرساخت اساسی و مورد نیاز در کشور گفت: این مرکز طی یه دهه فعالیت و تاسیس فعالیتهای قابل قبول و تلاش‌های ارزشمندی را داشته است و نیازمند حمایت و توجه هم در بعد بودجه ایی و هم زیرساختی  است. لذا سازمان پدافند غیر عامل همچون گذشته آمادگی حمایت مادی و معنوی از این مرکز  را دارد.
سردار مهدی پور همچنین بیان کرد: برای این مرکز به عنوان یک مرکز استراتژیک و تاثیر گذار ماموریت‌ها و نقش‌های مهمی در حال تعریف است که انجام آنها نیازمند حمایت است.
وی خاطر نشان کرد  این مرکز نیاز به حمایت حاکمیتی دارد تا بتواند نقش و ماموریت خود را به درستی ایفا کند.
در ابتدای برنامه نیز سید مجیدتولیت، رییس مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در  خصوص فرایند اجرایی و هدف اهدای نمونه های زیستی گفت: مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، به منظور دسترسی جامعه علمی کشور به نمونه‌های زیستی برای انجام تحقیقات و همچنین ارائه خدمات به محققان و مراکز تحقیقاتی و صنعتی و کمک به رشد و توسعه بیوتکنولوژی و حفظ تنوع زیستی در کشور، در هفته پژوهش، طرح اهدای نمونه زیستی را برگزار کرد. نمونه‌های زیستی قابل اهدا شامل میکروارگانیسم‌ها مانند باکتری، آرکی، کپک، مخمر و...؛ رده‌های سلول‌های انسانی و جانوری؛ نمونه‌های گیاهی مانند بذر و نمونه‌های هرباریومی؛ نمونه‌های مولکولی مانند وکتور و میزبان بود.
تولیت افزود: با توجه به اینکه این نمونه های زیستی توسط مراکز تحقیقاتی، محققان و یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی در نتیجه فعالیتهای پژوهشی جمع آوری، شناسایی و یا تولید می شوند و می توانند نمونه های ارزشمندی باشند که برای امور تحقیقاتی سایر محققان مورد نیاز باشد. لذا با اهدای نمونه های زیستی  به این مرکز  هم در شرایط استاندارد نگهداری می شوند و از طرفی تکثیر و در اختیار محققان قرار می گیرد. توسعه این فرهنگ ضمن کمک و تسریع پژوهش، کاهش هزینه ها را نیز به دنبال دارد. و از طرفی به غنای ذخایر ژنتیکی و زیستی  و حفاظت آنها نیز کمک می کند.
وی خاطر نشان کرد: همانطور که اهدای خون و یا عضو برای نجات جان یک انسان امری پسندیده و نیکویی است، اهدای نمونه های زیستی نیز که در نهایت منجر به دستیابی به دانش فنی یا تولید محصول در حوزه سلامت،  غذا و ... می شود می تواند در سلامت انسانها و بهبود کیفیت زندگی و همچنین رشد و توسعه علمی و اقتصادی کشور بسیار تاثیرگدار باشد.
تولیت در ادامه گفت: با توجه به هدف تعیین شده طی فراخوانهای  صورت گرفته و اخیرا به مناسبت هفته پژوهش این فراخوان به صورت سراسری اعلام شد و  نمونه های زیستی متعددی از سوی محققان و مراکز علمی به این مرکز اهدا شد. از بین نمونه های زیستی اهدا شده در چهار حوزه فعالیتی مرکز (گیاهی، میکروارگانیسمها، سلولهای انسانی و جانوری و مولکولی) طی ارزیابی های علمی صورت گرفته چهار نفر به عنوان اهداکننده برتر انتخاب شدند.
لازم به ذکر است، برگزیدگان، از دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه‌ ملی مهندسی ژنتیک، موسسه پژوهشی صنایع غذایی و دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه علوم پزشکی تهران  هستند که به مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اعتماد کرده و نمونه‌های زیستی ارزشمند خود را که شامل سویه های میکربی، وکتور و میزبان، رده های سلولی و نمونه های زرشک است را در اختیار این مرکز قرار دادند تا مورد استفاده همه پژوهشگران قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha